8 έξυπνα τρικ για τη ρουτίνα του μακιγιάζ

8 έξυπνα τρικ για τη ρουτίνα του μακιγιάζ (1)

Η δημιουργία ενός εκθαμβωτικού μακιγιάζ δεν απαιτεί να είστε makeup artist, το μόνο που χρειάζεται είναι να μάθετε κάποια μικρά μυστικά που θα το απογειώσουν.

Μάθετε λοιπόν όλα τα έξυπνα tips που θα δώσουν έμφαση στην φυσική σας ομορφιά και θα κρύψουν τις ατέλειες.

Ποια είναι όμως τα έξυπνα τρικ για τη ρουτίνα του μακιγιάζ;

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Θα πρέπει να γνωρίζετε την σωστή τεχνική εφαρμογής του concealer, να χρησιμοποιήσετε το contouring ως όπλο για την δημιουργία γωνιών που δεν έχει το πρόσωπο σας, να σχηματίσετε και να γεμίσετε σωστά τα φρύδια σας και άλλες τέτοιες μικρές κινήσεις που θα κάνουν το μακιγιάζ τέλειο.

Δείτε λοιπόν την λίστα με τα 8 έξυπνα τρικ για τη ρουτίνα του μακιγιάζ και υιοθετήστε τα! Με αυτό τον τρόπο το μακιγιάζ σας θα είναι πάντα άψογο και εντυπωσιακό!

Χρησιμοποιήστε concealer διαφορετικών αποχρώσεων για το contouring του προσώπου σας

8 έξυπνα τρικ για τη ρουτίνα του μακιγιάζ (2)

Εφαρμόστε στην αρχή το makeup σας και στη συνέχεια το concealer. Το makeup κάνει τον τόνο της επιδερμίδας σας πιο ομαλό και το concealer τονίζει τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου. Αυτό είναι άλλωστε και ένα από τα βασικότερα έξυπνα τρικ για τη ρουτίνα του μακιγιάζ.

Contouring μύτης

8 έξυπνα τρικ για τη ρουτίνα του μακιγιάζ (3)

Για να κάνετε τη μύτη σας να δείχνει μικρότερη και να διορθώσετε το σχήμα της δεν χρειάζεται να προβείτε σε πλαστικές επεμβάσεις. Απλά εφαρμόστε μια σκούρα απόχρωση concealer κατά μήκος των πλαϊνών της μύτης και κάτω από την άκρη της και απλώστε ομοιόμορφα δημιουργώντας μια απαλή σκιά.

Εύκολος τρόπος για να τονίσετε τα φρύδια σας

8 έξυπνα τρικ για τη ρουτίνα του μακιγιάζ (4)

Κάντε το περίγραμμα των φρυδιών σας με ένα μολύβι. Ξεκινήστε από την κάτω γραμμή και κάντε μετά την πάνω. Τέλος, γεμίστε τα φρύδια σας κάνοντας μικρές γραμμές που ακολουθούν τις τρίχες των φρυδιών.

Εκφραστικά μάτια με highlight

8 έξυπνα τρικ για τη ρουτίνα του μακιγιάζ (5)

Χρησιμοποιήστε highlighter ή μια ανοιχτόχρωμη λευκή – ζαχαρί σκιά για να δώσετε φως στο βλέμμα σας και να αποκτήσετε εκφραστικά μάτια. Εφαρμόστε τη στην εσωτερική γωνία του ματιού, στην κάτω εξωτερική γωνία και κάτω από το φρύδι σας.

Η δημιουργία του τέλειου winged eye

8 έξυπνα τρικ για τη ρουτίνα του μακιγιάζ (6)

Υπάρχουν πολλά λάθη που καταστρέφουν τo Winged Eyeliner, ωστόσο ακολουθώντας κάποια μικρά έξυπνα τρικ για τη ρουτίνα του μακιγιάζ μπορείτε να πετύχετε την τέλεια γραμμή που κάνει την διαφορά.

Για να σχηματίσετε το τόξο, ξεκινήστε ζωγραφίζοντας μια λεπτή γραμμή στην εξωτερική γωνία του ματιού σας με κατεύθυνση προς το φρύδι. Στη συνέχεια προσθέστε μια ακόμη λεπτή γραμμή σχεδόν από την μέση του ματιού και συνδέστε την με την πρώτη γραμμή. Γεμίστε το τόξο και σιγουρευτείτε πως δεν έχετε αφήσει κενά σημεία.

Χτενίστε τις βλεφαρίδες σας

8 έξυπνα τρικ για τη ρουτίνα του μακιγιάζ (7)

Πάρτε μια οδοντόβουρτσα και περάστε την από τις βλεφαρίδες σας ξεκινώντας από τις ρίζες και πηγαίνοντας προς τις άκρες. Οι τρίχες της οδοντόβουρτσας θα απομακρύνοτυν την επιπλέον μάσκαρα και θα κάνουν τις βλεφαρίδες σας να δείχνουν τέλειες.

Γεμάτα χείλη με την βοήθεια δυο κοντινών αποχρώσεων κραγιόν

8 υπέροχα μυστικά για εκθαμβωτικό μακιγιάζ (8)

Αρχικά ενυδατώστε τα χείλη σας με ένα lip balm και στη συνέχεια εφαρμόστε λίγη πούδρα σε όλη την επιφάνεια τους. Κάντε το περίγραμμα των χειλιών σας με ένα μολύβι και εφαρμόστε ένα πιο σκούρο κραγιόν στις γωνίες των χειλιών και ένα πιο ανοιχτό στο κέντρο τους. Απλώστε ελαφρώς τα δυο χρώματα για να μην ξεχωρίζουν και είστε έτοιμη.

8 υπέροχα μυστικά για εκθαμβωτικό μακιγιάζ (9)

Μην εφαρμόζετε το κραγιόν κατευθείαν στα ξεραμένα χείλη σας που δεν τα έχετε προετοιμάσει πρώτα. Για να τα ετοιμάσετε θα πρέπει να κάνετε αρχικά απολέπιση, εφαρμόζοντας λίγο lip balm και τρίβοντας το ελαφρώς με μια καθαρή βρεγμένη πετσέτα. Στη συνέχεια βάλτε και πάλι λίγο lip balm για να τα ενυδατώσετε και εφαρμόστε το κραγιόν σας, γεγονός που θα κάνει το αποτέλεσμα εντελώς διαφορετικό.