50 εντυπωσιακά σχέδια για κοντά νύχια

Σχέδια για κοντά νύχια (50)

Μπορεί τα μακριά νύχια να δείχνουν εντυπωσιακά και να διαθέτουν μεγάλη βάση για τη δημιουργία εντυπωσιακών σχεδίων, ωστόσο τα κοντά νύχια είναι συνήθως πιο βολικά. Δεν σπάνε εύκολα και δεν ξεφλουδίζει το βερνίκι τόσο γρήγορα.

Αν λοιπόν είστε από τις γυναίκες που προτιμούν τα κοντά νύχια, τότε οι προτάσεις που ακολουθούν θα σας δώσουν μια μεγάλη ποικιλία ιδεών για να διαλέξετε.

Πρόκειται για απλά και εύκολα σχέδια στα κοντά νύχια που μπορούν να γίνουν στο σπίτι χωρίς την βοήθεια ειδικού. Βέβαια, υπάρχουν και μερικές πιο περίτεχνες ιδέες για ακόμη πιο εντυπωσιακά και ξεχωριστά μανικιούρ.

Πάρτε ιδέες για το επόμενο σας σχέδιο μανικιούρ με απλό ή ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών μέσα από τις συλλογές φωτογραφιών που ακολουθούν.

► Δείτε περισσότερες προτάσεις με σχέδια στα νύχια

Συμβουλές και μυστικά μανικιούρ για να δείχνουν τα κοντά νύχια πιο μακριά

Σχέδια για κοντά νύχια (51)

Κατά την περιποίηση και τον σχηματισμό των νυχιών φροντίστε να τα κάνετε να φαίνονται μακρύτερα. Ο πιο απλός τρόπος είναι σπρώχνοντας όσο γίνεται τα πετσάκια προς τα πίσω. Με αυτό τον τρόπο αποκαλύπτεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια του νυχιού. Αν θέλετε και γνωρίζετε τον τρόπο, μπορείτε να κόψετε τα πετσάκια που έχουν ανασηκωθεί. Έτσι, ακόμη κι αν έχετε λιμάρει κοντά τα νύχια σας, η επιφάνεια τους θα είναι μεγαλύτερη. Δώστε προσοχή όμως στο πως κόβετε τα πετσάκια για να μην προκαλέσετε κάποιον τραυματισμό ή μόλυνση.

Πέρα βέβαια από την μεγάλη επιφάνεια του νυχιού, καθοριστικής σημασίας είναι και το σχήμα που θα δώσετε στα κοντά νύχια. Ναι μεν τα τετράγωνα νύχια είναι δημοφιλή, ωστόσο τα αμυγδαλωτά ή οβάλ κοντά νύχια τείνουν να φαίνονται μακρύτερα.

► Βρείτε ποιο σχήμα νυχιών σας ταιριάζει

Πέρα όμως από το σχηματισμό και τον καθαρισμό των κοντών νυχιών, εξίσου σημαντικό είναι και το βάψιμο τους. Υπάρχουν αποχρώσεις, αλλά και τεχνικές που μπορούν να κάνουν ακόμη και τα νύχια που είναι λιμαρισμένα κοντά να φαίνονται μακριά.

Δοκιμάστε για παράδειγμα να κάνετε σχέδια για κοντά νύχια με πουά από την βάση μέχρι τη μέση του νυχιού, παίξτε με τις γραμμές και αποφύγετε το glitter. Αυτά τα μικρά μυστικά μπορούν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση πως τα κοντά νύχια έχουν μεγαλύτερο από το πραγματικό τους μήκος.

Οι καλύτερες αποχρώσεις μανικιούρ για κοντά νύχια

Σχέδια για κοντά νύχια (1)

Επιλέγοντας κάποιους συγκεκριμένους χρωματισμούς μπορείτε να κάνετε τα κοντά νύχια να δείχνουν μακρύτερα. Το ίδιο μάλιστα ισχύει και με κάποια σχέδια για κοντά νύχια.

Στην κορυφή των επιλογών βρίσκονται οι nude και παστέλ αποχρώσεις. Αυτά τα χρώματα μανό κάνουν να νύχια να φαίνονται λεπτότερα, αρκεί βέβαια η απόχρωση να είναι έναν τόνο πιο ανοιχτή από την επιδερμίδα σας.

► Δείτε υπέροχες προτάσεις για nude νύχια, αλλά και παστέλ μανικιούρ

Σχέδια για κοντά νύχια (2)

Την ίδια ψευδαίσθηση μπορείτε να πετύχετε και με σκούρα βερνίκια νυχιών. Είναι πολύ εντυπωσιακά και δημιουργούν μανικιούρ για κοντά νύχια που φαίνονται μακρύτερα, ειδικά αν δοκιμάσετε την τεχνική του nail contouring. Πρόκειται για ένα τρικ στο βάψιμο που αφήνει ένα ελαφρώς μικρό κομμάτι δεξιά, αριστερά ή και στην βάση του νυχιού άβαφο, κάνοντας το να φαίνεται πιο μακρύ.

Δημοφιλείς αποχρώσεις σκούρων βερνικιών στα νύχια είναι το μαύρο, το βαθύ κόκκινο και το navy – σκούρο μπλε. Αν μάλιστα δώσετε το ιδανικό σχήμα στα νύχια σας, ακόμη κι αν είναι κοντά μπορούν να φαίνονται μακριά με ένα σκούρο μανό.

Σχέδια για κοντά νύχια (3)

Μια ακόμη από τις κλασσικές επιλογές για τα κοντά νύχια είναι το κόκκινο. Το συγκεκριμένο χρώμα μανό είναι πολύ αγαπημένο, έχει πολλές διαφορετικές αποχρώσεις και δείχνει όμορφο σε κάθε μήκος νυχιών. Πάρτε ιδέες για σχέδια μανικιούρ με κόκκινα νύχια

Αν όμως ψάχνετε εντυπωσιακά σχέδια για κοντά νύχια, υπέροχες προτάσεις αποτελούν τα ματ μανικιούρ και τα gradient nails με κάθε νύχι λίγο πιο ανοιχτό από το προηγούμενο.

Σχέδια για κοντά νύχια (4)

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε το αγαπημένο γαλλικό μανικιούρ σε κοντά νύχια. Πρόκειται για ένα σχέδιο ιδανικό για κάθε περίσταση που κάνει τα κοντά νύχια να φαίνονται μακρύτερα, αφού η γραμμή στην κορυφή του νυχιού δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως επιμηκύνεται. Προσοχή όμως στο πάχος της γραμμής που θα σχεδιάσετε. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ λεπτή, ούτε πολύ χοντρή, διότι θα πετύχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Εναλλακτικά, δοκιμάστε να κάνετε ένα Half moon, δηλαδή ανάποδο γαλλικό, δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο στην βάση του νυχιού. Και αυτό το σχέδιο για κοντά νύχια μπορεί να τα κάνει να φαίνονται πιο μακριά. Αν μάλιστα χρησιμοποιήσετε ένα ανοιχτόχρωμο βερνίκι νυχιών, το αποτέλεσμα θα είναι πιο εντυπωσιακό.

Εντυπωσιακά και εύκολα σχέδια για κοντά νύχια

Σχέδια για κοντά νύχια (20)
Σχέδια για κοντά νύχια (21)
Σχέδια για κοντά νύχια (22)
Σχέδια για κοντά νύχια (23)
Σχέδια για κοντά νύχια (24)
Σχέδια για κοντά νύχια (25)
Σχέδια για κοντά νύχια (26)
Σχέδια για κοντά νύχια (27)
Σχέδια για κοντά νύχια (28)
Σχέδια για κοντά νύχια (29)
Σχέδια για κοντά νύχια (45)
Σχέδια για κοντά νύχια (32)
Σχέδια για κοντά νύχια (33)
Σχέδια για κοντά νύχια (34)
Σχέδια για κοντά νύχια (35)
Σχέδια για κοντά νύχια (36)
Σχέδια για κοντά νύχια (37)
Σχέδια για κοντά νύχια (38)
Σχέδια για κοντά νύχια (39)
Σχέδια για κοντά νύχια (40)
Σχέδια για κοντά νύχια (41)
Σχέδια για κοντά νύχια (42)
Σχέδια για κοντά νύχια (43)
Σχέδια για κοντά νύχια (44)
Σχέδια για κοντά νύχια (47)
Σχέδια για κοντά νύχια (48)
Σχέδια για κοντά νύχια (49)

Ποιος είπε πως για να κάνεις εντυπωσιακά σχέδια στα νύχια θα πρέπει να είναι μακριά. Ακόμη κι αν έχετε λιμάρει τα νύχια σας κοντά, υπάρχουν αμέτρητα σχέδια που μπορείτε να κάνετε. Από το απλό μανό και το ημιμόνιμο σε κοντά νύχια μέχρι την χρήση του τζελ, οι επιλογές είναι πολλές.

► Ανακαλύψτε περισσότερα εντυπωσιακά σχέδια στα νύχια για ημιμόνιμο μανικιούρ

Ορισμένα σχέδια είναι πιο απλά και εύκολα στην δημιουργία τους και άλλα χρειάζονται την βοήθεια μιας έμπειρης τεχνήτριας για να γίνουν.

Οι γραμμές και τα πουά νύχια αποτελούν βασικές και εύκολες ιδέες για μανικιούρ. Μπορούν να σταθούν το καθένα από μόνο του ή να συνδυαστούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν εντυπωσιακά σχέδια για κοντά νύχια. Μάλιστα η τεχνική για την δημιουργία τους είναι τόσο απλή που μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και από την πιο αρχάρια στο βάψιμο των νυχιών.

► Μερικές ακόμη ιδέες για πουά νύχια και μανικιούρ με γραμμές

Σχεδιάστε λοιπόν σε ένα ή περισσότερα νύχια κάθετες, οριζόντιες, διαγώνιες ή κυματιστές γραμμές και θα κλέψετε τις εντυπώσεις. Εναλλακτικά παίξτε με τις τελείες σε διάφορα μεγέθη και χρώματα. Σχεδιάστε τις διάσπαρτα σε όλη την επιφάνεια του νυχιού είτε σε ένα μέρος της χρησιμοποιώντας ένα ή περισσότερα χρώματα. Αν θέλετε μάλιστα μπορείτε να ζωγραφίσετε λουλούδια ή άλλα σχέδια με το dotted εφέ.

Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε τα negative space nails ή τα ombre νύχια που είναι λίγο πιο περίτεχνες αλλά εξίσου εντυπωσιακές τεχνικές μανικιούρ.

Γαλλικό μανικιούρ σε κοντά νύχια

Σχέδια για κοντά νύχια (46)
Σχέδια για κοντά νύχια (6)
Σχέδια για κοντά νύχια (7)
Σχέδια για κοντά νύχια (8)
Σχέδια για κοντά νύχια (9)
Σχέδια για κοντά νύχια (10)
Σχέδια για κοντά νύχια (11)
Σχέδια για κοντά νύχια (12)
Σχέδια για κοντά νύχια (13)
Σχέδια για κοντά νύχια (14)
Σχέδια για κοντά νύχια (15)
Σχέδια για κοντά νύχια (17)
Σχέδια για κοντά νύχια (18)
Σχέδια για κοντά νύχια (19)

Αν νομίζετε πως δεν μπορείτε να κάνετε γαλλικό σε κοντά νύχια, μάλλον κάνετε λάθος. Οι παραπάνω φωτογραφίες από σχέδια με γαλλικό μανικιούρ σε κοντά νύχια θα σας δώσει υπέροχες ιδέες για το επόμενο σας βάψιμο. Δοκιμάστε το κλασσικό γαλακτερό ή ροζ γαλλικό με τη λευκή γραμμή, είτε μεταμορφώστε πλήρως συνδυάζοντας το με εντυπωσιακά σχέδια και διακοσμητικά στοιχεία.

Τέλεια πρόταση αποτελεί και το χρωματιστό γαλλικό σε κοντά νύχια με απλό ή ημιμόνιμο βερνίκι. Επιλέξτε τα χρώματα της αρεσκείας σας και συνδυάστε τα κάνοντας χρωματιστή τόσο την βάση όσο και την γραμμή του γαλλικού. Εναλλακτικά παίξτε με το σχέδιο της γραμμής. Κάντε την ίσια, διαγώνια ή τριγωνική. Βέβαια αν θέλετε να κάνετε τα κοντά νύχια σας να δείχνουν μακρύτερα είναι προτιμότερο να επενδύσετε σε μια κανονική γραμμή. Προσοχή όμως, δεν θα πρέπει να είναι ούτε χοντρή, ούτε λεπτή, για να πετύχετε το εφέ που τα κάνει να φαίνονται μακρύτερα.

Από εκεί και πέρα, συνδυάστε το κλασσικό γαλλικό σχέδιο στα κοντά νύχια με το half moon, δηλαδή το ανάποδο γαλλικό. Αυτό το απλό κι όμως εντυπωσιακό σχέδιο κάνει τα κοντά νύχια να δείχνουν και πάλι πιο μακριά.

Τέλος, δοκιμάστε να κάνετε διπλή ή τριπλή γραμμή, είτε να της δώσετε ένα σχήμα σαν μπογιά που στάζει.

Εντυπωσιακά σχέδια για κοντά νύχια βήμα βήμα

Στα παρακάτω βιντεάκια θα δείτε βήμα βήμα τη δημιουργία όμορφων σχεδίων σε κοντά νύχια που μπορείτε να κάνετε μόνη σας στο σπίτι. Είναι ιδανικά ακόμη και για την πιο αρχάρια στον τομέα του μανικιούρ. Ακολουθήστε λοιπόν τα βήματα και βάψτε τα κοντά νύχια σας με εντυπωσιακά και εύκολα σχέδια μανικιούρ.