Πως να κάνετε το μανικιούρ σας να διαρκέσει περισσότερο το καλοκαίρι

Πως να κάνετε το μανικιούρ σας να διαρκέσει περισσότερο το καλοκαίρι (1)

Τα όμορφα και περιποιημένα βαμμένα νύχια παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην εμφάνιση μιας γυναίκας. Ολοκληρώνουν το σύνολο της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κάνουν τα χέρια να δείχνουν υπέροχα.

Το μεγάλο όμως θέμα που προκύπτει μετά την απόκτηση του τέλειου μανικιούρ είναι το πως θα το κάνετε να διαρκέσει περισσότερο. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των καλοκαιρινών μηνών που το νερό της θάλασσας και όχι μόνο έρχεται συνεχώς σε επαφή με τα νύχια σας, το βερνίκι τείνει να ξεφλουδίζει.

Δείτε παρακάτω μερικές απλές αλλά πολύ σημαντικές συμβουλές, σύμφωνα με τους ειδικούς και κάντε το μανικιούρ σας να διαρκέσει περισσότερο.

1. Καθαρίστε καλά την επιφάνεια των νυχιών σας

Πως να κάνετε το μανικιούρ σας να διαρκέσει περισσότερο το καλοκαίρι (2)

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε προκειμένου να δημιουργήσετε το τέλειο μανικιούρ είναι να σιγουρευτείτε πως η επιφάνεια των νυχιών σας είναι πλήρως καθαρή. Ακόμη κι αν έχετε ξεβάψει τα νύχια σας και έχετε κάνει το μανικιούρ σας, καλό θα είναι να περάσετε την επιφάνεια με λίγο ασετόν. Στην συνέχεια μπορείτε να προχωρήσετε στην εφαρμογή της βάσης. Διότι το απλό πλύσιμο των χεριών δεν είναι αρκετό. Με αυτό τον τρόπο θα αφαιρέσετε όλη την λιπαρότητα που κάνει το βερνίκι να χαλάει και να ξεφλουδίζει και θα κάνετε το μανικιούρ σας να διαρκέσει περισσότερο. Η λιπαρότητα μπορεί να προέρχεται από φυσικά έλαια του σώματος, κρέμες και υπολείμματα του παλιού βερνικιού.

2. Μην ξεχνάτε να βάζετε μια βάση πριν από το βερνίκι σας

Πως να κάνετε το μανικιούρ σας να διαρκέσει περισσότερο το καλοκαίρι (3)

Η εφαρμογή μιας βάσης πριν από το χρώμα στα νύχια σας αποτελεί ένα βήμα μεγάλης σημασίας. Δεν προστατεύει μόνο τα νύχια από το χρώμα, αλλά βοηθάει το μανικιούρ σας να διαρκέσει περισσότερο.

3. Εφαρμόστε λεπτά στρώματα από χρώμα στα νύχια σας

Πως να κάνετε το μανικιούρ σας να διαρκέσει περισσότερο το καλοκαίρι (4)

Αφού αφήσετε την βάση να στεγνώσει πολύ καλά μπορείτε να προχωρήσετε στον χρωματισμό των νυχιών σας. Επιλέξτε λοιπόν την απόχρωση που επιθυμείτε και εφαρμόστε την με λεπτά στρώματα. Προσοχή όμως, θα πρέπει να τα αφήνετε να στεγνώνουν πολύ καλά πριν προχωρήσετε στο επόμενο. Κάνοντας λεπτές στρώσεις, θα χρειαστείτε λιγότερο χρόνο αναμονής ανάμεσα στα στρώματα και θα αποφύγετε τις φουσκάλες στο βερνίκι.

Δείτε τα βήματα για επαγγελματικό βάψιμο νυχιών στο σπίτι.

4. Ανανεώστε το top coat σας κάθε τρεις μέρες

Πως να κάνετε το μανικιούρ σας να διαρκέσει περισσότερο το καλοκαίρι (5)

Ίσως το πιο σημαντικό απ’ όλα τα βήματα για να κάνετε το μανικιούρ σας να διαρκέσει περισσότερο είναι το τελευταίο, δηλαδή η εφαρμογή του topcoat. Πρόκειται για την τελευταία πινελιά άμυνας που θα προστατεύσει το μανικιούρ σας από το ξεφλούδισμα και στο σπάσιμο.

Εφαρμόζοντας ένα λεπτό στρώμα top coat κάθε τρεις μέρες μπορείτε να κάνετε το μανικιούρ σας να διαρκέσει περισσότερο και να δείχνει σαν καινούργιο.

5. Δοκιμάστε το gel manicure

Πως να κάνετε το μανικιούρ σας να διαρκέσει περισσότερο το καλοκαίρι (6)

Θα αντικαθιστούσατε το παραδοσιακό βερνίκι νυχιών με gel;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κανονικό μανικιούρ στεγνώνει καθώς εξατμίζονται οι διαλύτες του. Αντιθέτως το gel στεγνώνει μόνο με υπέρυθρες και led λυχνίες. Ποια είναι λοιπόν τα υπέρ και τα κατά που έχουν τα τεχνητά νύχια με τζελ;

Τα υπέρ του gel manicure

Όταν η εφαρμογή του gel γίνεται με τον σωστό τρόπο δεν θα ξεφτίσει για 2-4 εβδομάδες. Αυτό το καθιστά ιδανικό για γυναίκες που ταξιδεύουν, δεν έχουν τον χρόνο ή την υπομονή για να κάνουν μανικιούρ κάθε εβδομάδα.

Επίσης, το αποτέλεσμα στα νύχια σας είναι πολύ γυαλιστερό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το gel manicure μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μακρύνετε τα νύχια σας με παρόμοιο τρόπο με τα ακρυλικά νύχια.

Τα κατά του gel manicure

Για να αφαιρέσετε το gel από τα νύχια σας θα πρέπει είτε να λιμάρετε την επιφάνεια του έτσι ώστε να φύγει ένα πρώτο στρώμα, να τα μουλιάσετε με ασετόν και να το αφαιρέσετε ξύνοντας το ή να πάτε στην μανικιουρίστα σας για να το αφαιρέσει. Όπως έχουν δηλώσει οι ειδικοί, η ημιμόνιμη φύση του gel κάνει την αφαίρεση του πολλές φορές καταστροφική για το φυσικό νύχι, το οποίο γίνεται αδύναμο και λεπτό.

Γι’ αυτό καλό θα είναι εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε gel, να πάτε σε κάποιον επαγγελματία. Τόσο για την εφαρμογή όσο και για την αφαίρεση του. Κι αυτό διότι αν δεν γίνει σωστά η διαδικασία ενδεχομένως να είναι πολύ επιζήμια.