9 σημαντικά μυστικά για την γυναικεία ομορφιά

Σημαντικά μυστικά για την γυναικεία ομορφιά (1)

Αν αναρωτιέστε πως οι διάσημες γυναίκες του Hollywood έχουν πάντα τόσο όμορφο και καθαρό πρόσωπο, τότε θα πρέπει να δείτε λίγο καλύτερα το πως φροντίζετε το πρόσωπο σας. Αν ακολουθήσετε κάποια απλά αλλά σημαντικά μυστικά για την γυναικεία ομορφιά θα καταφέρετε να έχετε άψογη και καθαρή επιδερμίδα.

Δείτε λοιπόν μερικές συμβουλές που προτείνουν διάσημοι ειδικοί στην φροντίδα του δέρματος. Αλλάξτε μια για πάντα τον τρόπο που περιποιείστε το πρόσωπο σας και διορθώστε τα καθημερινά σας λάθη. Δώστε στο πρόσωπο σας την σημασία που χρειάζεται!

Ποια είναι τα 9 σημαντικά μυστικά για την γυναικεία ομορφιά που θα πρέπει να ακολουθείτε για να διατηρήσετε το πρόσωπο σας όμορφο και νεανικό;

1. Μην υποτιμάτε τα οφέλη του αντιηλιακού

Σημαντικά μυστικά για την γυναικεία ομορφιά (2)

Για να έχετε πάντα όμορφο και υγιές δέρμα θα πρέπει να το φροντίζετε σωστά κι αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την συστηματική χρήση αντιηλιακής προστασίας. Σύμφωνα με την κοσμετολόγο Mamie McDonald, η οποία συνεργαζόταν με την Madonna, ότι κι αν κάνετε σχετικά με την φροντίδα του προσώπου σας είναι μάταιο αν δεν χρησιμοποιείτε σωστά το αντιηλιακό σας. Επίσης, ένας ακόμη κοσμετολόγος διασήμων συμβουλεύει να χρησιμοποιείτε αντιηλιακή κρέμα που έχει δείκτη προστασίας το λιγότερο 30 και να μην ξεχνάτε να την ανανεώνετε κατά την διάρκεια της ημέρας.

2. Μην αφυδατώνετε σε μεγάλο βαθμό το δέρμα σας αν υπάρχει κάποια φλεγμονή

Σημαντικά μυστικά για την γυναικεία ομορφιά (3)

Οι περισσότερες κρέμες που δρουν ενάντια στα σημάδια περιέχουν υπεροξείδιο βενζολίου. Το συστατικό αυτό τείνει να αφυδατώνει την επιδερμίδα, να επιδεινώνει τη φλεγμονή και να αυξάνει την παραγωγή σμήγματος. Το ίδιο συμβαίνει και με το οινόπνευμα. Ο Dr. Harold Lancer συνιστά να επιστήσετε την προσοχή σας στην απολέπιση με σαλικυλικό ή γαλακτικό οξύ και στις μάσκες καθαρισμού με πηλό – άργιλο. Εξάλλου, η σωστή και σε βάθος ενυδάτωση είναι ένα από τα σημαντικά μυστικά για την γυναικεία ομορφιά που δεν πρέπει να παραμελούμε.

3. Μην αμελείτε την φροντίδα του λαιμού σας

Σημαντικά μυστικά για την γυναικεία ομορφιά (4)

Λένε πως τόσο τα χέρια, όσο και ο λαιμός μπορούν να προδώσουν την ηλικία μιας γυναίκας. Αν όμως τα φροντίζετε με τον σωστό τρόπο μπορείτε να κρύψετε μερικά χρόνια. Επειδή το δέρμα του λαιμού είναι πολύ λεπτό χρειάζεται φροντίδα και περιποίηση, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το πρόσωπο σας. Μην αμελείτε λοιπόν να εφαρμόζετε την ενυδατική και αντιηλιακή σας κρέμα κάτω από το πηγούνι σας και κατά μήκος του λαιμού σας, κάνοντας ανοδικές πάντα κινήσεις για να αποφύγετε την χαλάρωση.

4. Το τρίψιμο πάγου στην επιδερμίδα σας είναι πολύ ευεργετικό

Σημαντικά μυστικά για την γυναικεία ομορφιά (5)

Η δερματολόγος της Santa Monica Dr. Ava Shamban συμβουλεύει να τρίβετε το πρόσωπο σας με ένα παγάκι για λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό το τόσο απλό, αλλά πολύ ευεργετικό τρικ θα διώξει την θαμπάδα από το πρόσωπο σας και θα κάνει την επιδερμίδα σας να λάμψει. Αυτό συμβαίνει διότι η κίνηση αυτή διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και επαναφέρει στην επιδερμίδα σας την χαμένη της ζωντάνια και λάμψη.

5. Διατηρήστε οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα σας απόλυτα καθαρό

Σημαντικά μυστικά για την γυναικεία ομορφιά (6)

Ένα ακόμη από τα σημαντικά μυστικά για την γυναικεία ομορφιά είναι και η αποφυγή της μετάδοσης βακτηριδιών και μικροβίων στην επιδερμίδα σας. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει ποτέ να αγγίζετε το πρόσωπο σας με βρώμικα χέρια, ούτε να το φέρνετε σε επαφή με αντικείμενα που είναι πηγές μικροβίων, όπως για παράδειγμα το τηλέφωνο ή η μαξιλαροθήκη σας.

Φροντίστε λοιπόν πέρα από την διατήρηση των χεριών σας καθαρών, να αλλάζετε μαξιλαροθήκες τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα αν έχετε κανονική – μεικτή επιδερμίδα και κάθε τρεις μέρες αν έχετε λιπαρό δέρμα. Επίσης, καθαρίστε την επιφάνεια του κινητού και του σταθερού σας κάθε τόσο για να μην μεταφέρετε βακτήρια στο πρόσωπο σας.

6. Αποφύγετε τα scrub και τα σφουγγαράκια προσώπου, ειδικά αν είστε επιρρεπείς στην ακμή

Σημαντικά μυστικά για την γυναικεία ομορφιά (7)

Η ειδικός στην φροντίδα της επιδερμίδας Christie Kidd από το Beverly Hills συνιστά να μην χρησιμοποιείτε ποτέ προϊόντα λείανσης δέρματος (scrub, σφουγγάρια, βούρτσες) αν έχετε ακμή. Αυτό είναι εξίσου ένα από τα σημαντικά μυστικά για την γυναικεία ομορφιά, αφού το μόνο που θα επιτύχετε με την χρήση τους είναι η αύξηση της φλεγμονής. Ο απαλός καθαρισμός χωρίς σαπούνι είναι σημαντικός για κάθε τύπο δέρματος. Αν λοιπόν θελήσετε να μειώσετε τις κοκκινίλες και την φλεγμονή, απλά εφαρμόστε μια πάστα νερού και ασπιρίνης στα σημάδια.

7. Το μασάζ του προσώπου θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Σημαντικά μυστικά για την γυναικεία ομορφιά (8)

Ο Ole Henriksen, ένας ακόμη ειδικός στην φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου, συνιστά την εφαρμογή λεμφικού μασάζ για την απαλλαγή από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Η διαδικασία αυτή διεγείρει την λεμφική ροή, λειαίνει το δέρμα και εξαφανίζει τις «σακούλες». Εξάλλου πρόκειται για μια διαδικασία που είναι εύκολο να κάνετε μόνη σας στο σπίτι.

8. Φροντίστε τα χέρια σας

Σημαντικά μυστικά για την γυναικεία ομορφιά (9)

Χρειάζεται σωστή φροντίδα και περιποίηση για να παραμείνουν τα χέρια σας νεανικά και όμορφα. Μην αμελείτε λοιπόν να τα ενυδατώνετε συχνά και να κάνετε τις δουλειές σας φορώντας γάντια. Όπως επίσης είναι σημαντική και η χρήση αντιηλιακού για να τα διατηρήσετε όμορφα και χωρίς κηλίδες. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως μπορείτε να εφαρμόσετε αντιρυτιδική κρέμα και στα χέρια σας, όπως ακριβώς κάνετε και με το πρόσωπο σας. Αυτό είναι εξίσου ένα από τα σημαντικά μυστικά για την γυναικεία ομορφιά.

9. Καθαρίστε το πρόσωπο σας σχολαστικά

Σημαντικά μυστικά για την γυναικεία ομορφιά (10)

Και βέβαια αυτό που κάθε γυναίκα δεν πρέπει να ξεχνάει και πρέπει να το έχει σαν βασική αρχή, πάντα να καθαρίζετε το πρόσωπο σας πριν πάτε για ύπνο. Έχουμε πει πολλές φορές πως η επιδερμίδα αναζωογονείται και αναπλάθεται κατά την διάρκεια της νύχτας. Γι’ αυτό πρέπει το πρόσωπο σας να είναι πολύ καλά καθαρισμένο. Η μη σωστή περιποίηση και ο μη καθαρισμός μπορεί να προκαλέσει την δημιουργία μαύρων στιγμάτων και φλεγμονών.

Αν παρόλα αυτά τύχει να κοιμηθείτε βαμμένη, φροντίστε την επόμενη μέρα να διορθώσετε τα πράγματα.