5 μυστικά για χέρια που δείχνουν 10 χρόνια νεότερα

5 μυστικά για χέρια που δείχνουν 10 χρόνια νεότερα (1)

Τα χέρια και ο λαιμός είναι τα δυο σημεία του σώματος που μπορούν να προδώσουν την ηλικία μας. Αν λοιπόν θέλετε να έχετε χέρια που δείχνουν 10 χρόνια νεότερα, θα πρέπει να τα φροντίζετε εξίσου με την επιδερμίδα του προσώπου σας.

Επειδή το δέρμα των χεριών γερνάει πιο γρήγορα από αυτό του προσώπου θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτική. Ακολουθώντας κάποια μικρά, αλλά σημαντικά μυστικά μπορείτε να διατηρήσετε τα χέρια σας νεανικά για περισσότερο χρόνο.

Φροντίστε λοιπόν να πλένετε τα χέρια σας με το σωστό τρόπο, να τα ενυδατώνετε και γενικότερα να τα διατηρείτε υγιή για να κρύψετε μερικά χρόνια από την πραγματική σας ηλικία.

Πλένετε με τον σωστό τρόπο τα χέρια σας

5 μυστικά για χέρια που δείχνουν 10 χρόνια νεότερα (2)

Η συνεχής χρήση σαπουνιού μπορεί να κάνει το δέρμα των χεριών σας να αφυδατωθεί και να ξεφλουδίσει. Ακολουθήστε λοιπόν μερικά απλά μυστικά και αποφύγετε το:

– Όταν πλένετε τα χέρια σας χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και όχι καυτό για να προστατεύσετε το φυσικό προστατευτικό στρώμα του δέρματος σας.
– Αποφύγετε τα σαπούνια που έχουν αρώματα, διότι αφυδατώνουν το δέρμα και προκαλούν ερεθισμούς.
– Προτιμήστε ενυδατικά σαπούνια με ελαιόλαδο, αλόη ή έλαιο τζοτζόμπα.
– Μην χρησιμοποιείται αντιβακτηριδιακά σαπούνια αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.
– Τέλος, στεγνώστε τα χέρια σας με πετσέτα ή φυσικά και όχι με ηλεκτρικό στεγνωτήρα.

Μην αμελείτε να ενυδατώνετε συνεχώς τα χέρια σας

5 μυστικά για χέρια που δείχνουν 10 χρόνια νεότερα (3)

Όσο σημαντική είναι η χρήση σαπουνιού, άλλο τόσο είναι μια καλή κρέμα χεριών. Επομένως, χρησιμοποιήστε την με σύνεση.

– Η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας χεριών είναι απαραίτητη τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ).
– Αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, καλό θα είναι να έχετε μια κρέμα χεριών δίπλα στο νιπτήρα σας και να την εφαρμόζετε κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας.
– Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα εφαρμόστε την κρέμα, φορέστε βαμβακερά γάντια και κοιμηθείτε. Το επόμενο πρωί τα χέρια σας θα είναι απαλά και βελούδινα!
– Εκτός από την εξωτερική ενυδάτωση, το δέρμα χρειάζεται και εσωτερική. Πιείτε λοιπόν αρκετό νερό για να διατηρήσετε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο.
– Πέρα όμως από την επιδερμίδα των χεριών σας, ενυδάτωση χρειάζονται και τα νύχια σας. Επομένως, εφαρμόστε λίγη κρέμα χεριών και στα νύχια σας και λίγο έλαιο βιταμίνης Ε στα πετσάκια γύρω από αυτά.

Και βέβαια εφαρμόστε αντιηλιακό και στις παλάμες σας

5 μυστικά για χέρια που δείχνουν 10 χρόνια νεότερα (4)

Ένα από τα βασικά σημάδια που κάνουν τα χέρια να δείχνουν γερασμένα είναι η υπερχρωμάτωση του δέρματος. Ο βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η ηλιακή ακτινοβολία. Η επαφή της με το δέρμα θα οδηγήσει αργότερα στην εμφάνιση κηλίδων.

– Προκειμένου να αποφύγετε την δημιουργία σκούρων σημαδιών μην αμελείτε να εφαρμόζετε αντιηλιακό και στα χέρια σας. Έτσι, θα έχετε χέρια που δείχνουν 10 χρόνια νεότερα.
– Επίσης, μπορείτε να επενδύσετε σε φυσικές μάσκες βασισμένες στα εσπεριδοειδή. Αυτές αποτελούν φυσικά λευκαντικά. Φτιάξτε λοιπόν μια μάσκα χεριών με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας γάλα και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι.

Διαβάστε περισσότερα: Πως φεύγουν οι καφέ κηλίδες και οι πανάδες από τα χέρια

Να θυμάστε να αφαιρείτε τα νεκρά κύτταρα με ένα scrub για τα χέρια

5 μυστικά για χέρια που δείχνουν 10 χρόνια νεότερα (5)

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για την καλή υγεία και όψη των χεριών σας. Το ίδιο όμως ισχύει και για την απολέπιση, η οποία πρέπει να γίνεται μια φορά την εβδομάδα.

– Χρησιμοποιήστε απλά προϊόντα που έχετε στο ψυγείο σας και φτιάξτε το δικό σας scrub χεριών. Αναμείξτε μισό αβοκάντο, έναν κρόκο αυγού και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και τρίψτε με αυτό το μείγμα τα χέρια σας. Αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλύντε το με άφθονο νερό.
– Εναλλακτικά αναμείξτε ελαιόλαδο και ζάχαρη για να απολεπίσετε τα χέρια σας.
– Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το scrub σώματος ή προσώπου και για τα χέρια σας.

Και τέλος, φορέστε γάντια για να κάνετε δουλειές

5 μυστικά για χέρια που δείχνουν 10 χρόνια νεότερα (6)

Τα χέρια σας ταλαιπωρούνται καθημερινά από πολλούς παράγοντες. Η επαφή με τα χημικά, το κρύο και τον ξηρό αέρα μπορεί να τα αφυδατώσει και να τα κάνει να σκάσουν. Για να ελαχιστοποιήσετε την ζημιά, μην αμελείτε να φοράτε γάντια σε όλες τις περιστάσεις:

– Τα δερμάτινα, τα χνουδωτά ή τα πλεκτά γάντια είναι ιδανικά για τις κρύες ημέρες του χρόνου.
– Τα λάτεξ ή λαστιχένια γάντια είναι ιδανικά για τις δουλειές του σπιτιού – καθαριότητα.
– Τέλος, υπάρχουν και τα γάντια κηπουρικής που προστατεύουν τα χέρια σας από τα αγκάθια, το χώμα κλπ.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές μπορείτε να έχετε χέρια που δείχνουν 10 χρόνια νεότερα.