3 εύκολοι τρόποι για να βάψετε φυσικά τα μαλλιά σας

3 εύκολοι τρόποι για να βάψετε φυσικά τα μαλλιά σας

Η εικόνα που δίνουν στην εμφάνιση μας τα όμορφα, λαμπερά και ζωντανά μαλλιά που σφύζουν από υγεία είναι ασύγκριτη! Ωστόσο, προκειμένου να αποκτήσουμε υπέροχα χτενίσματα πολλές φορές βάζουμε τα μαλλιά μας σε μεγάλο κίνδυνο.

Οι υψηλές θερμοκρασίες των εργαλείων θερμότητας και τα προϊόντα styling μπορούν να δημιουργήσουν ψαλίδα, να κάψουν και να αφυδατώσουν τα μαλλιά μας. Αυτό οδηγεί σε ένα θαμπό και χωρίς ζωντάνια αποτέλεσμα.

Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με την χρήση χημικών βαφών. Αν όμως δοκιμάσετε να δώσετε στις τρίχες σας μια ανάσα από όλα αυτά τα προϊόντα του εμπορίου και να βάψετε φυσικά τα μαλλιά σας, θα δείτε μεγάλη διαφορά.

Δοκιμάστε λοιπόν τις φυσικές βαφές μαλλιών από βότανα και εκμεταλλευτείτε την φύση στο έπακρο.

Καστανά μαλλιά

Εύκολοι τρόποι για να βάψετε φυσικά τα μαλλιά σας (1)

Μπορείτε να βάψετε φυσικά τα μαλλιά σας και να ανανεώσετε το καστανό χρώμα τους, κάνοντας τα λαμπερά με ένα μείγμα από φασκόμηλο και δενδρολίβανο.

Θα χρειαστείτε:

– 4-6 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου
– 1-2 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο

Χρησιμοποιήστε αυτή την αναλογία και διπλασιάστε την αν χρειαστεί, ανάλογα πάντα με το μήκος των μαλλιών σας και το επιθυμητό εφέ.

Διαδικασία βαψίματος:

Βάλτε λίγο νερό να βράζει και προσθέστε όλα τα παραπάνω υλικά. Αφού πάρουν μια βράση σε χαμηλή φωτιά για 4 λεπτά, αφήστε το μείγμα να σταθεί για περίπου μια ώρα. Στη συνέχεια, ξεπλύντε επανειλημμένα τα μαλλιά σας με το μείγμα και επαναλάβετε την διαδικασία όσες φορές χρειαστεί μέχρι να πάρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο μείγμα μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή θεραπεία και για τα ξηρά μαλλιά. Απλά εφαρμόστε το με την βοήθεια ενός σπρέι.

Αποχρώσεις:

Για πιο γεμάτο χρώμα, μπορείτε να προσθέσετε μαύρο τσάι.

Επίσης, οι χρυσοί ιριδισμοί μπορούν να επιτευχθούν αντικαθιστώντας το δενδρολίβανο με χαμομήλι.

Τέλος, οι υπέροχες καστανές αποχρώσεις χρειάζονται ένα αφέψημα από φύλλα και κλαδιά δένδρου lime. Και για ακόμη πιο σκούρες καστανές αποχρώσεις χρησιμοποιήστε κελύφη καρυδιών.

Σκούρα μαλλιά

Εύκολοι τρόποι για να βάψετε φυσικά τα μαλλιά σας (2)

Ο καφές μπορεί να δώσει στις υπέροχες σκούρες μπούκλες μια εκπληκτική καστανή σοκολατί απόχρωση. Επίσης, η καφεΐνη και τα χρήσιμα μέταλλα θα κάνουν τα μαλλιά σας πιο δυνατά και λαμπερά.

Θα χρειαστείτε:

– 2-3 κουταλάκια του γλυκού κόκκους καφέ
– 150-240 ml από leave-in conditioner

Βέβαια η ακριβής ποσότητα εξαρτάται από το μήκος της τρίχας και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διαδικασία βαψίματος:

Αφού φτιάξετε ένα φλιτζάνι με δυνατό καφέ, αφήστε το να σταθεί και στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο. Αναμείξτε το conditioner με τους κόκκους του καφέ και προσθέστε τον κρύο καφέ από το ψυγείο. Εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το να δράσει για μια ώρα. Έπειτα λουστείτε με το σαμπουάν σας και ολοκληρώστε με έναν καφέ μετά από κάθε λούσιμο.

Αποχρώσεις:

Ο χρόνος που κάνετε για να βάψετε φυσικά τα μαλλιά σας επηρεάζει και την τελική απόχρωση που θα πάρουν.

Ωστόσο, αν θέλετε να επιτύχετε μια πιο burgundy απόχρωση μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα λίγο κακάο ή βατόμουρα.

Αν πάλι θέλετε μια βαθιά σκούρα απόχρωση, χρησιμοποιήστε ένα αφέψημα με το κέλυφος βελανιδιού ή τη φλούδα από τον κορμό μιας ελιάς.

Επιπρόσθετη συμβουλή: Προκειμένου να βελτιώσετε την δομή των μαλλιών σας, χτενίστε τα καθημερινά στον φρέσκο αέρα για 5 λεπτά. Ενώ για να τα κάνετε να πυκνώσουν χρησιμοποιήστε καστορέλαιο.

Ξανθά μαλλιά

Εύκολοι τρόποι για να βάψετε φυσικά τα μαλλιά σας (3)

Η φύση μας χαρίζει απλόχερα τα ευεργετικά της συστατικά κάνοντας πιο εύκολη την απόκτηση υπέροχων ξανθών μαλλιών χωρίς τη χρήση νέων προϊόντων για ξάνοιγμα. Οι φυσικές αυτές πρώτες ύλες είναι το ίδιο αποτελεσματικές και αναδεικνύουν τις παγιδευμένες φωτεινές αποχρώσεις.

Θα χρειαστείτε:

– 2-4 κουταλάκια του γλυκού άνθη χαμομηλιού
– 3 κουταλάκια του γλυκού μέλι
– 1/2-1 λεμόνι

Ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας και το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε δημιουργήστε την κατάλληλη ποσότητα.

Διαδικασία βαψίματος:

Βάλτε τα άνθη χαμομηλιού μέσα σε βρασμένο νερό και αφήστε το για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το μέλι και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εφαρμόστε το μείγμα σε όλο το μήκος των μαλλιών σας. Βάλτε μια σακούλα και τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα. Αφήστε το μείγμα να δράσει για μισή ώρα και τέλος ξεπλυθείτε με άφθονο ζεστό νερό, χρησιμοποιώντας και ένα conditioner με έλαια.

Αποχρώσεις:

Για να ανοίξετε τα μαλλιά σας όσο περισσότερο θέλετε, προσθέστε στο μείγμα τζίντζερ και κανέλα. Ενώ για να πετύχετε ζεστές χρυσές αποχρώσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόνη ρίζας ραβέντι.

Επιπρόσθετη συμβουλή: Επειδή μερικές φορές το να βάψετε φυσικά τα μαλλιά σας μπορεί να τα ξηράνει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό αλόης για να το αποφύγετε. Το ίδιο ακριβώς αποτελεσματικά είναι και τα έλαια καμέλιας, αργάνιας, καρύδας, ελαιόλαδου ή λιναρόσπορου.

Διαβάστε ακόμη συμβουλές και βήματα για βαφή μαλλιών στο σπίτι.