Ανδρόγυνο look: Μόδα Φθινοπώρο/Χειμώνας 2011-2012

Ανδρόγυνο look
Το ανδρόγυνο look είναι μια από τις παλαιότερες τάσεις της μόδας, η οποία φέτος κάνει ένα δυναμικό come back, προστάζοντας πιο χαλαρό ντύσιμο με «must» στοιχεία τα πουκάμισα, τα παντελόνια και τα σακάκια. Θυμίζει κάτι από άντρα, χωρίς όμως να κρύβει την γυναικεία φινέτσα και ομορφιά.

Μπορεί να μην ταιριάζει σε όλες μας και να χρειάζεται προσοχή στο πως ακριβώς θα συνδυάσουμε τα ρούχα μας, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Τα 3 βασικά του στοιχεία (πουκάμισο, παντελόνι, σακάκι) είναι ικανά να προσφέρουν πολλά διαφορετικά στυλ, ανάλογα βέβαια με τους συνδυασμούς που θα κάνουμε. Από το αυστηρό και εντελώς αντρικό στυλ, μέχρι και το πιο θηλυκό.

Ανδρόγυνο look

  • Για την ολοκλήρωση όμως της εμφάνισης σας, θα χρειαστείτε και το ανάλογο μακιγιάζ, αλλά και χτένισμα.

Το μακιγιάζ σας θα πρέπει να είναι πολύ φυσικό με βασικό του στοιχείο τα φρύδια, τα οποία θα πρέπει να είναι πιο τετραγωνισμένα, χωρίς λεπτές γραμμές και με έντονα κοψίμματα, θυμίζοντας κάτι εφηβικό.

1. Για να το επιτύχετε αυτό θα πρέπει να πυκνώσετε το φρύδι σας με τη βοήθεια ενός μολυβιού και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα βουρτσάκι για τα φρύδια να τα στρώσετε.
(Tips: 1. Βουτήξτε τη μύτη από το βουρτσάκι για τα φρύδια σε ένα σκούρο make up, αφαιρέστε το πολύ υλικό βουρτσίζοντας λίγο το χέρι σας και μετά χτενίστε και ισιώστε τα. 2. Οι μελαχρινές μην κάνετε το φρύδι σας πολύ σκούρο, αλλά λίγο πιο ανοιχτό από τα μαλλιά σας.)

2. Τα χείλη σας θα πρέπει να είναι πολύ φυσικά και άτονα, σα να μην φοράτε κραγιόν. Γι’αυτό βάλτε make up και σε αυτά, έτσι ώστε να σβήσουν τελείως και στη συνέχεια φορέστε ένα κραγιόν σε πολύ φυσικές αποχρώσεις, δηλαδή τόνους του μπεζ και καφέ ανοιχτό.

3. Στα μάτια βάλτε γκρι μολύβι και όχι μαύρο. Τοποθετήστε το τόσο μέσα στο μάτι, αφήνοντας το να βγαίνει και λίγο εξώ, σα να σας έχει φύγει λίγο από κάτω, όσο και στο πάνω βλέφαρο. Μετά με ένα πινελάκι τοποθετήστε γκρι σκιά, σβήνοντας το μάτι.

4. Μάσκαρα βάζετε καφέ και όχι μαυρή, γιατί το αποτέλεσμα που θέλουμε είναι πιο φυσικό και όχι τόσο άγριο.

5. Τέλος, το ρουζ σας θα πρέπει να είναι σε ψυχρές αποχρώσεις του εκρού ή του καφέ και να τοποθετείται έτσι ώστε να δημιουργεί κοψίματα στα κόκκαλα των μαγουλών σας.

Ολοκληρώνοντας το ανδρόγυνο look σας, μπορείτε να κάνετε μια πλάγια αυστηρή χωρίστρα και να πιάσετε τα μαλλιά σας μια χαμηλή κοτσίδα. Για να το επιτύχετε, βάλτε σε μια χτένα αφρό και περάστε όλο σας το μαλλί, χωρίς να βάλετε στις ρίζες του, γιατί έτσι θα χάσουν τον φυσικό όγκο τους.

  • Για μια πιο glamourous εμφάνιση, φορέστε ένα κόκκινο κραγιόν.