Οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ στην ομορφιά

Οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ στην ομορφιά

Ο καφές δεν είναι μόνο για να τον πίνουμε, αλλά χρησιμοποιείται και ως καλλυντικό, αφού κάνει την επιδερμίδα μας πιο λαμπερή!

Πέρα λοιπόν από την πρωινή αφύπνιση, οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ στην ομορφιά είναι πολλές και σημαντικές!

Χρησιμοποιείται κατά κόρον σε μάσκες ομορφιάς, scrub σώματος και βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Κάντε επίσης τα μαλλιά σας λαμπερά με καφέ και πείτε αντίο στους μαύρους κύκλους με επιθέματα από τζελ καφεΐνης. Ή καλύψτε τις άσπρες τρίχες με καφέ.

Ποιες είναι λοιπόν οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ στην ομορφιά;

Πιο συγκεκριμένα, ο καφές διαθέτει κάλιο, μαγνήσιο, άλλες βιοενεργές ουσίες και πολλά αντιοξειδωτικά, τα οποία προσφέρει στον οργανισμό μας. Η ποσότητα ωστόσο που μπορούμε να καταναλώνουμε καθημερινώς δεν είναι απεριόριστη, αλλά ανέρχεται σε 300mg, που σημαίνει μέχρι και τρία ποτήρια.

Επιπλέον, οι κόκκοι του καφέ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως φυσικό scrub σώματος, βοηθώντας στην καταπολέμηση της όψης φλοιού πορτοκαλιού, της γνωστής δηλαδή κυτταρίτιδας, ή ακόμη και να λειτουργήσει ως τοπικό αδυνατιστικό.

Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι ιδιότητες του καφέ, αλλά υπάρχουν και άλλες που ίσως να μην τις έχετε ξανακούσει.

Για παράδειγμα, ο καφές μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση ουλών και κηλίδων στο σώμα μας. Να απομακρύνει εύκολα τα νεκρά κύτταρα. Να ενεργοποιήσει την κυκλοφορία του αίματος και να διατηρήσει τη φυσική υγρασία του σώματος, εξουδετερώνοντας τις σωματικές οσμές.

Επίσης, μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πιο γρήγορα με μια δυναμωτική φυσική μάσκα καφέ.

Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τις ευεργετικές ιδιότητες του καφέ στην ομορφιά και κάντε τα μαλλιά σας, το δέρμα σας και το σώμα σας να λάμψει! Κρύψτε ατέλειες, διορθώστε προβλήματα όμως η κυτταρίτιδα, τα μαύρα στίγματα και οι μαύροι κύκλοι και αποκτήστε μια τέλεια εμφάνιση.

Αξίζει να σημειωθεί πως μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας καφέ που αδυνατίζει και να χάσετε τα περιττά κιλά που τόσο σας ταλαιπωρούν.