Τα μαλλιά σας ξεθώριασαν ή έχουν ψαλίδα; Δείτε τη λύση!

Τα μαλλιά σας ξεθώριασαν ή έχουν ψαλίδα; Δείτε τη λύση!

Τα μαλλιά για να παραμείνουν υγιή και να αποπνέουν ζωντάνια θα πρέπει να λαμβάνουν μια σωστή και εντατική φροντίδα. Να καθαρίζονται σωστά και να βάφονται όταν πρέπει και με τον κατάλληλο τρόπο.

Πέρα λοιπόν από το σωστό λούσιμο και την αποφυγή των λαθών στην περιποίηση των μαλλιών σας, θα πρέπει να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε την ψαλίδα και το ξεθώριασμα της τρίχας.

Ο official hair stylist της Garnier Fructis, Νικόλας Βιλλιώτης, δίνει τις λύσεις που χρειάζεστε σε απλά και καθημερινά προβλήματα που σας ταλαιπωρούν. Ειδικά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, και όχι μόνο, τα προβλήματα της ψαλίδας, του ξεθωριάσματος και γενικότερα των ταλαιπωρημένων και ξηρών μαλλιών είναι πολύ συνηθισμένα. Κι αυτό συμβαίνει, λόγω του ήλιου, της θάλασσας ή της πισίνας και γενικότερα των συνθηκών στις οποίες υπόκεινται τα μαλλιά.

► Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν αν τα μαλλιά σας ξεθώριασαν ή έχουν ψαλίδα;

Ξεθώριασμα

– Ξανθά μαλλιά

Τα ξανθά μαλλιά τείνουν να ανοίγουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με αποτέλεσμα να χρειάζονται βάψιμο με την επιστροφή σας από τις διακοπές. Πριν όμως πάτε για βαφή στο κομμωτήριο ή κάνετε τη βαφή μόνη σας στο σπίτι, θα πρέπει να ξέρετε πως θα πρέπει να επιλέξετε μια ντορέ απόχρωση για να ζεστάνετε το χρώμα των μαλλιών σας.

– Καστανά μαλλιά

Στην περίπτωση των καστανών μαλλιών, τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Απλά ανανεώνετε την βαφή που χρησιμοποιείτε και είστε έτοιμη.

– Κόκκινα μαλλιά

Αν έχετε επιλέξει μια κόκκινη απόχρωση για τα μαλλιά σας, σίγουρα θα παρατηρήσετε πως έχουν ξεθωριάσει από τον ήλιο. Πιο συγκεκριμένα οι άκρες των μαλλιών σας έχουν γίνει χρυσαφένιες. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να περάσετε πρώτα ένα στάρωμα, δηλαδή μια τεχνική που εφαρμόζεται στα κομμωτήρια προκειμένου να δέσετε σωστά το χρώμα. Στη συνέχεια περνάτε κανονικά την βαφή σας, η οποία όμως θα πρέπει να είναι ένα τόνο ανοιχτότερη. Με αυτό τον τρόπο, η βαφή θα δέσει καλύτερα και δεν θα ξεθωριάσει, κάτι το οποίο είναι πιο συχνό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που τα μαλλιά αφυδατώνονται.

Ψαλίδα

Η ψαλίδα δημιουργείται από πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Είτε από την αφυδάτωση των μαλλιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είτε από το συνεχόμενο styling κλπ. Καλό λοιπόν θα είναι να φροντίζετε να καθαρίζετε συχνά τις άκρες των μαλλιών σας, ακόμα κι αν δεν θέλετε να κόψετε από το μήκος τους. Διατηρώντας τα υγιή και ζωντανά, τα μαλλιά σας θα είναι λαμπερά και όμορφα πάντα.

Τέλεια tips για βαθιά ενυδάτωση:

1. Λουστείτε κανονικά και στη συνέχεια απλώστε με τον σωστό τρόπο μια μάσκα μαλλιών. Μετά τυλίξτε τα μαλλιά σας με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη μάσκα να δράσει για αρκετή ώρα. Τέλος, βγάλτε τη μεμβράνη και ξεπλυθείτε με άφθονο νερό.

2. Μια ακόμη πολύ καλή λύση για να ενυδατώσετε σε βάθος τα μαλλιά σας είναι να εφαρμόσετε σε στεγνά μαλλιά μια μάσκα, απλώνοντας την τούφα τούφα. Κάθε τούφα που περνάτε τη μάσκα, τυλίξτε τη με αλουμινόχαρτο. Αφού έχετε τυλίξει όλα σας τα μαλλιά, πάρτε την πρέσα και περάστε τη πάνω από κάθε αλουμινόχαρτο. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε τα κύτταρα κάθε τρίχας να ανοίξουν και να δεχθούν καλύτερα τα ευεργετικά συστατικά της μάσκας.

Ακολουθήστε λοιπόν τις παραπάνω συμβουλές και βρείτε τη λύση αν τα μαλλιά σας ξεθώριασαν ή έχουν ψαλίδα!