Πως να διαλέξεις το σωστό χρώμα βαφής μαλλιών

Πως να διαλέξεις το σωστό χρώμα βαφής μαλλιών;

Το να διαλέξει μια γυναίκα το σωστό χρώμα βαφής μαλλιών δεν είναι εύκολο, αφού πρέπει να σκεφτεί όλες τις παραμέτρους, και πρωτίστως το τι ταιριάζει περισσότερο στην ίδια και όχι τι της αρέσει σε κάποια άλλη.

Βέβαια πολλές φορές παρασυρόμαστε και το αποτέλεσμα μπορεί να μας απογοητεύσει. Γι’ αυτό πρέπει να έχετε υπόψιν σας μερικές συμβουλές προκειμένου να μην κάνετε αυτό το λάθος. Να μπορέσετε να επιλέξετε το σωστό χρώμα και χτένισμα που θα σας κολακεύει, θα αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά σας και προπάντων δεν θα σας μεγαλώνει. Αν καταφέρετε να επιλέξετε και ένα χτένισμα που θα σας κάνει να δείχνετε μικρότερη, τότε ακόμη καλύτερα!

Τι θα πρέπει να προσέξετε για να επιλέξετε το σωστό χρώμα βαφής μαλλιών;

Σωστό χρώμα βαφής μαλλιών:

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να γνωρίζετε πως το χρώμα των μαλλιών σας δεν είναι ανεξάρτητο από τον τόνο της απόχρωσης του δέρματος σας. Θα πρέπει αυτά τα δυο να ταιριάζουν απόλυτα. Για παράδειγμα, αν είστε πολύ λευκή μην βάψετε τα μαλλιά σας στο απόλυτο μαύρο γιατί θα φαίνεστε χλωμή. Προτιμήστε, κάτι πιο ανοιχτό και φυσικό. Αν είστε μελαχρινή, δοκιμάστε να ανοίξετε έναν τόνο το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας και αντίστοιχα αν είστε ξανθιά να το σκουρύνετε έναν τόνο σε σχέση με το φυσικό σας χρώμα.

Ανταύγειες:

Όσον αφορά τις ανταύγειες, αξίζει να σημειωθεί πως οι ζεστές αποχρώσεις φωτίζουν το πρόσωπο και το κάνουν να δείχνει πιο νεανικό. Επομένως, οι μελαχρινές πρέπει να επιλέγετε ανταύγειες που είναι περισσότερο κοντά στο χρώμα της καραμέλας. Ενώ οι ξανθιές περισσότερο στην απόχρωση του μελιού. Δεν πρέπει όμως ποτέ να υπερβάλλετε με τις επιλογές σας. Όσο πιο φυσικές είναι οι ανταύγειες που θα διαλέξετε, τόσο καλύτερο θα είναι και το αποτέλεσμα.

Γκρίζα – λευκά μαλλιά:

Για τις φίλες που τα μαλλιά τους είναι γκρίζα, δηλαδή έχουν χάσει το περισσότερο της χρωστικής τους ουσίας, θα πρέπει να τους ξαναδώσετε χρώμα για να δείξετε νεότερη. Επιλέξτε λοιπόν καλύτερα μία πιο σκούρα απόχρωση από το φυσικό σας. Αν πάλι δεν σας ενοχλούν τα γκρίζα μαλλιά και αντιθέτως σας αρέσουν, αφήστε τα έτσι. Το μόνο που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα που μπορούν να σας βοηθήσουν.