Ανακαλύψτε τον τόνο σας και μάθετε ποια χρώματα σας ταιριάζουν

Βρες τον τόνο σου και μάθε ποια χρώματα σου ταιριάζουν

Μερικές από τις συνήθεις απορίες των γυναικών είναι ποιος τόνος make up τους ταιριάζει απόλυτα, ποια χρώματα πρέπει να επιλέγουν στο μακιγιάζ τους, ποιες αποχρώσεις σκιών θα αναδείξουν τα μάτια τους και ποιο χρώμα κραγιόν να προτιμούν.

Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα έρχεται μετά την ερώτηση του ειδικού για το ποιος είναι ο τόνος της επιδερμίδας σας. Αφού λοιπόν ανακαλύψετε τον τόνο του δέρματος σας, μπορείτε πολύ απλά να βρείτε και το ποια χρώματα σας ταιριάζουν περισσότερο.

Για να βρείτε τον τόνο της επιδερμίδας σας, σύμφωνα με τον official make up artist της Maybelline New York, Γρηγόρη Πυρπύλη, θα πρέπει να σταθείτε φορώντας ένα μπουρνούζι μπροστά από ένα καθρέφτη που πέφτει πάνω του φως του ήλιου.

Ακολουθώντας τις συμβουλές του ειδικού, ανακαλύψτε τον τόνο σας και μάθετε ποια χρώματα σας ταιριάζουν.

Βρείτε το make up που ταιριάζει απόλυτα στον τόνο της επιδερμίδας σας

Αν και υπάρχει η πεποίθηση πως για να επιλέξετε την σωστή απόχρωση make up πρέπει να το δοκιμάζετε στο πηγούνι ή στο πίσω μέρος του χεριού, η ιδανική απόχρωση είναι αυτή που υπάρχει στη γνάθο σας. Στο σημείο δηλαδή που ο λαιμός ενώνεται με το κεφάλι σας. Εξάλλου αυτό που επιθυμείτε είναι να μην υπάρχει διαχωριστική γραμμή και η επιδερμίδα σας να γίνεται ένα, χωρίς να αλλοιώνεται ο φυσικός χρωματικός σας τόνος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα καταστήματα καλλυντικών θα βρείτε make up που έχουν ως βάση τους το κίτρινο, το ροζ ή το πράσινο. Προκειμένου να επιλέξετε το καταλληλότερο για εσάς θα πρέπει να δείτε τις παρακάτω συμβουλές.

Πως θα βρείτε τον τόνο της επιδερμίδας σας; Κάντε το τεστ με το μπουρνούζι!

Αφού λοιπόν βγείτε από το ντους και έχετε φροντίσει να πλύνετε καλά το πρόσωπο σας, φορέστε μια λευκή πετσέτα ή ένα μπουρνούζι και μια λευκή πετσέτα στα μαλλιά. Έπειτα, κοιτάξτε πολύ καλά το πρόσωπο σας στον καθρέφτη, ο οποίος έχει όμορφο και δυνατό φως. Παρατηρώντας προσεκτικά το δέρμα σας θα δείτε τι χρώμα βάσης έχει. Αν για παράδειγμα η επιδερμίδα σας βασίζεται στο μπλε / μωβ, τότε είναι ψυχρή, αν βασίζεται στο κίτρινο είναι θερμή και αν βασίζεται στο πράσινο τότε έχετε ουδέτερη επιδερμίδα.

– Αν η επιδερμίδα σας έχει ψυχρή βάση τότε οι καλύτερες αποχρώσεις που θα απογειώσουν το μακιγιάζ σας είναι οι ψυχρές και όχι οι θερμές όπως μπορεί να νομίζατε. Ψυχρές αποχρώσεις είναι οι ροζ, μπλε, πράσινο, ασημί, καθώς και όλα τα χρώματα των πολύτιμων λίθων.

– Αν πάλι έχετε θερμή βάση επιδερμίδας, θα πρέπει να προτιμήσετε τις αποχρώσεις του κίτρινου, του πορτοκαλί, του κοραλί, του χρυσού, του καφέ και τις μπρούτζινες. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλα θερμά χρώματα.

– Τέλος, αν η επιδερμίδα σας έχει ουδέτερη βάση τότε είστε πολύ τυχερή γιατί μπορείτε να φορέσετε όλα τα χρώματα χωρίς κανένα φόβο!

Ποιο είναι το ιδανικό κόκκινο κραγιόν για κάθε γυναίκα;

Κάθε γυναίκα μπορεί να φορέσει ένα κόκκινο κραγιόν αρκεί να βρει την κατάλληλη απόχρωση για τον τύπο της επιδερμίδας της. Αν για παράδειγμα έχετε ψυχρή επιδερμίδα θα πρέπει να επιλέξετε μια απόχρωση του κόκκινου που να βασίζεται στο μπλε. Ενώ αν έχετε θερμή, θα πρέπει να βασίζεται στο πορτοκαλί.