Ενυδάτωση: Το ελιξήριο της ομορφιάς

Ενυδάτωση

Το μυστικό για λαμπερό πρόσωπο, απαλό δέρμα και λαμπερά μαλλιά είναι η ενυδάτωση. Ακόμα και οι πιο λιπαρές επιδερμίδες έχουν ανάγκη από σωστή ενυδάτωση που θα τις κάνουν να φαίνονται υγιείς.

Πρόσωπο:
Η ατμοσφαιρική ρύπανση, το καθημερινό μακιγιάζ, η χρήση ακατάλληλων προϊόντων και οι ακραίες θερμοκρασίες αφυδατώνουν την επιδερμίδα του προσώπου. Οι λιπαρές επιδερμίδες γίνονται ακόμα πιο λιπαρές και ξηρές, που είναι πιο ευαίσθητες, αφυδατώνονται εντελώς και παρουσιάζουν κοκκινίλες.

Για να προστατέψετε το πρόσωπό σας δεν πρέπει να παραμελείτε τον καθημερινό καθαρισμό, πρωί – βράδυ. Το νερό που θα χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό ή κρύο. Να προτιμάτε καθαριστικά προσώπου χωρίς σαπούνι. Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, επιλέξτε ένα γαλάκτωμα καθαρισμού που θα ενυδατώσει περισσότερο την επιδερμίδα σας. Μετά τον καθαρισμό, τονώστε την επιδερμίδα σας με λοσιόν κατάλληλη για τον τύπο της επιδερμίδας σας. Η ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την σωστή ενυδάτωση, ακόμα και για τις πιο λιπαρές επιδερμίδες. Εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα πρωί – βράδυ.

Τέλος, μια μάσκα ενυδάτωσης 1-2 φορές την εβδομάδα (ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας) θα έδινε καλύτερα αποτελέσματα.

Σώμα:
Αν και το σώμα μας τους περισσότερους μήνες το χρόνο προστατεύεται από τα ρούχα, λόγω έλλειψης σμηγματογόνων αδένων που χαρίζουν φυσική ενυδάτωση, χρειάζεται τη βοήθειά μας για να διατηρείται απαλό. Η ανάγκη για ενυδάτωση γίνεται πιο έντονη τους καλοκαιρινούς μήνες που η διαρκής έκθεση στον ήλιο αφυδατώνει το δέρμα.

Για να χαρίσουμε στο σώμα μας απαλότητα θα πρέπει να περιορίσουμε τη διάρκεια του καθημερινού ντους στα 15′ λεπτά το πολύ, διότι το ζεστό νερό αφυδατώνει πολύ γρήγορα το δέρμα μας. Αμέσως μετά το ντους και σε νωπή επιδερμίδα, απλώνουμε ενυδατική κρέμα (ή λάδι για επιδερμίδες με έντονη αφυδάτωση) σε όλο το σώμα. Έτσι το δέρμα θα φυλακίσει όλη την υγρασία που χρειάζεται.

Μαλλιά:
Όπως το πρόσωπο και το σώμα έχουν ανάγκη από ενυδάτωση, έτσι και τα μαλλιά μας για είναι πάντα λαμπερά. Το styling, η σκόνη της ατμόσφαιρας, το πιστολάκι, το σίδερο ισιώματος και το ψαλίδι και οι βαφές μαλλιών τα αφυδατώνουν και τους δίνουν θαμπή και ταλαιπωρημένη όψη.

Για λαμπερά μαλλιά και γεμάτα υγεία να χρησιμοποιείτε πάντα conditioner μετά το λούσιμο, ακόμα και σε λιπαρά μαλλιά. Στο τελευταίο ξέβγαλμα, αφήστε τις άκρες των μαλλιών σας κάτω από κρύο νερό. Αυτό θα δώσει τους δώσει περισσότερη λάμψη. Στο πιστολάκι να χρησιμοποιείτε την μεσαία σκάλα στην θερμοκρασία του αέρα. Ο πολύ ζεστός αέρας θα κάνει τα μαλλιά σας ξηρά και θαμπά. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά όσο πιο συχνά μπορείτε. Η ενυδατική μάσκα μαλλιών 1-2 φορές την εβδομάδα θα έχει θεαματικά αποτελέσματα στα ξηρά μαλλιά.

Συμβουλή: Το νερό είναι η καλύτερη συνταγή για την ενυδάτωση. Για να διατηρούμε τον οργανισμό μας αλλά και την επιδερμίδα του προσώπου ή του σώματος ενυδατωμένη πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό ημερησίως.