Φορέστε σωστά τις μπότες σας

Μπότες

Οι μπότες αποτελούν το κατεξοχήν χειμερινό υπόδημα που όλες οι γυναίκες επιλέγουν για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Οι επιλογές είναι αμέτρητες, τόσο σε ύφος, όσο και σε χρώματα και υφές. Υπάρχουν μπότες που είναι άκρως θηλυκές και άλλες που προσδίδουν χαλαρότητα και ένα πιο αθλητικό στυλ. Ότι κι αν επιλέξετε, το μόνο σίγουρο είναι πως οι μπότες είναι άνετες, ζεστές και κομψές.

Βέβαια, κάθε τύπος μπότας ταιριάζει και με τα αντίστοιχα ρούχα. Εσείς ξέρετε πως να τις φορέσετε; Με τι να τις συνδυάσετε και να δημιουργήσετε υπέροχα ζεστά σύνολα;

► Δείτε μερικές συμβουλές με τον σωστό τρόπο για να φορέσετε τις μπότες σας

1. Η επιλογή της μπότας πρέπει να γίνεται με σύνεση. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτές, για να μην κόβουν την κυκλοφορία του αίματος, αλλά ούτε και πολύ χαλαρές.

2. Είναι προτιμότερο να αγοράσετε και να φοράτε στρογγυλές στη μύτη μπότες, διότι τα δάχτυλα σας κινούνται πιο άνετα μέσα στο παπούτσι και δεν πιέζονται.

3. Οι μπότες, ανεξάρτητα από το ύψος τους, δεν πρέπει ποτέ να κρύβονται κάτω από ένα ρούχο. Επομένως, όταν φοράτε φόρεμα ή φούστα, θα πρέπει το τελείωμα του ρούχου να είναι πιο πάνω από εκεί που τελειώνει η μπότα.

4. Αν επιθυμείτε να φορέσετε ένα μακρύ φόρεμα, επιλέξτε καλύτερα ένα κομψό ζευγάρι μποτάκια από καστόρι με τακούνι.

5. Αν πάλι θέλετε να φορέσετε μποτάκια, είναι προτιμότερο να επιλέξετε να τα συνδυάσετε με παντελόνι. Κι αυτό διότι αν φορεθούν με φούστα και διάφανο καλσόν, θα κάνουν τα πόδια σας να φαίνονται πιο κοντά. Βέβαια αν ανήκετε στις γυναίκες με ψηλά και λεπτά πόδια, τότε οι στυλίστες θεωρούν πως σας ταιριάζουν ούτως ή άλλως.

6. Μπορείτε επίσης να χαρίσετε μερικούς πόντους στο ανάστημα σας φορώντας μπότες με τετράγωνο τακούνι.

7. Οι ιδανικές μπότες για κάθε τύπο γυναίκας είναι αυτές που το ύψος τους φτάνει μέχρι τη μέση της γάμπας. Και ειδικά αν έχουν μικρό τακούνι, οι μπότες αυτές μπορούν να φορεθούν σχεδόν με όλα (φορέματα και φούστες, αλλά και παντελόνια ή κολάν).

8. Η επιλογή των μποτών τύπου UGG που διαθέτουν δέρμα προβάτου και είναι χαμηλές, ταιριάζουν με κάπρι παντελόνια και φαρδιά τζιν.

9. Τέλος, για μια πιο ελκυστική εμφάνιση επιλέξτε ψηλές μπότες που τονίζουν το σχήμα της γάμπας.