Μάσκα προσώπου με ασπιρίνη για βαθύ καθαρισμό

Μάσκα προσώπου με ασπιρίνη

Ναι καλά διαβάσατε, ασπιρίνη! Το φάρμακο αυτό πέρα από την ιδιότητα του ως παυσίπονο και αναλγητικό μπορεί να αποτελέσει και τη βάση μιας μάσκας βαθύ καθαρισμού για το πρόσωπο σας, αφήνοντας το λείο, καθαρό, φωτεινό και απαλό.

Η εν λόγω μάσκα είναι πολύ καλή για τα λιπαρά, προβληματικά και με τάση ακμής δέρματα. Χάρη στα χημικά συστατικά της που είναι παρόμοια με το σαλικυλικό οξύ (Beta Hydroxy Acid) βοηθά στην απολέπιση και το βαθύ καθαρισμό του δέρματος.

Τα αποτελέσματα που έχει η μάσκα προσώπου με ασπιρίνη για βαθύ καθαρισμό είναι άμεσα και ειδικά αν την κάνετε μία φορά την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να βελτιώσετε την υφή της επιδερμίδας σας. Πιο συγκεκριμένα, η μάσκα με ασπιρίνη έχει την ιδιότητα να απαλύνει τις ρυτίδες και να μικραίνει τους πόρους, μειώνοντας παράλληλα την τάση για δημιουργία ακμής.

Η παρασκευή της είναι πολύ εύκολη.

Μάσκα προσώπου με ασπιρίνη για βαθύ καθαρισμό

Θα χρειαστείτε:

Για τη βασική μάσκα με ασπιρίνη:
– 2-3 ασπιρίνες
– 2 κουταλιές της σούπας νερό

Υπάρχουν όμως και μικρές παραλλαγές αυτής της μάσκας. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να συνδυάσετε το βασικό μείγμα με ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω υλικά:
– Στραγγιστό γιαούρτι
– Τζελ αλόης
– Φυσική άργιλο
– Μέλι
– 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Όσον αφορά τη δόση από κάθε υλικό, δεν είναι συγκεκριμένη. Απλά υπολογίστε να βγει μια μάσκα που θα είναι αρκετή για να καλύψει όλο σας το πρόσωπο.

Πιο συγκεκριμένα, τα βήματα που θα ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε την μάσκα με ασπιρίνη είναι:

Τρόπος παρασκευής:

Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και η μάσκα σας είναι έτοιμη.

Τρόπος εφαρμογής:

Πάρτε μια ποσότητα από την μάσκα και απλώστε ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπο σας. Αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά.

Αφαιρέστε την κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις, έτσι ώστε να κάνετε μια ακόμη δόση απολέπισης. Και στη συνέχεια ξεπλύντε πολύ καλά το πρόσωπο σας με χλιαρό νερό.

Προσοχή: Άτομα που έχουν αλλεργία στην ασπιρίνη ή είναι μη ανεκτικά προς αυτή, θα πρέπει να αποφύγουν την συγκεκριμένη μάσκα. Γενικότερα, καλό θα ήταν να δοκιμάσετε αρχικά την μάσκα σε ένα μικρό κομμάτι του χεριού σας και αν δεν προκαλέσει κάποια αλλεργική αντίδραση να την κάνετε στο πρόσωπο σας.