Πως να επιλέξετε τα σωστά νούμερα

Πως να επιλέξετε τα σωστά νούμερα

Πολλές γυναίκες πηγαίνουν για ψώνια και αγοράζουν κάτι χωρίς να το δοκιμάσουν, απλά επειδή ξέρουν το νούμερο τους. Μέγα λάθος! Πάντα πρέπει να δοκιμάζετε ότι αγοράζετε, γιατί ρούχο από ρούχο διαφέρει στην εφαρμογή, με αποτέλεσμα το ίδιο νούμερο σε κάποιες περιπτώσεις να σας είναι φαρδύ και σε άλλες στενό, ή απλά να μην ταιριάζει στον σωματότυπο σας. Μάθετε πως θα επιλέξετε μετά τη δοκιμή ποιο είναι το σωστό μέγεθος.

  • Παντελόνι

Το παντελόνι δεν πρέπει να είναι στενό, αλλά ούτε και φαρδύ Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το δοκιμάσετε και να δείτε πως έχετε 2 δάχτυλα περιθώριο στη μέση. Πως όμως θα βρείτε ακριβώς που είναι η μέση σας; Σταθείτε μπροστά από ένα καθρέφτη και λυγίστε ελαφρά το σώμα σας προς τη μία μεριά, εκεί που το σώμα σας διπλώνει είναι η μέση σας. Επίσης, πρέπει να μπορείτε να πιάσετε λίγο ύφασμα στο φαρδύ σημείο της περιφέρειας σας και όταν κάθεστε ο καβάλος να μην σας τραβάει, αλλά ούτε να κατεβαίνει πολύ χαμηλά.

Εσείς που έχετε κάποια παραπανίσια κιλά μην νομίζετε πως ένα φαρδύ παντελόνι θα κρύβει τα κιλά σας, αντιθέτως θα σας προσθέτει όγκο. Από την άλλη μεριά, οι αδύνατες δεν πρέπει να φοράνε παντελόνια που σακουλιάζουν στο πίσω μέρος, διότι είναι αντιαισθητικό.

Το μάκρος του παντελονιού πρέπει να φτάνει μέχρι το πόδι, χωρίς να κάνει σούρα από πάνω, αλλά ούτε να είναι και κοντό.

  • Φούστες και φορέματα

Για να επιλέξετε μια φούστα ή ένα φόρεμα, βασικό μέλημα είναι να πέφτει ομοιόμορφα, να μην μαρκάρει πουθενά και να μην διαγράφονται τα εσώρουχα σας. Επίσης, το τελείωμα του φορέματος πρέπει να είναι παράλληλο με το έδαφος, με μόνη εξαίρεση, αν είστε έγκυος ή αν είναι το σχέδιο του τέτοιο.

  • Πουκάμισα και σακάκια

Αποφύγετε να φορέσετε πουκάμισα ή σακάκια που δεν κλείνουν καλά, γιατί ούτε ωραίο είναι, αλλά και «επικίνδυνο» αφού μπορεί να βγάλετε το μάτι κανενός περαστικού με το κουμπί που θα εκτοξευτεί. Προσέξτε επίσης να μην είναι φαρδύ στη μασχάλη και τα μπράτσα, γιατί αυτό σημαίνει ότι σας είναι μεγάλο. Τα μανίκια πρέπει να ξεκινούν από το τελείωμα του ώμου και να φτάνουν λίγο πιο κάτω από τον καρπό. Τέλος, πρέπει να ξέρετε πως το να ξεχωρίζει το σουτιέν μέσα από τα ανοίγματα των κουμπιών του πουκαμίσου δεν είναι σέξι, αλλά δείχνει πως διαμαρτύρονται και θέλουν να ανοίξουν, παρουσιάζοντας μια άσχημη εμφάνιση.