Πως να φτιάξετε έναν υπέροχο ατημέλητο κότσο

Ατημέλητο κότσο

Η Amanda Seyfried στην πρεμιέρα μιας εκ των ταινιών της παρουσίασε ένα υπέροχο χτένισμα μισό κότσο, μισό αλογοουρά. Πρόκειται για έναν πολύ σικάτο, αλλά και ελαφρώς ατημέλητο κότσο που μπορείτε πολύ εύκολα να δημιουργήσετε μόνη σας.

Είναι ένα χτένισμα που μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις.

Κάντε λοιπόν τον ατημέλητο κότσο για να πάτε μια χαλαρή βόλτα με τις φίλες σας ή για ψώνια, ή δημιουργήστε το για να ολοκληρώσετε μια boho ή και όχι επίσημη εμφάνιση. Είναι ιδανικό για το γραφείο, το σχολείο, αλλά και τις βραδινές σας εξόδους και θα σας λύσει τα χέρια όταν ψάχνετε ένα χτένισμα της τελευταίας στιγμής.

Το μόνο που έχετε να κάνετε για να δημιουργήσετε αυτόν τον ατημέλητο κότσο είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα πρώτο

Το χτένισμα αυτό απαιτεί μια απλή προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ. Λουστείτε πριν πέσετε για ύπνο και πριν ακόμα στεγνώσουν τελείως τα μαλλιά σας κάντε 6 χονδρές πλεξούδες, ίδιου μεγέθους. Κοιμηθείτε και το επόμενο πρωί απλά λύστε τις. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα φυσικό και ομοιόμορφο σπαστό μαλλί.

Βήμα δεύτερο

Αφού τις λύσετε, τινάξτε τα μαλλιά σας και με ελαφρές κινήσεις χτενίστε την κορυφή κάθε πλεξούδας, έτσι ώστε να μην φριζάρουν τα μαλλιά σας.

Βήμα τρίτο

Κάντε μια χαμηλή αλογοουρά, αφήνοντας τη φράντζα σας ή δυο τούφες να πέφτουν ανέμελα στο πρόσωπό σας.

Βήμα τέταρτο

Στριφογυρίστε χαλαρά δεξιά και αριστερά την αλογοουρά σας, τυλίγοντας την γύρω από το λαστιχάκι, δημιουργώντας τον ατημέλητο κότσο και αφήνοντας ένα κομμάτι του να πέφτει. Στερεώστε τον κότσο που δημιουργήσατε με τσιμπιδάκια.

Βήμα πέμπτο

Τραβήξτε με προσοχή μερικές τούφες από τον κότσο, έτσι ώστε να του δώσετε ένα ατημέλητο λουκ και ανακατέψτε ελαφρά με τα δάχτυλα σας την αλογοουρά, δίνοντας της μια ελαφρώς ακανόνιστη μορφή με τονισμένες άκρες. Καλό θα ήταν πριν «ανακατέψετε» την αλογοουρά να βάλετε λίγο κερί στην άκρες των δακτύλων σας.