Το σωστό νούμερο σουτιέν

Το σωστό νούμερο σουτιέν

Είστε σίγουρη πως φοράτε το σωστό νούμερο σουτιέν; Το 70% των γυναικών φοράνε λάθος νούμερο και δεν το ξέρουν! Πως όμως θα βρείτε πιο είναι ακριβώς το νούμερο σας; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα το μάθετε.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και βρείτε το σωστό νούμερο σουτιέν:

1ο Βήμα:

Βάλτε το πιο άνετο σουτιέν σας. Αυτό που ναι μεν σας βολεύει και δεν σας πιέζει καθόλου η μπανέλα του, αλλά παράλληλα κάνει και το στήθος να φαίνεται στητό. Προτιμήστε μπανέλες, οι οποίες να μην είναι πολύ σκληρές για να μην μπορούν να πληγώσουν το στήθος σας.

2ο Βήμα:

Πάρτε μια μεζούρα και μετρήστε τον θώρακά σας ακριβώς κάτω από το στήθος σας. Με αυτόν τον τρόπο μετράτε τα εκατοστά. Μετατρέψτε τα σε ίντσες με βάση την αναλογία 1 εκατοστό = 0.39 ίντσες. Αφού κάνετε τη μετατροπή, προσθέστε τον αριθμό 2. Έτσι θα βρείτε τον αριθμό του σουτιέν σας σε ίντσες, π.χ. 32C. Προσοχή όμως, ο αριθμός πρέπει να είναι πάντα ζυγός! Αν είναι μονός, προσθέστε 1 για να τον στρογγυλέψετε.

Επίσης, αυτό το νούμερο είναι το Αγγλικό (Αμερικάνικο, Γερμανικό), αν θέλετε να το αντιστοιχίσετε στο Ευρωπαϊκό δείτε τη λίστα:

Το 30 αντιστοιχεί στο 65.
Το 32 αντιστοιχεί στο 70.
Το 34 αντιστοιχεί στο 75.
Το 36 αντιστοιχεί στο 80.

Ομοίως και τα υπόλοιπα. Το Αγγλικό νούμερο αυξάνεται κατά 2 και το Ευρωπαϊκό κατά 5. Επίσης, τα Ιταλικά νούμερα ξεκινάνε από 0 και ανεβαίνουν ανά ένα (0,1,2,3,…) και τα Γαλλικά ξεκινάνε από το 80 και ανεβαίνουν ανά 5 (80,85,90,95…). Δηλαδή το Αγγλικό 30 αντιστοιχεί στο Ιταλικό 0 και στο Γαλλικό 80.

3ο Βήμα:

Ανεβάστε τη μεζούρα στο στήθος και μετρήστε γύρω γύρω. Μετατρέψτε την μέτρηση σε ίντσες και με αυτό τον τρόπο θα βρείτε το cup size σας (π.χ. A, B, C, κτλ). Οι αντιστοιχίες των ιντσών σε cups είναι 1 ίντσα – A, 2 ίντσες- Β, 3 ίντσες- C και 4 ίντσες – D. Επίσης, υπάρχουν και οι cups E και F, αλλά μόνο σε μερικές εταιρείες.

Τέλος συνδυάστε τα νούμερα των 2 τελευταίων βημάτων και θα βρείτε το νούμερο σας.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να βρείτε εύκολα το σωστό νούμερο σουτιέν και να μην φορέσετε ποτέ ξανά λάθος μέγεθος – Κάτι το οποίο σε βάθος χρόνου θα κάνει κακό στο στήθος σας.