Τα βασικά πινέλα του μακιγιάζ

πινέλα

Για να έχεις άψογο λουκ με επαγγελματικά αποτελέσματα πρέπει να προσθέσεις στο νεσεσέρ σου τα απαραίτητα εργαλεία σου: τα πινέλα! Διάλεξε τα κατάλληλα και μαγνήτισε τα βλέμματα!

 

 

πινέλο κονσίλερ

 

1. Πινέλο για κονσίλερ:
Μικρό πινέλο από τεχνητή τρίχα για να μην απορροφά την ποσότητα.
Κατάλληλο για υγρό κονσίλερ. Καλύπτει τέλεια τις λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια. Χρησιμοποίησε το ταμποναριστά στο κόκαλο.

 

 

 

πινέλο make-up

 

2. Πινέλο για βάση make-up:
Είναι μεσαίου μεγέθους σε πλακέ σχήμα (μεγαλύτερο από αυτό του κονσίλερ). Είναι κατάλληλο για υγρό make-up και βοηθάει στην τέλεια κάλυψη εφόσον φτάνει σε όλες τις γωνίες του προσώπου, όπως στα πλαϊνά της μύτης. Βάλε στο άνω μέρος του χεριού σου όση ποσότητα make-up χρειάζεσαι για το πρόσωπό σου. Χρησιμοποίησε το πινέλο για να παίρνεις όσο προϊόν χρειάζεσαι κάθε φορά και άπλωσε το τμηματικά στο πρόσωπο.

 

 

 

πινέλο πούδρας

 

3. Πινέλο για πούδρα:
Είναι χοντρό, στρογγυλό πινέλο, το μεγαλύτερο της συλλογής. Το σχήμα του βοηθάει την πούδρα να φτάσει παντού και να απλωθεί ομοιόμορφα. Είναι ιδανικό για πούδρα σε σκόνη. Χρησιμοποίησε το βουτώντας το πινέλο στην πούδρα, με ένα ελαφρύ φύσημα απομάκρυνε την περιττή ποσότητα και άπλωσε σε όλο το πρόσωπο, εμμένοντας στο σημείο Τ (μέτωπο, μύτη, πιγούνι). Προτίμησε πινέλο για πούδρα από φυσική τρίχα.

 

 

πινέλο ρουζ

 

 

4.Πινέλο για ρουζ:
Πιο μικρό πινέλο από της πούδρας, χοντρό, με ημιστρόγγυλο σχήμα. Το σχήμα του το βοηθάει να “αγκαλιάσει” το ζυγωματικό να απλώσει το ρουζ μόνο εκεί που πρέπει. Ξεκίνησε απλώνοντας από τα μέσα του προσώπου σου κατευθύνοντας το πινέλο σου προς τους κροτάφους. Επανέλαβε την κίνηση αυτή μέχρι να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

 

 

πινέλο σκιάς5. Πινέλο εφαρμογής σκιάς:
Τα πιο συνηθισμένα και τα πιο εύχρηστα πινέλα για την σκιά είναι εκείνα με το σφουγγαράκι. Έχουν τριγωνικό σχήμα για να φτάνουν στις γωνίες του ματιού και είναι κατάλληλα για σκιά σε σκόνη ή κόμπακτ. Δεν ενδείκνυνται για υγρή σκιά.

 

 

 

 

πινέλο ανάμειξης6. Πινέλο ανάμειξης σκιάς:
Βασικό πινέλο. Είναι μικρό, με μακριές τριχούλες που σε βοηθάει να ανακατέψεις πάνω στο βλέφαρό σου 2 ή περισσότερες αποχρώσεις. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να διορθώσεις το χρώμα στις γωνίες.

 

 

 

 

πινέλο κάτω βλέφαρο

 

7. Πινέλο σκιάς για το κάτω βλέφαρο:
Ένα πινέλο με πολύ κοντές τριχούλες. Θα σου χρησιμέψει για να «σβήσεις» το μολύβι ή να απλώσεις σκιά στο κάτω βλέφαρο, σύρριζα στις βλεφαρίδες.

 

 

 

πινέλο eyeliner8. Πινέλο για eye-liner:
Πολύ λεπτό και μυτερό πινέλο που εξυπηρετεί στον σχηματισμό λεπτών γραμμών στο άνω βλέφαρο. Ιδανικό για υγρό eye-liner. Απλά βούτηξε ελαφρώς το πινέλο σου στο eye-liner και τράβηξε την γραμμή εκεί που θέλεις.

 

 

 

 

πινέλο χειλιών9. Πινέλο χειλιών:
Έχει τετράγωνο σχήμα και βοηθάει στην τέλεια εφαρμογή του κραγιόν. Καλύπτονται όλες οι λεπτές γραμμές των χειλιών και προσδίδει όγκο και πλούσιο αποτέλεσμα.

 

 

 

Συμβουλή: Μην ξεχνάς να κρατάς τα πινέλα σου καθαρά! Ο τακτικός καθαρισμός τους είναι σημαντικός για την υγιεινή του προσώπου σου, αφού μπορείς εύκολα να μολυνθείς από ένα μη καθαρό πινέλο.

Πώς να το κάνεις: Βρέξε με ζεστό νερό τα πινέλα σου και καθάρισε τα με σαπούνι της αρεσκείας σου. Επανέλαβε όσες φορές χρειαστεί μέχρι τα πινέλα να καθαρίσουν καλά. Ξέπλυνε τα ΠΟΛΥ καλά με ζεστό νερό. Τράβηξε τα πολλά νερά με μια πετσέτα και άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά.