Συμβουλές για ανάλαφρες μπούκλες

Μπούκλες

Πολλές γυναίκες πιστεύουν πως οι μπούκλες είναι ξεπερασμένες και προτιμούν τα ίσια μαλλιά. Αυτό φυσικά δεν ισχύει, κάθε άλλο, αφού φέτος επιστρέφουν δυναμικά στη μόδα.

Άλλος ένας λόγος που οι γυναίκες αποφεύγουν τις μπούκλες είναι πως πιστεύουν ότι είναι κουραστικές και θέλουν πολύ προσοχή και φροντίδα. Αυτό όμως είναι μύθος! Δείτε στη συνέχεια μια λίστα με μερικές απλές και πολύ εύκολες λύσεις για να κάνετε τις μπούκλες σας να είναι πάντα υπέροχες, ανάλαφρες και να κλέψουν τις εντυπώσεις.

Συμβουλές για ανάλαφρες μπούκλες

1. Καταρχήν, οι μπούκλες σας θα δείχνουν πολύ πιο ανάλαφρες αν τα μαλλιά σας στεγνώσουν μόνα τους. Αλλά σε περίπτωση που είναι χειμώνας και αυτό δεν είναι εφικτό, χρησιμοποιήστε το πιστολάκι, στεγνώνοντας τις ρίζες με χαμηλή θερμοκρασία.

2. Τα σγουρά μαλλιά δεν πρέπει να ισιώνονται.

3. Το ξέμπλεγμα δεν πρέπει να γίνεται σε στεγνά μαλλιά, αλλά την ώρα που έχετε βάλει την μαλακτική σας κρέμα. Επομένως, πρέπει να έχετε μαζί σας στο ντους τη βούρτσα σας και έχοντας στα μαλλιά σας το conditioner, ξεκινήστε να τα χτενίζετε από τις άκρες.

4. Το τρίψιμο των μαλλιών σας με την πετσέτα μπορεί να τα βλάψει.

5. Για να μην φριζάρουν τα μαλλιά σας πρέπει να διατηρούν την υγρασία τους, να είναι δηλαδή πάντα ενυδατωμένα, πράγμα δύσκολο για τα σγουρά μαλλιά. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιµοποιείτε µια µάσκα βαθιάς ενυδάτωσης µία φορά την εβδομάδα.

6. Η ελαστικότητα της μπούκλας σας χάνεται λόγω της καθημερινής ταλαιπωρίας και του styling, μιας και τα σγουρά μαλλιά είναι πιο ευπαθή. Επομένως, καλό θα ήταν να χρησιµοποιείτε µια ειδική σειρά περιποίησης με ειδικό σαµπουάν και κοντίσιονερ που µπορεί να τα προστατέψει.

7. Τέλος, αν η γνωστή ατάκα «μαζί με εμένα, ξυπνάει και η ζούγκλα, δηλαδή τα μαλλιά μου» σας εκφράζει απόλυτα, μην ανησυχείτε υπάρχει λύση. Βρέξτε τα και βάλτε λίγη μαλακτική κρέμα, στη συνέχεια ξεβγάλτε και στεγνώστε τα ή όπως είπαμε καλύτερα αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους (όταν είναι εφικτό).

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές για ανάλαφρες μπούκλες, τα μαλλιά σας θα είναι πάντα υπέροχα και γεμάτα ζωντάνια.