Χρήσιμα tips για τέλειο μακιγιάζ

Μακιγιάζ

Το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης μας, γι’ αυτό και πρέπει να προσέχουμε το πως βαφόμαστε, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι εκθαμβωτικό και όχι περίεργο! Δείτε λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε ένα τέλειο μακιγιάζ.

  • Μάτια

1. Τα μάτια σας θα δείχνουν μεγαλύτερα αν βάλετε λίγη ανοιχτόχρωμη σκιά κάτω από το τόξο των φρυδιών.

2. Επίσης, βάλτε λίγη ανοιχτόχρωμη σκιά και στην εσωτερική γωνία του ματιού για να φωτίσετε το βλέμμα σας.

3. Οι σκούρες σκιές καλό είναι να μην μπαίνουν σε όλο το καπάκι του ματιού, αλλά στην εξωτερική γωνία του.

4. Τα μάτια μικραίνουν όταν βάζουμε μολύβι στο κάτω εσωτερικό βλέφαρο. Γι’ αυτό καλό είναι όσες έχετε μικρά μάτια να το αποφεύγετε ή να το βάζετε μόνο στο μισό εξωτερικό κομμάτι.

5. Το άσπρο μολύβι στο εσωτερικό του βλεφάρου θα δώσει μια λάμψη και μια φρεσκάδα στο βλέμμα σας, ενώ παράλληλα θα μεγαλώσει και τα μάτια σας (κατάλληλο για όσες έχουν μικρά μάτια).

  • Μάγουλα

1. Τοποθετήστε το ρουζ με πινέλο στα κόκκαλα των ζυγωματικών σας, σκιάζοντας εκείνα τα σημεία που θα σας κάνουν πιο ελκυστική. Για να βρείτε ακριβώς το σημείο μπορείτε να σκύψετε ελαφρά.

2. Τα χρώμματα των ρουζ είναι ανάλογα και με την επιδερμίδα σας. Επομένως, αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα προτιμήστε ροζ αποχρώσεις, ενώ για πιο σκουρόχρωμες ταιριάζουν τα βερικοκί και ροδακινί.

3. Για πιο αδύνατο και υγιές πρόσωπο, χαμογελάστε και τονίστε ελαφρά τα μήλα σας.

4. Τέλος, οι γυναίκες με παραπανίσια κιλά, που θέλουν να κρύψουν το προγούλι, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουν μόνο ρουζ τερακότα ή μια καφέ απόχρωση για να πετύχουν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Δείτε περισσότερα για το πως φεύγει το προγούλι.

  • Χείλη

1. Για να κρατήσει περισσότερο το κραγιόν σας, πριν το φορέσετε σχεδιάστε με το μολύβι χειλιών το περίγραμμά τους και χρωματίστε όλη την επιφάνεια τους.

2. Αν βάψετε έντονα τα μάτια προτιμήστε απαλό κραγιόν και όχι έντονο, και το αντίστροφο. Δηλαδή απαλό μακιγιάζ στα μάτια με σκούρο κραγιόν.

3. Αν τα χείλη σας είναι λεπτά αποφύγετε τα σκούρα κραγιόν, αλλά προτιμήστε κάποιο lip gloss για να δείχνουν μεγαλύτερα.

4. Αν τα χείλη σας είναι παχιά, δοκιμάστε να κάνετε με το μολύβι ένα περίγραμμα ακριβώς επάνω στη φυσική τους γραμμή και απλώστε μια πολύ λεπτή στρώση gloss στη μέση του κάτω χείλους. Οι παστέλ ή φυσικές αποχρώσεις είναι προτιμότερες για τις ώρες της ημέρας.

5. Μην βάζετε σκούρο μολύβι και ανοιχτόχρωμο κραγιόν. Πρέπει οι αποχρώσεις να είναι ίδιες ή το πολύ ένα δύο τόνους διαφορετικές.

6. Δεν ταιριάζουν όλες οι αποχρώσεις σε όλα τα πρόσωπα. Το χρώμα του δέρματος καθορίζει και την παλέτα που σας κολακεύει πιο πολύ. Γενικά, από τα πιο «δύσκολα» χρώματα στο μακιγιάζ των χειλιών είναι τα πορτοκαλί και καφέ που επιπλέον έχουν το μειονέκτημα ότι κάνουν τα δόντια να φαίνονται κίτρινα. Αν γενικά δε διαθέτετε και το πιο αστραφτερό χαμόγελο, προτιμήστε χρώματα όπως μοβ, βιολέ, μπορντό, τόνους του ροζ ή του σάπιου μήλου, συμβουλεύουν οι make up artists.