Άργιλος και ομορφιά

Η γνωστή σε όλες μας άργιλος είναι πολύ σημαντική για την ομορφιά μας. Έχει πολλές ευεργετικές ικανότητες και είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος. Μάθετε τα πάντα γι’ αυτήν και ανακαλύψτε την μαγική της δράση μέσα από φυσικές μάσκες ομορφιάς.

Το ιζηματογενές αυτό πέτρωμα, που σχηματίζεται από την καθίζηση υλικών αποσάθρωσης, έχει πάρα πολλές θεραπευτικές αλλά και καλλυντικές ιδιότητες. Αυτό οφείλεται στην έντονη περιεκτικότητά του σε μέταλλα, όπως το πυρίτιο, το μαγνήσιο, το ασβέστιο, το κάλιο, τον χαλκό, τον ψευδάργυρο και τον φώσφορο.

Πράσινη άργιλος

Η πράσινη άργιλος είναι ιδανική για λιπαρές και μεικτές επιδερμίδες, αφού καθαρίζει σε βάθος τους πόρους και ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος. Παράλληλα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και συσφίγγει τους πόρους.

Κόκκινη άργιλος

Παρόλο που δεν είναι πολύ δημοφιλής, η κόκκινη άργιλος είναι κατάλληλη για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες. Έχει την ικανότητα να τις ανακουφίζει και να τους χαρίζει λάμψη. Το χρώμα της οφείλεται στα οξείδια του σιδήρου που περιέχει.

Μάσκα με άργιλο

Για να δημιουργήσετε την δική σας φυσική μάσκα με άργιλο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Θα χρειαστείτε:

– 2 κουταλιές της σούπας άργιλο σε σκόνη
– Λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος
– Ελάχιστο λάδι

Τρόπος παρασκευής:

Επιλέξτε τον τύπο αργίλου (πράσινη ή κόκκινη) ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο και παχύ μείγμα και η μάσκα σας είναι έτοιμη.

Τρόπος εφαρμογής:

Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο σας, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια και το στόμα, και αφήστε το να δράσει μέχρι να πετρώσει. Αφού πετρώσει η μάσκα, βρέξτε ένα χαρτί κουζίνας με χλιαρό νερό και ταμπονάρετε το πρόσωπό σας για να μαλακώσει η μάσκα. Έπειτα, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα.

Επαναλάβετε την μάσκα κάθε 10-15 μέρες και απολαύστε το βελούδινο και καθαρό δέρμα σας.

Tip: Μέχρι να πετρώσει η άργιλος περιμένετε ξαπλωμένη με το κεφάλι ελαφρώς προς τα πίσω.