Ατμόλουτρα και κομπρέσες προσώπου

Ατμόλουτρα και κομπρέσες προσώπου

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι πολύ σημαντικός, αλλά για να γίνει σωστά και ολοκληρωμένα πρέπει πέρα από το πήλινγκ και τις μάσκες να κάνετε ατμόλουτρα και κομπρέσες.

Αυτή η μέθοδος, δεν πρέπει να γίνεται καθημερινά όπως ο απλός καθαρισμός με σαπούνι και γαλάκτωμα, αλλά ανά τακτά διαστήματα. Χρησιμοποιώντας ατμόλουτρα και κομπρέσες θα κάνετε έναν πιο βαθύ καθαρισμό, που θα αφήσει το πρόσωπο σας φρέσκο και λαμπερό.

Εξάλλου τα ατμόλουτρα συνίστανται να γίνονται πριν τον καθαρισμό του σμήγματος και των μαύρων στιγμάτων.

Ατμόλουτρα

Τα ατμόλουτρα έχουν την ιδιότητα να ανοίγουν τους πόρους του δέρματος και να προετοιμάζουν το πρόσωπο σας για να δεχθεί πιο αποτελεσματικά μια μάσκα προσώπου. Πιο συγκεκριμένα, τα ατμόλουτρα αφήνουν το δέρμα έτοιμο και καθαρό.

Οπότε, βάλτε μέσα σε μια κατσαρόλα νερό και βράστε το. Στη συνέχεια, προσθέστε ανάλογα με την περίπτωση:

– Αν έχετε λιπαρό δέρμα, εσάνς τριαντάφυλλου.
– Αν έχετε ξηρό δέρμα, μερικές στεγνές ρίζες αλτέας.
– Για να φωτίσει το δέρμα σας, θυμάρι.
– Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, χαμομήλι.
– Αν το πρόσωπο σας είναι κουρασμένο, καμφορά.
– Αν το δέρμα σας είναι ερεθισμένο, εσάνς σιτρονέλλα.
– Για την αποσυμφόρηση του προσώπου, φύλλα από φουντουκιά.

Και τέλος, βάλτε το πρόσωπο σας πάνω από τον χλιαρό ατμό (προσοχή, όχι καυτό ατμό) και καθίστε εκεί για λίγα λεπτά. Αυτό θα ανοίξει τους πόρους της επιδερμίδας και θα την προετοιμάσει για τον υπόλοιπο καθαρισμό.

Κομπρέσες

α) Για βαθύ καθαρισμό του δέρματος

Βράστε θυμάρι, λεβάντα και μια φλούδα από λεμόνι, δημιουργώντας έτσι ένα αντισηπτικό υγρό. Βουτήξτε μια κομπρέσα από βαμβάκι στο υγρό και απλώστε την στο πρόσωπο σας. Πάνω από αυτήν την κομπρέσα, απλώστε ένα κομμάτι πλαστικό, έτσι ώστε να εμποδίσετε την εξάτμιση του υγρού.

β) Για ανανέωση του κουρασμένου και μαραμένου δέρματος

Πάρτε δύο λεκάνες, μία με κρύο νερό και μια με ζεστό χαμομήλι ή μέντα. Αρχίστε να κάνετε εναλλακτικά κομπρέσες για 2 λεπτά με το καθένα υγρό (μία το ζεστό και μία το κρύο). Επαναλάβετε την εναλλαγή 4-5 φορές.