Διαλέξτε παλτό ανάλογα με το σωματότυπο σας

Παλτό

Ο χειμώνας έφτασε και ήρθε η ώρα για να φορέσετε τα παλτό σας. Ποιο είναι όμως το κατάλληλο σχέδιο που θα κολακέψει την σιλουέτα σας, όποιος και αν είναι ο σωματότυπος σας;

Σωματότυπος σωλήνας

Σωματότυπος σωλήνας:

Πρόκειται για τον σωματότυπο που είναι ενιαίος από πάνω μέχρι κάτω, σαν ένας σωλήνας. Στερείται από την καμπύλη της μέσης και έχει όμοιο άνοιγμα σε όλο το μήκος του κορμού. Εάν λοιπόν έχετε τέτοιο σώμα προτιμήστε ένα παλτό με φαρδιά πέτα, τα οποία θα σας προσθέσουν όγκο στο στήθος. Επίσης, η ύπαρξη μιας ζώνης στη μέση θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τις απαραίτητες καμπύλες που χρειάζεται το σώμα σας για να είναι πιο θηλυκό και όμορφο.

 

 

Σωματότυπος σωλήνας

Σωματότυπος κλεψύδρα

Σωματότυπος κλεψύδρα:

Είναι ο σωματότυπος της γυναίκας με πολύ λεπτή μέση, αλλά που οι πλάτες και η περιφέρεια είναι σε ίδιο περίπου μέγεθος. Εάν λοιπόν έχετε αυτό το σώμα καλό θα είναι να επιλέξετε ένα παλτό με συμμετρικές τσέπες. Αυτές με την σειρά τους θα διασφαλίσουν την αρμονία στον κορμό σας, ενώ μια λεπτή ζώνη θα βοηθήσει τονίζοντας την μέση σας.

 

 

Σωματότυπος κλεψύδρα

Σωματότυπος μήλο

Σωματότυπος μήλο:

Πρόκειται για τον σωματότυπο της γυναίκας με μεγάλο – φαρδύ κορμό. Εάν λοιπόν έχετε σώμα μήλο, ένα παλτό για να σας κολακεύσει θα πρέπει να έχει ίσια γραμμή. Δηλαδή να μην διαγράφει στη μέση. Επίσης, η ύπαρξη ενός βαθύ V θα δώσει χώρο στο πληθωρικό σας ντεκολτέ και θα σας κάνει εκθαμβωτική.

 

 

Σωματότυπος μήλο

Σωματότυπος αχλάδι

Σωματότυπος αχλάδι:

Είναι ο σωματότυπος της γυναίκας με μεγάλη περιφέρεια αλλά στενή μέση. Εάν λοιπόν έχετε αυτό τον τύπο σώματος καλό θα είναι να επιλέξετε να φορέσετε ένα παλτό με κουμπιά, το οποίο θα κρύβει την περιφέρεια σας και θα αναδεικνύει τα πόδια σας, αφήνοντας τα κουμπιά να τραβήξουν την προσοχή στο πάνω μέρος του σώματος. Στο μέρος δηλαδή που είναι το δυνατό σας σημείο και βρίσκεται μακριά από την ατέλεια που θέλετε να κρύψετε.

 

 

Σωματότυπος αχλάδι

Επιλέξτε λοιπόν το κατάλληλο παλτό για τον σωματότυπο σας, αναδεικνύοντας τα δυνατά σας σημεία και κρύβοντας τις ατέλειες. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να δείχνετε εκθαμβωτική σε κάθε σας εμφάνιση. Εξάλλου, το παλτό είναι ένα από τα κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας που μπορεί να σας βοηθήσει να κρύψετε τα παραπάνω κιλά και να δείχνετε πιο αδύνατη.