Διώξτε τα νεκρά κύτταρα από το σώμα σας με απολέπιση

Διώξτε τα νεκρά κύτταρα από το σώμα σας

Η επιδερμίδα μας πολλές φορές είναι θαμπή και τραχιά, κάτι το οποίο οφείλεται στα νεκρά κύτταρα που κάθονται στην επιφάνεια του δέρματος μας. Αυτό συμβαίνει διότι καθημερινά η επιδερμίδα μας ανανεώνει τα κύτταρά της, μια διαδικασία που μειώνεται όσο μεγαλώνουμε. Αυτό οδηγεί στην όλο και συχνότερη ανάγκη του δέρματος μας για απολέπιση, η οποία θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας το να αναπνέει και να ανανεώνεται ανεμπόδιστο.

Χρησιμοποιώντας προϊόντα απολέπισης και διώχνοντας τα κύτταρα που έχουν πεθάνει, η επιδερμίδα ανακτά την απαλότητα και την χαμένη λάμψη της. Παράλληλα, έχοντας καθαρίσει την επιφάνεια του δέρματος μας από τα συγκεκριμένα εμπόδια (νεκρά κύτταρα), η απορρόφηση οποιουδήποτε προϊόντος εφαρμοστεί πάνω του θα είναι πολύ καλύτερη, με αποτέλεσμα να γίνεται καλύτερη ενυδάτωση και το δέρμα σας να φαίνεται λαμπερό και ζωντανό.

Η απολέπιση όμως δεν βοηθάει μόνο στην σωστή απορρόφηση των καλλυντικών προϊόντων, αλλά ενισχύει και την κυκλοφορία του αίματος, κάτι το οποίο ως συνέπεια αποτρέπει το ξεφλούδισμα και ανακουφίζει από τον κνησμό.

► Ποια θα πρέπει να είναι η συχνότητα της απολέπισης;

Κατά την διάρκεια των δροσερών μηνών η απολέπιση μια – δυο φορές τον μήνα είναι αρκετή. Ωστόσο, το καλοκαίρι, όπου η εφίδρωση και η λιπαρότητα αυξάνονται, χρειάζεται να κάνουμε συχνότερα ένα scrub σώματος, διότι η συσσώρευση των νεκρών κυττάρων είναι γρηγορότερη.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως άλλος ένας παράγοντας, που παίζει ρόλο στην συχνότητα της απολέπισης, είναι η ηλικία. Όσο μεγαλώνουμε τα κύτταρα ανανεώνονται πιο αργά και τα νεκρά κύτταρα είναι περισσότερα.

► Ποια απολεπιστικά προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούμε;

Στα καταστήματα καλλυντικών υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικά scrub σώματος ιδανικά για κάθε τύπο επιδερμίδας. Ωστόσο μπορούμε να φτιάξουμε και μόνες μας ένα απλό και φυσικό πήλινγκ σώματος με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας.

► Ποια είναι η καταλληλότερη στιγμή για να κάνουμε απολέπιση;

Η πιο καλή ώρα για να κάνουμε απολέπιση στο σώμα μας είναι κατά την διάρκεια του μπάνιου μας. Διότι με το ζεστό νερό οι πόροι ανοίγουν και η επιδερμίδα είναι έτοιμη να δεχτεί κάθε περιποίηση. Χρησιμοποιώντας λοιπόν το πήλινγκ σώματος ή ένα γάντι απολέπισης, τρίβουμε απαλά όλο μας το σώμα. Στη συνέχεια και αφού τελειώσουμε με το μπάνιο μας, εφαρμόζουμε μια ενυδατική κρέμα.