Φτιάξτε το δικό σας ρουζ

Ρουζ

Γιατί να ξοδεύετε χρήματα σε δύσκολους καιρούς για να αγοράσετε ρουζ, αφού μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό προϊόν;

Δεν θα έχει καμία διαφορά από αυτά του εμπορίου, αλλά θα είναι δική σας δημιουργία, με φυσικά συστατικά και χωρίς χημικές ουσίες. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι οικονομικά και μπορείτε να τα βρείτε πάρα πολύ εύκολα, τόσο στο σούπερ μάρκετ, όσο και στο μίνι μάρκετ της γειτονιάς σας.

Με αυτό τον τρόπο δεν πρόκειται ποτέ να ξεμείνετε από ρουζ, αρκεί να έχετε στο σπίτι σας κανέλα και ταλκ – πούδρα για μωρά. Αναμείξτε τα στις σωστές ποσότητες και δημιουργήστε το ρουζ που σας ταιριάζει και θα κάνει το μακιγιάζ σας εκθαμβωτικό.

Η συνταγή για το δικό σας ρουζ:

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

– 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας
– 2 κουταλιές της σούπας πούδρα για μωρά – το γνωστό ταλκ

Τρόπος παρασκευής:

Αρχικά πάρτε ένα μικρό μπολ. Βάλτε μέσα την πούδρα και την κανέλα και ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το ρουζ σας είναι έτοιμο.

Ωστόσο, αν το χρώμα δεν είναι το ιδανικό για εσάς, παίξτε λίγο με τις δοσολογίες των υλικών και φτιάξτε την ιδανική απόχρωση. Αν για παράδειγμα το θέλετε πιο ανοιχτόχρωμο, προσθέστε περισσότερη πούδρα, ενώ αν το θέλετε πιο σκούρο, περισσότερη κανέλα. Μόλις καταλήξετε στο χρώμα που επιθυμείτε, αποθηκεύστε το δικό σας ρουζ σε ένα βαζάκι κρέμας και χρησιμοποιήστε το όποτε το χρειαστείτε.

Δημιουργήστε το δικό σας κρεμώδες make up:

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

– 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας
– 2 κουταλιές της σούπας πούδρα για μωρά – ταλκ
– Λίγο αλεσμένο σαφράν
– Μια ουδέτερη βάση κρέμας

Τρόπος παρασκευής:

Αφού λοιπόν φτιάξετε το δικό σας ρουζ, προσθέστε στο μείγμα το σαφράν και την ουδέτερη βάση κρέμας και μετατρέψτε το σε ένα σπιτικό κρεμώδες make up. Για την απόχρωση του θα πρέπει και πάλι να παίξετε με τις ποσότητες των υλικών για να δημιουργήσετε την ιδανική για εσάς. Προσθέστε λοιπόν περισσότερη πούδρα για να το κάνετε πιο ανοιχτόχρωμο.