Ξύρισμα: Τι πρέπει να προσέχετε

Ξύρισμα

Πολλές γυναίκες προτιμούν τον πατροπαράδοτο τρόπο αφαίρεσης της τριχοφυΐας, το ξύρισμα, για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Τι είναι όμως αυτό που πρέπει να προσέξετε;

Για να αποφύγετε τα συνηθισμένα λάθη στο ξύρισμα και τους ερεθισμούς από το ξυράφι, αλλά και να το κάνετε να διαρκέσει για μέρες θα πρέπει να προσέξετε κάποια μικρά αλλά σημαντικά πράγματα.

Ακολουθήστε αυτά τα τρικ και κάντε το ξύρισμα σας πιο αποτελεσματικό και λιγότερο επώδυνο.

Τι πρέπει να προσέξετε στο ξύρισμα;

1. Καταρχήν δεν πρέπει να ξυρίζετε τα πόδια σας όταν έχετε μείνει πολύ ώρα στο νερό. Η παραμονή των ποδιών σας 15-20 λεπτά στο νερό, τους δημιουργεί πρήξιμο και δεν αφήνει το ξυράφι να γλιστρήσει εύκολα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον ερεθισμό του δέρματος. Γι’ αυτό το λόγο, προτιμήστε το ξύρισμα να γίνεται 5-10 λεπτά μετά το ντους, όταν δηλαδή έχει μαλακώσει το δέρμα σας από το ζεστό νερό και δεν έχει προλάβει να πρηστεί.

2. Να χρησιμοποιείτε κάθε τόσο καινούργια ξυραφάκια, γιατί τα παλιά ή χρησιμοποιημένα ξυραφάκια μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό. Για το πότε πρέπει να αλλάξετε το ξυραφάκι σας μια καλή ένδειξη είναι η εξαφάνιση της ειδικής ταινίας που έχουν κάποια από αυτά.

3. Πάντα πριν ξυριστείτε βρέξτε την περιοχή και σαπουνίστε την με ένα σαπούνι με χαμηλό ph ή μια κρέμα ξυρίσματος για ευαίσθητο δέρμα. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα καλύτερα να ξυρίζεστε μετά το ντους και όχι πριν από αυτό.

4. Το ξύρισμα θέλει υπομονή. Οι γρήγορες και απότομες κινήσεις μπορεί να αποβούν μοιραίες και ειδικά στις ήδη ξυρισμένες περιοχές, προκαλώντας αίσθηση καψίματος ή φαγούρα. Αποφύγετε λοιπόν την βιασύνη και δώστε τον χρόνο που χρειάζεται έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό.

5. Μην ξυρίζεστε πολύ συχνά και κόντρα στη φορά της τρίχας. Κάντε το μόνο όταν είναι απαραίτητο. Η συνεχόμενη και άσκοπη χρήση του ξυραφιού μπορεί να πληγώσει την επιδερμίδα σας.

6. Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε απολέπιση πριν από το ξύρισμα. Με αυτό τον τρόπο θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σας και θα αποτρέψετε το «μπούκωμα» του ξυραφιού.

7. Τέλος, να ενυδατώνετε συχνά την επιδερμίδα σας και να χρησιμοποιείτε λοσιόν/κρέμα με aloe vera και για ευαίσθητο δέρμα μόνο.

Ακολουθήστε λοιπόν αυτές τις μικρές, αλλά σημαντικές συμβουλές και κάντε το ξύρισμα πιο αποτελεσματικό!