Μακιγιάζ ειδικά για επιδερμίδες με ακμή

Μακιγιάζ

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την ακμή, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποφεύγετε γενικά το μακιγιάζ. Αν όμως δεν γίνεται, τότε πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές στο πως θα το κάνετε σωστά.

Προσοχή: Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε…

– Προϊόντα μακιγιάζ με τεχνητά συστατικά, αφού προκαλούν μεγαλύτερο ερεθισμό στην επιδερμίδα.

– Λιπαρά προϊόντα και ειδικά στα σημεία με έντονη εμφάνιση του προβλήματος, όπως είναι συνήθως το μέτωπο, η μύτη και το πηγούνι.

– Προϊόντα που περιέχουν φυτικά έλαια, όπως η Αλόη, έλαια βιταμίνης Ε ή καρύδας, ακόμη και baby oil. Αντιθέτως, το καθαρό έλαιο μεταλλικών στοιχείων (mineral oil) δεν δημιουργεί ακμή και μία ή δύο σταγόνες τους μπορεί να αποτελέσουν υπέροχη μαλακτική κρέμα μαλλιών.

– Προϊόντα που περιέχουν τεχνητές οσμές, όπως αρώματα και λοσιόν στις περιοχές του σώματος σας που έχουν τάση ακμής. Ακόμη και τα ενυδατικά και αρωματισμένα χαρτομάντιλα προσώπου μπορεί να δημιουργήσουν ή να επιδεινώσουν την ακμή.

– Προϊόντα που περιέχουν φαγεσωρογόνα ή ακμογόνα συστατικά (μερικά από αυτά είναι μη τροποποιημένη λανολίνη, βαζελίνη, βούτυρο κακάο και τα παράγωγα του).

– Ταλκ ή πούδρες οποιουδήποτε είδους.

SOS: Μην ξεχνάτε, αν φοράτε make up, να το αφαιρέσετε πολύ καλά, με τη βοήθεια ενός γαλακτώματος ή σαπουνιού για το πρόσωπο ειδικό για ακμή, πριν πάτε για ύπνο.

Χρησιμοποιήστε καλύτερα φυσικά προϊόντα, τα οποία έχουν την ιδιότητα να μην φράζουν τους πόρους, με αποτέλεσμα να μην ερεθίζουν το δέρμα σας, ενώ παράλληλα δεν δημιουργούν και μαύρα στίγματα. Επίσης, προϊόντα που έχουν όξινο pH, γιατί το λιπαρό ή με ακμή δέρμα έχει αλκαλικό pH (το αλκαλικό pH ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων), ενώ το pH του υγιούς δέρματος είναι 5,5.

Τέλος, πολύ σημαντικό είναι τα πινέλα που χρησιμοποιείτε, να καθαρίζονται καθημερινά με ντεμακιγιάζ ή σαμπουάν, ειδάλλως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δημιουργηθούν βακτήρια που επιδεινώνουν ή εμφανίζουν την ακμή.

Παρακάτω σας παραθέτουμε ένα βιντεάκι με το πως μπορείτε να βαφτείτε εξαφανίζοντας εντελώς τα σπυράκια.