Μάσκα μαλλιών ενάντια στην ψαλίδα

Ψαλίδα

Το καθημερινό styling και το σεσουάρ φθείρουν την τρίχα δημιουργώντας της ψαλίδα. Ένα πρόβλημα που οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν, αλλά πολλές φορές δεν βλέπουν εύκολα αποτέλεσμα.

Ωστόσο, τα όμορφα και υγιή μαλλιά, που σφύζουν από ζωντάνια, είναι το επιθυμητό για κάθε γυναίκα. Δεν είναι λοιπόν ανάγκη να αγοράσετε ακριβά προϊόντα που πολλές φορές δεν κάνουν τίποτα. Δοκιμάστε να φτιάξετε μόνη σας και με απλά υλικά τη δική σας μάσκα μαλλιών ενάντια στην ψαλίδα. Μια μάσκα που βασίζεται σε φυσικά συστατικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι ή που μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε.

Φτιάχνοντας τη όχι μόνο θα επωφεληθείτε από τα φυσικά συστατικά της, αλλά θα κάνετε και οικονομία, αφού τα συστατικά της είναι οικονομικά.

Μάσκα μαλλιών ενάντια στην ψαλίδα με βάση το ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι πολύ θρεπτικό και θα μαλακώσει την τρίχα σας, βοηθώντας την να επουλώσει τις πληγές της, δηλαδή την ψαλίδα.

Θα χρειαστείτε:

– Λίγο ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής:

Απλά ζεστάνετε ελαφρά το ελαιόλαδο.

Τρόπος εφαρμογής:

Ενώ είναι ζεστό προς χλιαρό και όχι καυτό, απλώστε το στα μαλλιά σας κάνοντας απαλό μασάζ στις ρίζες. Στη συνέχεια τυλίξτε με μια πετσέτα τα μαλλιά σας και αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά. Τέλος, λουστείτε κανονικά.

Μάσκα μαλλιών ενάντια στην ψαλίδα με βάση το αυγό

Μην σας φοβίζει η ιδέα του αυγού και της άσχημης μυρωδιάς του. Αν μετά την μάσκα λουστείτε καλά, η δυσάρεστη αυτή μυρωδιά θα φύγει.

Θα χρειαστείτε:

– 1 αυγό
– 4 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο
– 2 κούπες νερό

Τρόπος παρασκευής:

Αρχικά ζεστάνετε το νερό, στη συνέχεια προσθέστε το δενδρολίβανο και άφησε το για 20 λεπτά. Αφού λοιπόν μείνει για ένα 20λεπτο, σουρώστε το και βάλτε το αυγό. Ανακατέψτε καλά όλο το μείγμα και η μάσκα σας είναι έτοιμη.

Τρόπος εφαρμογής:

Απλώστε την μάσκα στα μαλλιά σας κάνοντας απαλό μασάζ και τέλος, ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

Μάσκα μαλλιών ενάντια στην ψαλίδα με βάση την κρέμα γάλακτος

Θα χρειαστείτε:

– 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
– 1/2 κούπα γάλα

Τρόπος παρασκευής:

Απλά ανακατέψτε πολύ καλά τα υλικά σε ένα μπολ και η μάσκα σας είναι έτοιμη.

Τρόπος εφαρμογής:

Απλώστε τη μάσκα στα μαλλιά σας και αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά. Τέλος, ξεπλύντε τη με χλιαρό νερό.