5 μυστικά για άνετα τακούνια

5 μυστικά για άνετα τακούνια

Τα ψηλοτάκουνα που έχετε δει σε εκείνο το κατάστημα σας έχουν κάνει να τα ερωτευτείτε. Η εμφάνιση όμως δεν είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιλογή ενός ζευγαριού παπουτσιών. Σίγουρα παίζει ρόλο στο να τα κοιτάξετε και να τα δοκιμάσετε, αλλά ο πιο σημαντικός παράγοντας για να τα αγοράσετε είναι το πόσο άνετα τακούνια έχουν.

Μπορεί ένα ζευγάρι γόβες να φαίνονται ωραίες και να μπορείτε να τις περπατήσετε άνετα, αλλά πως θα αισθάνεστε τα πόδια σας μετά από ώρες ορθοστασίας, χορού και περπατήματος;

Αυτός είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που θα πρέπει να αναλογιστείτε πριν βάλετε το χέρι στην τσέπη για να αγοράσετε ένα ζευγάρι παπουτσιών.

Εκτός βέβαια αν απλά θέλετε ένα ωραίο ζευγάρι παπουτσιών για να κάθεστε σε μια καρέκλα! Τότε η εμφάνιση μπορεί να αποτελέσει τον Νο 1 παράγοντα επιλογής. Αυτό όμως σε βάθος χρόνου μπορεί να κάνει κακό στα πόδια σας, δημιουργώντας τους προβλήματα. Επομένως, τα ανατομικά και άνετα τακούνια, που δεν θα κουράσουν τα πόδια σας ακόμα και μετά από ώρες, είναι το βασικότερο που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας!

► 5 μυστικά για άνετα τακούνια που θα σας βοηθήσουν να κάνετε σωστή επιλογή παπουτσιών:

Γόβες και μπότες με φιάπα:

Τα παπούτσια με φιάπα, δηλαδή ένα κομμάτι σαν πλατφόρμα που υψώνει το μπροστινό μέρος μειώνοντας έτσι την κλίση του ποδιού, είναι πιο ξεκούραστα και δεν ενοχλούν την καμάρα. Με αυτό ακριβώς το υπερυψωμένο μέρος της μύτης του παπουτσιού, ουσιαστικά μειώνεται η διαφορά ύψους τακουνιού με το μέρος των δαχτύλων σας. Κι ενώ φαινομενικά φοράτε ένα πολύ ψηλό τακούνι, στην ουσία είναι πιο κοντό απ’ ότι φαίνεται.

Ύψος τακουνιού:

Τα πολύ ψηλά τακούνια μπορεί να είναι ωραία σε εμφάνιση και να δείχνουν σέξι, αλλά στην πραγματικότητα είναι άβολα για πολλές ώρες ορθοστασίας και κάνουν κακό στα πέλματα. Παν μέτρον άριστον, που λένε. Η λύση δεν είναι να μην φοράτε ποτέ παπούτσι με τακούνι, αλλά να προσαρμόζετε το ύψος του τακουνιού στην περίσταση. Επιλέξτε ένα μικρό ή κανονικό τακούνι για το γραφείο και ένα 15ποντο μόνο για μια πολύ ειδική περίσταση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ιδανικό ύψος τακουνιού για ένα άνετο παπούτσι είναι τα 7 εκατοστά. Στο συγκεκριμένο ύψος το πόδι σηκώνεται όσο πρέπει για να δείχνει γυμνασμένο και πιο αδύνατο, ενώ παράλληλα μπορείτε να περπατήσετε άνετα.

Πλάτος τακουνιού:

Ένας επίσης σημαντικός παράγοντας για την επιλογή ενός παπουτσιού, είναι το πλάτος του τακουνιού. Κι αυτό διότι αν και οι 7 πόντοι είναι σε γενικές γραμμές άνετοι, όταν πρόκειται για ένα πάρα πολύ λεπτό τακούνι, τα πράγματα αλλάζουν λίγο. Το βάρος του σώματος πέφτει σε αυτή την μικρή επιφάνεια και επομένως τα πόδια κουράζονται πιο εύκολα. Η επιλογή επομένως ενός πιο φαρδιού τακουνιού διαμοιράζει το βάρος σε μεγαλύτερη επιφάνεια και κάνει το παπούτσι πιο ξεκούραστο.

Που δοκιμάζετε τα παπούτσια που πρόκειται να αγοράσετε:

Καλό θα είναι να έχετε υπόψιν σας πως τα καταστήματα παπουτσιών έχουν λείο πάτωμα και πολλές φορές είναι στρωμένα με χαλί, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση. Έτσι, ακόμη και ένα 20ποντο τακούνι, το οποίο είναι σκληρό, μπορεί να σας φανεί άνετο. Όταν όμως το δοκιμάζετε θα πρέπει να σκέφτεστε και το πως μπορεί να είναι η αίσθηση του σε φυσιολογικές συνθήκες. Για παράδειγμα σε ένα πλακόστρωτο, στο δρόμο και στα σπασμένα πεζοδρόμια που δυστυχώς διαθέτουν οι περισσότερες γειτονιές.

Από ποιο κατάστημα αγοράζετε τα παπούτσια σας:

Είναι πολύ ωραίο να βρίσκετε ένα σύνολο ολοκληρωμένο από την κορφή ως τα νύχια και να μην χρειάζεται να σκεφτείτε πως θα το συνδυάσετε. Ωστόσο τα καταστήματα ρούχων ειδικεύονται στην ένδυση και προτείνουν ιδέες συνόλων με παπούτσια που βασίζονται στο design και όχι στην άνεση. Αντιθέτως, τα καταστήματα υποδημάτων γνωρίζουν καλύτερα τι χρειάζεται το πόδι σας και σας προτείνουν ανατομικά παπούτσια που έχουν δοκιμαστεί σε κανονικές και σκληρές συνθήκες. Τα συγκεκριμένα παπούτσια δεν ποντάρουν μόνο στην άνεση, αλλά και στην αντοχή που θα έχουν στον χρόνο.

► Ακολουθώντας λοιπόν αυτές τις μικρές, αλλά σημαντικές συμβουλές μπορείτε να επιλέξετε άνετα τακούνια που θα σας κάνουν να αναδείξετε την θηλυκή σας πλευρά, χωρίς να θυσιάζετε την υγεία των ποδιών σας!