Πως μπορώ να σώσω ένα σπασμένο νύχι;

Σπασμένο νύχι

Έχετε πρόβλημα με τα νύχια σας, τα οποία σπάνε εύκολα; Υπάρχει ένα εύκολος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να σώσετε ένα σπασμένο νύχι. Ουσιαστικά να το «κολλήσετε» για να μην σπάσει τελείως.

Πέρα από το αισθητικό πρόβλημα, ένα σπασμένο νύχι και ειδικά αν είναι πολύ βαθιά στην κοίτη του, μπορεί να προκαλέσει επώδυνο τραυματισμό και πολύ δυνατές μολύνσεις. Η ιατρική λύση είναι η ανάπτυξη νέου νυχιού και η αισθητική επανόρθωση μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και την πρόληψη των μολύνσεων.

Αν ωστόσο κάνετε ότι μπορείτε για να είναι τα νύχια σας δυνατά και πάλι δεν καταφέρνετε να αποτρέψετε το σπάσιμο τους, δείτε τον απλό, αλλά αποτελεσματικό τρόπο επιδιόρθωσης για ένα σπασμένο νύχι.

Ποιος είναι ο τρόπος για να σώσετε ένα σπασμένο νύχι;

Απλά να το «κολλήσετε» χρησιμοποιώντας όχι μόνο κόλλα, αλλά ένα ακόμη απλό και πολύ χρήσιμο υλικό.

Θα χρειαστείτε:

– 1 διάφανο βερνίκι, δηλαδή την βάση σας
– 1 φακελάκι τσαγιού

Τρόπος εφαρμογής:

Πρώτα απ’ όλα ανοίξτε το φακελάκι με το τσάι και αφαιρέστε το περιεχόμενο του. Στη συνέχεια κόψτε ένα μικρό κομμάτι από το φακελάκι, τόσο όσο θα χρειαστείτε για να καλύψετε το σπάσιμο, αφήνοντας και ένα ελάχιστο περιθώριο, της τάξεως των 2 χιλιοστών, τριγύρω του.

Έπειτα, επανατοποθετήστε το νύχι στην θέση του σπρώχνοντας το ελαφρώς και εφαρμόστε μια στρώση βάσης. Βάλτε πάνω στο σπασμένο νύχι το κομματάκι από το φακελάκι του τσαγιού που έχετε ήδη κόψει και απλώστε ακόμη δυο ή τρεις στρώσεις από την βάση σας.

Με αυτόν τον τρόπο, θα ενισχύσετε το κομμάτι που έχει σπάσει, ενώ το κομμάτι από το φακελάκι του τσαγιού που θα έχετε βάλει θα λειτουργήσει σαν επίδεσμος μέχρι να επουλωθεί η ζημιά. Μπορεί βέβαια να χρειαστεί να το επαναλάβετε παραπάνω από μία φορά μέχρι να αναπτυχθεί το νύχι κανονικά.

Δοκιμάστε το τρικ αυτό και σώστε το σπασμένο νύχι με τον πιο γρήγορο και απλό τρόπο.