Σπιτικές λοσιόν προσώπου

Σπιτικές λοσιόν

Μετά από κάθε καθαρισμό η επιδερμίδα μας έχει ανάγκη από τόνωση. Η λοσιόν τονώνει και αναζωογονεί το δέρμα! Μάθετε πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας σπιτικές λοσιόν από αγνά υλικά!

Λοσιόν από χαμομήλι

Ιδανική για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Σε 1 λίτρο νερό βράζουμε 40 γραμ. χαμομήλι. Έπειτα φιλτράρουμε το αφέψημα και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε στο πρόσωπο.

Λοσιόν από μέντα

Ιδανική για λιπαρές επιδερμίδες. Καθαρίζει βαθιά σε βάθος τους ανοιχτούς πόρους και καταπολεμά τα σπιθουράκια.

Σε 1 λίτρο νερό βράζουμε 30 γραμ. φύλα μέντας. Μόλις κρυώσει είναι έτοιμο προς χρήση.
Για πολύ ευαίσθητο δέρμα χρησιμοποιήστε 15 γραμ. μέντας.

Λοσιόν από δεντρολίβανο

Ιδανική για κουρασμένες και ταλαιπωρημένες επιδερμίδες με ρυτίδες.

Σε 1 λίτρο νερό βράζουμε μια χούφτα δεντρολίβανο. Έπειτα αφήνουμε το αφέψημα να κρυώσει. Χρησιμοποιούμε τη λοσιόν αυτή μία φορά την ημέρα σε καθαρό πρόσωπο.

Λοσιόν από παπαρούνα

Ιδανική για ξηρές επιδερμίδες. Προλαμβάνει τις ρυτίδες.

Σε ένα ποτήρι νερό ρίχνουμε μια χούφτα από πέταλα παπαρούνας. Τα αφήνουμε εκεί μέχρι να βγουν τα συστατικά τους. Σουρώνουμε το νερό για να μείνει καθαρό.

Λοσιόν από αγγούρι

Για όλους τους τύπους δέρματος.

Τρίβουμε κομμάτια αγγουριού μέχρι να συγκεντρώσουμε μια ικανοποιητική ποσότητα χυμού. Έπειτα σουρώνουμε τον χυμό. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λοσιόν αυτή σκέτη ή σε διάλυμα με 1/3 ροδόνερο.

Καθαριστική λοσιόν από λεμόνι και ροδόνερο

Απλή φυσική λοσιόν καθαρισμού που κάνει το δέρμα σας φωτεινό, καταπολεμώντας παράλληλα και τα ανεπιθύμητα σπυράκια.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε ίδια λεμονιού και ροδόνερου. Ανακατέψτε τα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και η λοσιόν σας είναι έτοιμη.

Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία πριν την εφαρμογή της, απλά θα πρέπει να έχετε καθαρίσει καλά το πρόσωπο σας και να έχετε απομακρύνει όλους τους ρύπους και τα μικρόβια με τη βοήθεια ενός γαλακτώματος. Στη συνέχεια πάρτε το μείγμα της λοσιόν και απλώστε το στο πρόσωπο, το λαιμό και το στήθος.

Δροσιστική λοσιόν από αγγούρι, γλυκερίνη και ροδόνερο

Απλή και φθηνή λοσιόν που θα δροσίσει την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα σας.

Αλέθετε 1 αγγούρι στο μπλέντερ, το στραγγίζετε και βάζετε το χυμό σε ένα σέικερ. Προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας γλυκερίνη και 2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η δροσιστική λοσιόν για το πρόσωπο είναι έτοιμη! Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και μία εβδομάδα.

Μαλακτική και καταπραϋντική λοσιόν κατά της ξηρότητας των μαλλιών ή του δέρματος

Από τους σπόρους του «χρυσού μήλου» μπορείτε να παρασκευάσετε μια μαλακτική και καταπραϋντική λοσιόν, η οποία βοηθά στη θεραπεία των ξηρών μαλλιών.

Θα χρειαστείτε:

– 50 γραμμάρια κουκούτσια κυδωνιού
– 1 λίτρο κρύο νερό

Τρόπος παρασκευής:

Ρίξτε τα κουκούτσια μέσα στο κρύο νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν για 3 ημέρες. Στη συνέχεια, φιλτράρετε το μείγμα και η λοσιόν σας είναι έτοιμη.

Τρόπος εφαρμογής:

Αν θέλετε να την χρησιμοποιήσετε στα μαλλιά σας, απλώστε την μετά το λούσιμο, κάνοντας παράλληλα απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Έπειτα, αφήστε τη να δράσει για λίγα λεπτά και ξεβγάλτε τη. Επαναλαμβάνοντας την διαδικασία αυτή μια φορά την εβδομάδα για 2 μήνες θα δείτε μεγάλη διαφορά.

Αν πάλι θέλετε να την χρησιμοποιήσετε για τον καθαρισμό του ξηρού ή ερεθισμένου προσώπου σας, δεν έχετε παρά να την χρησιμοποιήσετε ως λοσιόν.

Επίσης, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και ως κομπρέσα για σκασμένα χείλη.

Τέλος, τοποθετώντας φέτες από φρέσκο κυδώνι μπορείτε να αποσυμφορήσετε τα βλέφαρα και να ξεκουράσετε τα μάτια σας.