Σωστή χρήση Make up

Make up tricks

Οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν make up όταν βάφονται, αλλά δεν το απλώνουν όλες με τον σωστό τρόπο. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει γυναίκες να φοράνε πιο σκούρα απόχρωση από τον τόνο της επιδερμίδας τους. Ή να ξεχωρίζει στο σημείο του πηγουνιού το που έχουν σταματήσει την εφαρμογή του.

Δείτε την σωστή χρήση make up και τον τρόπο εφαρμογής του:

1. Καταρχήν, το κυριότερο είναι να βρείτε την κατάλληλη απόχρωση. Αυτή που ταιριάζει στο χρώμα της επιδερμίδας σας και δεν ξεχωρίζει από αυτήν, απλά καλύπτει τις ατέλειες και κάνει το δέρμα σας λείο και άψογο. Όπως είναι λογικό, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε άλλο χρώμα για το χειμώνα που η επιδερμίδα δεν εκτίθεται τόσο πολύ στις ακτίνες του ηλίου και άλλο για το καλοκαίρι που θα έχετε μαυρίσει.

2. Μιας και αναφέραμε το καλοκαίρι στην πρώτη συμβουλή, καλό θα ήταν να μην φοράτε make up στη παραλία. Αν πάλι δεν μπορείτε να μην φορέσετε τίποτα, προτιμήστε μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα.

3. Το make up απλώνεται πολύ καλύτερα με το ειδικό πινέλο του (Δείτε το σχετικό άρθρο με τα βασικά πινέλα του μακιγιάζ) ή με ένα ειδικό σφουγγαράκι μακιγιάζ. Αν πάλι δεν έχετε κάποιο και δεν θέλετε να πάρετε, απλώστε το με τις άκρες των δακτύλων σας κάνοντας απαλές κινήσεις.

4. Το σημαντικότερο είναι να μην ξεχωρίζει που σταματάει η εφαρμογή του make up σας. Γι’ αυτό προσέξτε να μην έχει διαφορά στην απόχρωση στα σημεία που ξεκινάει το τριχωτό της κεφαλής, στο πηγούνι και τον λαιμό. Καλό είναι να το απλώνετε και στη συνέχεια με τα δάχτυλά σας να σβήνετε το τελείωμα, απλώνοντας το πιο πολύ σε εκείνα τα σημεία.

5. Μην βάζετε υπερβολική ποσότητα στο μέτωπο, διότι κάνοντας εκφράσεις κινδυνεύετε να σπάσει η «μάσκα» που έχετε δημιουργήσει και να κάνει ρωγμές, δημιουργώντας ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Προτιμήστε να τοποθετείτε το μακιγιάζ στα μάγουλα, το πηγούνι και τη μύτη σας και το υπόλοιπο που μένει στις γύρω περιοχές, έτσι ώστε να μην βαρύνει πολύ το αποτέλεσμα.

Ακολουθώντας αυτές τις μικρές αλλά σημαντικές συμβουλές εφαρμογής του make up, το αποτέλεσμα θα είναι άψογο, χωρίς να φαίνεται ότι το φοράτε!