Το ταλκ είναι και καλλυντικό

Ταλκ

Το γνωστό ταλκ που χρησιμοποιούν οι μητέρες για τα μωρά τους, δεν έχει μόνο αυτή τη χρήση, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν καλλυντικό.

Οι χρήσεις του ταλκ είναι πολλές και ποικίλες στον τομέα της ομορφιάς. Μπορεί να ενισχύσει το μακιγιάζ των χειλιών σας, να σας χαρίσει απαλή και βελούδινη επιδερμίδα ή να σας απαλλάξει από τα λαδωμένα μαλλιά. Δεν έχετε λοιπόν παρά να δοκιμάσετε την εφαρμογή του τόσο στο σώμα και στα μαλλιά σας και να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Το ταλκ χρησιμοποιείται ως καλλυντικό προϊόν σε 5 περιπτώσεις:

1. Μπορεί να αυξήσει την διάρκεια που θα κρατήσει το κραγιόν στα χείλη σας. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε απλώνοντας μια μικρή στρώση από ταλκ πάνω από το κραγιόν σας. Πιο συγκεκριμένα, εφαρμόστε ένα μονό χαρτομάντιλο πάνω στα χείλη σας και με ένα πινέλο απλώστε λίγη ποσότητα από ταλκ.

2. Καταπολεμεί την κακοσμία των ποδιών. Πως; Απλά εφαρμόζοντας λίγο ταλκ στα παπούτσια σας. Με αυτό το μυστικό, ακόμη κι αν δεν φοράτε κάλτσες, τα πόδια σας δεν θα ιδρώσουν και επομένως δεν θα μυρίσουν άσχημα.

3. Φρεσκάρει τα λαδωμένα σας μαλλιά και αφαιρεί τη λιπαρότητα, κάνοντας τα να μοιάζουν λουσμένα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε λίγο ταλκ στις ρίζες τους, όπως ακριβώς κάνετε και με το dry shompoo σας. Να το αφήσετε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια να τα χτενίσετε. Αυτό το τρικ θα αφαιρέσει το σμήγμα και θα φρεσκάρει τα μαλλιά σας.

4. Κάνει την επιδερμίδα σας απαλή σαν ενός μωρού. Μπορεί να την ενυδατώσει σε βάθος αν ρίξετε στο νερό του μπάνιου ειδική ταλκ, η οποία θα κάνει αφρό.

5. Μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο φρέσκια και ωραία, αν το εφαρμόσετε στο σώμα σας μετά το μπάνιο ή το ντους σας.

Ακόμα να το δοκιμάσετε; Προμηθευτείτε το από τα μαγαζιά, το σούπερ μάρκετ ή το φαρμακείο σας και εφαρμόστε το στις παραπάνω περιπτώσεις, δίνοντας λύση σε καθημερινά σας προβλήματα.