Τι μαλλιά μου ταιριάζουν;

Τι μαλλιά μου ταιριάζουν;

Θέλετε να κάνετε μια ανανέωση στην εμφάνιση σας και αναρωτιέστε ποια μαλλιά σας ταιριάζουν; Σημαντικό ρόλο για την επιλογή του ιδανικού κουρέματος – χτενίσματος παίζει το σχήμα του προσώπου σας.

Διαφορετικά look ταιριάζουν στις γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο και άλλα σε αυτές που έχουν τετράγωνο. Πιο είναι όμως το καταλληλότερο για εσάς;

Μπορεί να βλέπετε τα υπέροχα και εκθαμβωτικά χτενίσματα των αγαπημένων σας ηθοποιών και τραγουδιστριών και να θέλετε να τα αντιγράψετε. Ωστόσο θα πρέπει να αναλογιστείτε αν τα συγκεκριμένα κουρέματα ταιριάζουν στο δικό σας σχήμα προσώπου. Άλλες γωνίες διαθέτει για παράδειγμα η Jennifer Aniston και άλλες η Oprah.

Σκεφτείτε λοιπόν ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας και ποια από τις αγαπημένες σας διάσημες κυρίες του Hollywood και όχι μόνο, έχει το αντίστοιχο και πάρτε ιδέες από αυτήν. Ή απλά ρωτήστε έναν έμπειρο κομμωτή, ο οποίος θα σας προτείνει το ιδανικό για εσάς κούρεμα, που θα κρύβει τις ατέλειες σας και θα τονίζει τα δυνατά χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, πως αν σας αρέσει να παίζετε με τις φωτογραφίες σας, μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα χτενίσματα – κουρέματα στο διαδίκτυο και να βρείτε το καταλληλότερο για εσάς.

Τι μαλλιά μου ταιριάζουν ανάλογα με το σχήμα προσώπου μου;

Αν έχετε μακρύ πρόσωπο

Τι μαλλιά μου ταιριάζουν; (5)

Αν ανήκετε στις γυναίκες που έχουν λεπτό και μακρύ πρόσωπο, με στενό σαγόνι και αδύνατα μάγουλα, τότε το σχήμα του προσώπου σας είναι ιδανικό για αφέλειες, φράντζες και όγκο. Μπορείτε για παράδειγμα να δημιουργήσετε ένα εκπληκτικό χτένισμα με πυκνές μπούκλες. Γενικότερα πάντως θα πρέπει να επιλέγετε κουρέματα που είναι μεσαίου μήκους, δηλαδή μαλλιά μέχρι τον ώμο, όπως είναι το Lob. Τέτοιου είδους χτενίσματα θα κάνουν το πρόσωπο σας να δείχνει πιο συμμετρικό. Τέλος, αυτό που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι να διατηρήσετε όσο το δυνατόν τα μαλλιά σας μακριά από το λεπτό πρόσωπο σας για να αποφύγετε να το κάνετε να δείχνει πολύ μικρό.

Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο

Τι μαλλιά μου ταιριάζουν; (3)

Ένα πρόσωπο που έχει στρογγυλό σχήμα χαρακτηρίζεται από μεγάλο κούτελο, γεμάτο πηγούνι και ζυγωματικά. Τα ιδανικά κουρέματα για ένα τέτοιο πρόσωπο είναι αυτά που θα το κάνουν να δείχνει πιο μακρύ. Αυτό μπορεί να γίνει εφικτό τόσο με ίσια όσο και με σγουρά μαλλιά, αρκεί το μήκος τους να φτάνει τουλάχιστον μέχρι το σαγόνι σας, αν όχι πιο κάτω. Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε αφέλειες, αλλά το μήκος τους θα πρέπει να είναι μακρύ, όπως ακριβώς θα πρέπει να είναι και τα υπόλοιπα μαλλιά σας.

Αν έχετε οβάλ πρόσωπο

Τι μαλλιά μου ταιριάζουν; (2)

Το οβάλ χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως το ιδανικό σχήμα προσώπου, το οποίο διατηρεί μια ισορροπία. Πρόκειται για το σχήμα προσώπου που του ταιριάζουν σχεδόν όλα τα κουρέματα. Επομένως οι γυναίκες που έχουν οβάλ σχήμα προσώπου είναι πολύ τυχερές. Μπορείτε να επιλέξετε τόσο μακριά, όσο και κοντά κουρέματα, ίσια ή σγουρά με ενιαίο μήκος ή φιλαριστά. Επιλέξτε ακόμη και ένα κούρεμα με μαλλιά μεσαίου μήκους – μέχρι τους ώμους που είναι ιδανικό για κάθε σχήμα προσώπου. Κολακεύει όλες τις γυναίκες, πόσο μάλλον αυτές που διαθέτουν ένα οβάλ σχήμα προσώπου.

Αν έχετε πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Τι μαλλιά μου ταιριάζουν; (6)

Ένα πρόσωπο με σχήμα καρδιάς διαθέτει μεγάλο κούτελο, λεπτό και στενό πηγούνι και μάγουλα που είναι συνήθως έντονα. Ιδανικά κουρέματα για ένα τέτοιο πρόσωπο είναι αυτά που έχουν φράντζες. Κι αυτό διότι μια φράντζα μπορεί να κάνει ένα μέτωπο να δείχνει πιο μικρό, τραβώντας τον όγκο στο πλάγιο μέρος του προσώπου. Μια επίσης πολύ καλή επιλογή είναι τα μακριά με μπούκλες μαλλιά, οι οποίες ξεκινούν από το ύψος των ζυγωματικών και φτάνουν ως τον ώμο σας. Αυτό το χτένισμα έχει την ικανότητα να κρύβει το μικρό πηγούνι σας, προσθέτοντας του όγκο.

Αν έχετε τετράγωνο πρόσωπο

Τι μαλλιά μου ταιριάζουν; (4)

Το τετράγωνο πρόσωπο έχει έντονες γωνίες στο ύψος του πηγουνιού και του κούτελου, όπως επίσης και φαρδύ πλάτος. Επομένως, χρειάζεστε ένα κούρεμα που θα εξομαλύνει αυτές τις γωνίες και θα κάνει το πρόσωπο σας πιο συμμετρικό. Επιλέξτε λοιπόν χτενίσματα που δεν έχουν γωνίες, όπως αυτά που δεν έχουν φράντζα ή αφέλειες. Το μέτωπο σας θα πρέπει να είναι καθαρό, ενώ τα μακριά μαλλιά είναι προτιμότερα. Τέλος, οι μπούκλες έχουν την ικανότητα να δημιουργούν την ισορροπία που χρειάζεται το πρόσωπο σας.

Ανακαλύψτε το κούρεμα που σας ταιριάζει παίζοντας με τις φωτογραφίες σας…

Στο διαδίκτυο υπάρχουν κάποιες ιστοσελίδες στις οποίες μπορείτε να δοκιμάσετε χτενίσματα και κουρέματα στο πρόσωπο σας και να ανακαλύψετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανεβάσετε μια φωτογραφία σας, στην οποία έχετε κατά προτίμηση πιασμένα τα μαλλιά σας πίσω, για να έχετε καθαρό το πρόσωπο σας. Στη συνέχεια, δοκιμάστε διάφορα χτενίσματα, κουρέματα, χρώματα μαλλιών ή υφές και αποθηκεύστε τα αποτελέσματα που σας αρέσουν για να τα δείξετε στον κομμωτή – κομμώτρια σας.

Ιστοσελίδες όπως για παράδειγμα το www.thehairstyler.com: Επιλέξτε το look μιας διάσημης από το Hollywood και δοκιμάστε το στον εαυτό σας. Παίξτε με τα χτενίσματα και τα κουρέματα και αφού βρείτε το ιδανικό για εσάς αποθηκεύστε το ή μοιραστείτε το με τους φίλους σας στο Facebook.