Τονίστε το χρώμα των ματιών σας

Χρώμα ματιών

Το μακιγιάζ δεν πρέπει είναι ανάλογο μόνο με το ντύσιμο σας, αλλά και με το χρώμα των ματιών σας, αφού χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες αποχρώσεις σκιών μπορείτε να τονίσετε και την ίριδα τους. Συνέπεια αυτού βέβαια αποτελεί και το γεγονός πως δεν ταιριάζουν όλα τα χρώματα σκιών σε όλες τις γυναίκες.

Δείτε τις συμβουλές δύο καταξιωμένων μακιγιέρ, της Marguerite McDonald και της Paige.

Φασματική παλέτα

Οι γυναίκες με καστανά μάτια, σύμφωνα με την Marguerite McDonald, διαθέτουν το πιο σύνηθες χρώμα και έχουν περισσότερες επιλογές, αφού το χρώμα αυτό δεν υπάρχει στο χρωματικό φάσμα. Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες με ανοιχτόχρωμα καστανά έως «χρυσαφί» μάτια προτιμήστε το χρώμα της λεβάντας και το τυρκουάζ, ενώ αν έχετε σκούρα καστανά έως μαύρα μάτια φορέστε λευκά και γκρι χρώματα, τα οποία θα κάνουν αντίθεση με τα μάτια σας, δημιουργώντας ένα πιο βαθύ και μυστηριώδες βλέμμα.

Τονίστε το χρώμα των ματιών σας

Οι γυναίκες με γαλάζια μάτια, σύμφωνα με την Paige, πρέπει να είναι πιο ευνοημένες αφού το φως και γενικότερα το περιβάλλον τα επηρεάζουν πολύ. Μπορείτε πολύ εύκολα να αλλάξετε την απόχρωση τους και να τα κάνετε εντονότερα. Αν θέλετε να προσθέσετε βάθος στο χρώμα των ματιών σας, χρησιμοποιήστε πορτοκαλί ή χάλκινες αποχρώσεις στο πάνω βλέφαρο και σβήστε το με φορά προς τα πάνω μέχρι και τα φρύδια. Για το περίγραμμα ένα κρεμώδες eyeliner στο χρώμα του χαλκού είναι ότι πρέπει. Οι συνδυασμοί αυτοί οφείλονται στο γεγονός πως το μπλε και το πορτοκαλί είναι διαμετρικά αντίθετα χρώματα στην φασματική παλέτα.

Τονίστε το χρώμα των ματιών σας

Αξίζει να σημειωθεί πως η Paige αναφέρει ότι τα χρώματα που αναφέρθηκαν για τα γαλάζια μάτια, μπορούν να τονίσουν πολύ όμορφα και το χρυσό δαχτυλίδι γύρω από την κόρη του γαλάζιου ματιού.

Τέλος, οι γυναίκες με πράσινα μάτια διαθέτουν το πιο δύσκολο χρώμα, το οποίο ουσιαστικά είναι ένας συνδυασμός μπλε και κίτρινου, με αποτέλεσμα άλλες φορές να φαίνονται πιο μπλε και άλλες πιο κίτρινα. Οι μωβ σκιές, σύμφωνα με την Paige, στο πάνω βλέφαρο, προσθέτοντας στην πτυχή μια βαθύτερη σκιά στο χρώμα του σκούρου κρασιού, μπορούν να δώσουν στην ίριδα του ματιού μια πιο σμαραγδί απόχρωση. Για το περίγραμμα τονίστε με μαύρο eyeliner. Από την άλλη η Marguerite McDonald δηλώνει πως «Οι μωβ και δαμασκηνί σκιές μπορούν να μετατρέψουν τα πράσινα μάτια σε γαλανά».

Τονίστε το χρώμα των ματιών σας

Τέλος, μερικές ακόμη συμβουλές των δύο διάσημων μακιγιέρ για να προσθέσετε λάμψη στα μάτια σας είναι:

1. Σύμφωνα με τον Paige, επειδή η ίριδα έχει την τάση να αντανακλά το χρώμα που βρίσκεται πιο κοντά σε αυτή, βάλτε μια σκιά έντονης αντίθεσης με το χρώμα των ματιών σας κατά μήκος των βλεφαρίδων και αποφύγετε το πιο συνηθισμένο λάθος που μπορεί να κρύψει την εκφραστικότητα των ματιών σας, δηλαδή την εφαρμογή ζουμερών χρωμάτων στο χρώμα του ματιού σας.
2. Επίσης, η μάσκαρα που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να δίνει έξτρα μήκος και όχι όγκο, ειδάλλως κινδυνεύετε να επισκιάσετε το χρώμα των ματιών σας και όχι να το τονίσετε. Όσον αφορά τις χρωματιστές μάσκαρες, προτιμήστε μία στο χρώμα της σκιάς ή μην φορέσετε καθόλου.
3. Για ένα πιο απαλό και φυσικό μακιγιάζ, οι κρεμώδεις σκιές είναι οι καλύτερες, αφού δίνουν εξαιρετικό χρώμα, ενώ παράλληλα φαίνονται πιο φυσικές από τις σκιές σε σκόνη. Αν πάλι δεν θέλετε σκιά, μπορείτε να χρησιμοποιήστε μόνο ένα χρωματιστό eye-liner κατά τη γραμμή των βλεφαρίδων.
4. Τέλος, πέρα από το μακιγιάζ, το χρώμα των ματιών σας μπορεί εύκολα να τονιστεί με τα κατάλληλα κοσμήματα, τα οποία θα διαθέτουν πέτρες στο χρώμα των ματιών σας.

Δείτε αναλυτικά το πως λειτουργεί η φασματική παλέτα