Βαζελίνη: 10 χρήσεις ως καλλυντικό

Βαζελίνη

Η γνωστή σε όλους βαζελίνη είναι ένα καλλυντικό με πάρα πολλές χρήσεις, που όλες έχουμε στα σπίτια μας. Δείτε στη συνέχεια ορισμένους τρόπους χρήσης της βαζελίνης που ίσως δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα και που βοηθούν στον τομέα της περιποίησης και της ομορφιάς…

Χρησιμοποιήστε τη και κάντε τα πέλματά σας απαλά, φτιάξτε το δικό σας lip gloss, διορθώστε το μακιγιάζ σας και άλλες πολλές τέτοιες χρήσεις, κάνουν την βαζελίνη ένα καλλυντικό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι.

10 χρήσεις που έχει η βαζελίνη ως καλλυντικό

1. Για να αποκτήσετε μαλακά πόδια και ειδικά φτέρνες, βάλτε λίγη βαζελίνη και βαμβακερά καλτσάκια στον ύπνο σας. Το δέρμα θα τραφεί από τις ευεργετικές ιδιότητες του προϊόντος, τραβώντας τα έλαια που περιέχει και ενυδατώνοντας το.

2. Επειδή η μάσκαρα ταλαιπωρεί τις βλεφαρίδες σας, χρειάζεστε ένα προϊόν που θα τις ενισχύσει και θα τις μαλακώσει. Βάλτε λίγη ποσότητα στις βλεφαρίδες σας ταμποναριστά πριν κοιμηθείτε και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

3. Τα χείλη σας ειδικά τον χειμώνα χρειάζονται ενυδάτωση και ένας εύκολος τρόπος για να το πετύχετε είναι να βάλετε λίγη ποσότητα βαζελίνης κάθε μέρα.

4. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας lip gloss χρησιμοποιώντας λίγο χυμό cranberry ή οποιαδήποτε σκιά ματιών επιθυμείτε και λίγη βαζελίνη.

5. Για να αποκτήσετε σμιλεμένα μάγουλα, βάλτε λίγη ποσότητα βαζελίνης στα ζυγωματικά.

6. Αν θέλετε να έχετε λαμπερά μάτια, βάλτε λίγη βαζελίνη στα βλέφαρα σας πάνω από τη σκιά.

7. Για να διορθώσετε το μέικαπ σας μπορείτε να βάλετε ελάχιστη ποσότητα βαζελίνης στα δάχτυλα σας και ταμποναριστά να απαλύνετε το αποτέλεσμα στα σημεία που επιθυμείτε.

8. Αν βάφετε τα μαλλιά σας και θέλετε να αποφύγετε το βάψιμο του δέρματός σας, βάλτε λίγη ποσότητα βαζελίνης στη γραμμή των μαλλιών.

9. Η βαζελίνη κάνει πολύ καλό και στα νύχια σας, αφού έχει την ιδιότητα να τα θρέφει. Κάντε λοιπόν απαλό μασάζ στις παρανυχίδες σας για να μαλακώσουν.

10. Αν σκάει το δέρμα σας και ειδικά η μύτη σας λόγω κρυώματος, βάλτε λίγη βαζελίνη.

Δοκιμάστε αυτές τις χρήσεις της βαζελίνης και λύστε καθημερινά προβλήματα που σας απασχολούν.