Τι αφέλειες να επιλέξετε ανάλογα με το σχήμα προσώπου σας

Αφέλειες ανάλογα με σχήμα προσώπου (1)

Οι αφέλειες αποτελούν μια ιδιαίτερη επιλογή κουρέματος που θέλει προσοχή στον τύπο που θα προτιμήσετε. Σε κάποιες γυναίκες ταιριάζουν οι πυκνές και σε άλλες οι αραιές αφέλειες. Υπάρχουν βέβαια και οι γυναίκες που τους πηγαίνουν μόνο οι φράντζες.

Που οφείλεται αυτό;

Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως το σχήμα προσώπου παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του ιδανικού κουρέματος. Το ίδιο λοιπόν ισχύει και για την επιλογή του είδους αφελειών ή φράντζας.

Επομένως, τι αφέλειες να επιλέξετε ανάλογα με το σχήμα προσώπου σας; Δείτε τη λίστα που ακολουθεί και ανακαλύψτε το ιδανικό σχήμα για εσάς.

Οβάλ σχήμα προσώπου:

Αφέλειες ανάλογα με σχήμα προσώπου (3)

Το οβάλ σχήμα προσώπου είναι αυτό που το μήκος του είναι ίδιο τόσο στο επάνω μέρος του κεφαλιού, όσο και στο κάτω, με μια ελαφριά πλάτυνση στη μέση. Όπως δηλώνουν και όλοι οι hair stylists, το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει το απόλυτο σχήμα! Αυτό σημαίνει πως του ταιριάζουν σχεδόν όλα τα χτενίσματα και στην προκειμένη περίπτωση όλων των τύπων οι αφέλειες. Επιλέξτε λοιπόν αυτό το είδος που σας αρέσει περισσότερο και κάντε την ανανέωση που επιθυμείτε. Οι επιλογές είναι οι εξής: αραιές ή πυκνές αφέλειες, σε απόλυτη ευθεία ή και πλάγιες και τέλος φράντζα. Προσοχή όμως, αποφύγετε τις πολύ κοντές αφέλειες, οι οποίες δεν είναι πλέον στη μόδα και διατηρήστε ένα ύψος που να φτάνει στα φρύδια σας ή και πιο κάτω.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Αφέλειες ανάλογα με σχήμα προσώπου (2)

Το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς είναι πολύ ιδιαίτερο και χαρακτηρίζεται από φαρδύ στο επάνω μέρος πλάτος που σταδιακά στενεύει καθώς κινούμαστε προς το σαγόνι. Επομένως, οι αφέλειες και οι πυκνές φράντζες σε απόλυτη ευθεία δεν αποτελούν καλή επιλογή για εσάς. Κι αυτό διότι έχουν την τάση να κάνουν ακόμη πιο φαρδύ το επάνω μέρος του προσώπου. Επιλέξτε λοιπόν να δοκιμάσετε μια φράντζα που να έχει μήκος και να φτάνει τουλάχιστον μέχρι το πηγούνι, αν όχι και πιο κάτω.

Τετράγωνο σχήμα προσώπου:

Αφέλειες ανάλογα με σχήμα προσώπου (4)

Το τετράγωνο πηγούνι αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό του τετράγωνου προσώπου. Επομένως, το ιδανικό σχήμα για τις αφέλειες σας είναι αυτό που ξεκινάει από το την εξωτερική γωνία του ενός φρυδιού και φτάνει ως την εξωτερική γωνία του άλλου και διαθέτει μύτες στο τελείωμα των ματιών. Αν βέβαια συνδυαστεί και με ένα ντεγκραντάρισμα, τότε το αποτέλεσμα θα είναι άκρως εντυπωσιακό. Αυτού του είδους οι αφέλειες θα κάνουν το πρόσωπο σας να δείχνει ότι είναι πιο λεπτό καθώς κατεβαίνουμε, ενώ το σαγόνι σας θα δείχνει πιο αρμονικό.

Στρογγυλό σχήμα προσώπου

Αφέλειες ανάλογα με σχήμα προσώπου (5)

Πρόκειται για το σχήμα προσώπου που έχει έντονα ζυγωματικά, ενώ το πλάτος του στο επάνω μέρος και στο κάτω είναι ίδιο. Για να αποθεώσετε λοιπόν αυτό το στρογγυλό πρόσωπο θα πρέπει να επιλέξτε μια φράντζα που θα πηγαίνει προς την μια μεριά και δεν θα ξεπερνάει το ύψος του σαγονιού σας. Κάνοντας αυτή την επιλογή, θα δώσετε την ψευδαίσθηση πως το πρόσωπο σας είναι πιο μακρόστενο και βέβαια πιο λεπτό. Αν όμως επιλέξετε να κάνετε αφέλειες σε απόλυτη ευθεία τα χαρακτηριστικά σας θα συμπιεστούν και τα μάγουλα σας θα τονιστούν ακόμα περισσότερο.

► Προσέξτε λοιπόν στην επιλογή των αφελειών ή της φράντζας που επιλέγετε. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου σας είναι να κρύψετε τις ατέλειες του προσώπου σας και όχι να τις τονίσετε.