Αντιμετωπίστε τη ξηροδερμία με απλές συμβουλές

Αντιμετωπίστε τη ξηροδερμία με απλές συμβουλές

Η ξηροδερμία αποτελεί ένα πρόβλημα που μπορεί να γίνει εντονότερο κατά τους χειμερινούς μήνες. Παράλληλα με την εμφάνιση του ξηρού δέρματος εμφανίζονται συνήθως και άλλα δερματικά προβλήματα, όπως κοκκινίλες και πολλές φορές σπυράκια.

Για να έχετε όμως ένα άψογο και υγιές πρόσωπο θα πρέπει να το φροντίσετε με τον ανάλογο τρόπο και να το περιποιείστε όσο πρέπει. Η σωστή ενυδάτωση και η αποφυγή συνηθειών που προκαλούν αφυδάτωση είναι τα δυο βασικά στοιχεία που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας. Αποφύγετε λοιπόν καταστάσεις που θα αφυδατώσουν τον οργανισμό σας, πιείτε αρκετό νερό και μην παραμελείτε τα ενυδατικά προϊόντα, όπως η κρέμα σας.

Αντιμετωπίστε την ξηροδερμία με απλές συμβουλές από τους ειδικούς της κλινικής του Κλίβελαντ

1. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν καθαρισμού για το πρόσωπο που διαθέτει πολύ ενυδατικά στοιχεία και είναι ιδανικό για ξηρές επιδερμίδες.

2. Τις χειμωνιάτικες μέρες όπου η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή φροντίστε να εφαρμόζετε μια κρέμα ημέρας που είναι έξτρα ενυδατική για το πρόσωπο σας.

3. Αντιθέτως, τις μέρες όπου ο ήλιος είναι έντονος και η θερμοκρασία δεν είναι πολύ χαμηλή, μπορείτε να εφαρμόσετε μια κρέμα που είναι λιγότερο ενυδατική.

4. Αποφύγετε την χρήση καυτού νερού στο ντους, διότι έχει την τάση να αφυδατώνει την επιδερμίδα σας και να προκαλεί την χαλάρωση του δέρματος σας. Επιλέξτε λοιπόν να κάνετε μπάνιο με πιο χλιαρό νερό.

5. Δεν θα πρέπει να μένετε περισσότερο από 10 λεπτά μέσα στο ντους.

6. Μόλις βγείτε από το μπάνιο, φροντίστε να απλώσετε μια ενυδατική κρέμα ή το baby oil σας. Καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας ή τον φαρμακοποιό σας για το ποια κρέμα είναι ιδανική για την επιδερμίδα σας.

Όπως και να ‘χει, αν έχετε μεγάλο πρόβλημα ξηροδερμίας, καλό θα είναι να ρωτήσετε τον δερματολόγο σας. Αυτός είναι ο πλέον κατάλληλος για να σας προτείνει την καλύτερη κρέμα για το πρόβλημα σας, καθώς και το πως να το αντιμετωπίσετε.