Φυσικός καθαρισμός προσώπου

Φυσικός καθαρισμός προσώπου

Έχουμε επισημάνει αρκετές φορές πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός για την υγεία και για την όμορφη εμφάνιση του προσώπου μας. Αν μάλιστα είναι φυσικός καθαρισμός προσώπου, τότε το αποτέλεσμα είναι ακόμη καλύτερο, αφού η επιδερμίδα σας δεν επιβαρύνεται από χημικά συστατικά, αλλά εκμεταλλεύεται τα υλικά που μας παρέχει απλόχερα η φύση.

Παρακάτω σας προτείνουμε ένα πρόγραμμα φυσικής περιποίησης που μπορείτε να ακολουθείτε κάθε 3-4 μήνες αν έχετε λιπαρό δέρμα ή κάθε 6-8 μήνες αν έχετε ξηρό δέρμα.

Φυσικός καθαρισμός προσώπου: Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε;

Βήμα 1ο: Πίλινγκ

Θα χρειαστείτε ένα αβοκάντο από το οποίο αφαιρείτε όλη την ψίχα και με το εσωτερικό της φλούδας κάνετε μασάζ στο δέρμα σας για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένετε καλά το πρόσωπό σας.

Βήμα 2ο: Ατμοθεραπεία

Βράζετε νερό σε ένα κατσαρολάκι και μέσα ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο και μια κουταλιά της σούπας τσάι. Πάνω από τον ατμό και σε απόσταση 30-40 εκατοστών βάζετε το πρόσωπό σας. Μένετε σε αυτή τη θέση για 15 λεπτά περίπου και μετά σκουπίζετε το δέρμα σας.

Βήμα 3ο: Πίεση για απομάκρυνση μαύρων στιγμάτων

Πιέζετε ελαφρά τα μαύρα στίγματα μέχρι να σταματήσει να βγαίνει σμήγμα και περνάτε από όλο σας το πρόσωπο ένα βαμβάκι στο οποίο έχετε βάλει καθαρό οινόπνευμα.

Βήμα 4ο: Κομπρέσα

Σε ένα μπολ με κρύο νερό προσθέτετε 3-4 σταγόνες από αιθέριο έλαιο μέντας. Ανακατεύετε καλά και με αυτό το μείγμα κάνετε κομπρέσες για 5 λεπτά.

Βήμα 5ο: Μασάζ

Αναμειγνύετε 1 κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο και 1 κουταλάκι του γλυκού φυσική καμφορά που μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία. Κάνετε μασάζ στο δέρμα σας για 3-4 λεπτά. Σκουπίζετε το πρόσωπό σας, χωρίς όμως να το ξεπλύνετε.

Βήμα 6ο: Μάσκα

Απλώνετε στο πρόσωπό σας για 15 λεπτά, μια μάσκα ομορφιάς που φτιάχνετε αφού ανακατέψετε: 1 κουταλιά της σούπας αλόη, 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο γιαούρτι και 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Βήμα 7ο: Κρέμα

Βάζετε ενυδατική κρέμα. Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι και 1 κουταλάκι του γλυκού αραβοσιτέλαιο. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας για λίγα λεπτά. Αφαιρέστε ότι απέμεινε με χλιαρό νερό.