Ημιμόνιμα βερνίκια: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ημιμόνιμα βερνίκια

Τα περιποιημένα άκρα είναι πολύ σημαντικά για μια γυναίκα και ένα καλό μανικιούρ – πεντικιούρ θα τα κάνει να δείχνουν υπέροχα. Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να τα κρατήσουμε περιποιημένα για παραπάνω από μια εβδομάδα;

Η λύση βρίσκεται σε 3 πλέον επιλογές! Μέχρι πρότινος γνωστό ήταν το μανικιούρ με gel ή ακρυλικό, που διαρκεί περισσότερο από ένα συνηθισμένο μανό, τώρα όμως κυκλοφόρησαν και τα ημιμόνιμα βερνίκια που έχουν διάρκεια ζωής έως 3 εβδομάδες.

Πρόκειται για μια τάση στα νύχια που έχει αρχίσει να αντικαθιστά το απλό μανικιούρ, αφού όλο και περισσότερες γυναίκες τείνουν να το επιλέγουν. Εξάλλου, η ποικιλία των χρωμάτων που διαθέτουν και βέβαια το κλασσικό γαλλικό μανικιούρ το κάνουν ιδανικό για κάθε θηλυκό που θέλει να έχει όμορφα και περιποιημένα νύχια.

Ποιος είναι ο λόγος που οι γυναίκες προτιμούν τα ημιμόνιμα βερνίκια;

1. Πρώτος και κύριος λόγος είναι η μεγαλύτερη αντοχή του μανικιούρ αυτού. Η διάρκεια του είναι περίπου 3 εβδομάδες.

2. Πολύ σημαντικό επίσης ρόλο για να επιλέξει κάποια το ημιμόνιμο μανικιούρ είναι η πολύ μεγαλύτερη αντοχή τους σε σχέση με τα απλά μανό. Δεν φθείρονται και δεν χαλάνε εύκολα.

3. Η επιφάνεια του νυχιού γίνεται πιο σκληρή και λιγότερο εύθραυστη. Γεγονός που θα σας βοηθήσει να μακρύνετε πιο εύκολα τα νύχια σας.

Ποια μειονεκτήματα έχουν τα ημιμόνιμα βερνίκια;

1. Το βασικό τους μειονέκτημα είναι η τιμή. Είναι πιο ακριβά από ένα απλό μανικιούρ, αν και στις μέρες μας υπάρχουν πολλά κέντρα αισθητικής που κάνουν μεγάλες προσφορές και πολλές φορές η διαφορά στην τιμή είναι ελάχιστη.

2. Για να είναι σωστό το ημιμόνιμο μανικιούρ, έτσι ώστε να μην χαλάσει γρήγορα και να μην καταστρέψει τα νύχια σας, θα πρέπει να γίνει από κάποιον ειδικό. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείτε να το κάνετε μόνη σας. Εκτός αν βέβαια έχετε μάθει την τεχνική και διαθέτετε το ειδικό φουρνάκι και τα ημιμόνιμα βερνίκια.

3. Επίσης, όπως η εφαρμογή, έτσι και η αφαίρεση του ημιμόνιμου μανικιούρ πρέπει να γίνει με πολύ προσοχή, από κάποιον που γνωρίζει τον τρόπο. Κατά προτίμηση κάποιον ειδικό, ο οποίος ξέρει πως να βγάλει το ημιμόνιμο βερνίκι χωρίς να καταστρέψει την επιφάνεια του νυχιού σας. Αυτή η διαδικασία κοστίζει συνήθως επιπλέον από την εφαρμογή του. Βέβαια, μπορείτε να μάθετε τον τρόπο αφαίρεσης του ημιμόνιμου μανικιούρ και να το κάνετε μόνη σας.

4. Τέλος, θα πρέπει να είστε προσεκτική με τις ακτίνες UV που εκπέμπονται στο χέρι σας όταν «ψήνετε» το μανικιούρ, διότι μπορεί να προκαλέσουν εκτός από πρόωρη γήρανση, δυσχρωμίες αλλά και σοβαρές άλλες κακοήθεις δερματικές παθήσεις. Καλό θα ήταν λοιπόν πριν πάτε στην αισθητικό σας να βάλετε λίγη αντηλιακή κρέμα στα χέρια σας.

Tips για μεγαλύτερη διάρκεια του μανικιούρ

Πρώτα απ’ όλα πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή του ημιμόνιμου, θα πρέπει να καθαρίσετε σωστά τα νύχια και τα πετσάκια σας. Με αυτό τον τρόπο, το βερνίκι θα «κάτσει» καλύτερα.

Μετά την εφαρμογή του, όπως συμβαίνει και με το απλό μανικιούρ θα πρέπει να αποφύγετε το πλύσιμο των πιάτων και την καθαριότητα του σπιτιού χωρίς γάντια.

Επίσης, η χρήση ενός ελαίου για τις παρανυχίδες σας και μιας κρέμας χεριών, όχι μόνο θα ενυδατώσει το δέρμα σας, αλλά θα κάνει το μανικιούρ σας να διατηρηθεί.

Τέλος, αν θέλετε, μπορείτε μετά από μερικές μέρες να εφαρμόσετε μια στρώση από top coat για καλύτερο κράτημα.

Δείτε το σχετικό βίντεο με την εφαρμογή του ημιμόνιμου βερνικιού: