Κακές γυναικείες συνήθειες που κάνουν το στήθος να «εξαφανίζεται»

Κακές γυναικείες συνήθειες που κάνουν το στήθος να «εξαφανίζεται»

Ένα από τα πιο σαγηνευτικά χαρακτηριστικά της εξωτερικής εμφάνισης κάθε γυναίκας είναι το στήθος της. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να το προσέχουμε και να το φροντίζουμε, έτσι ώστε να διατηρηθεί στητό και όμορφο για όσο περισσότερο γίνεται.

Υπάρχουν γυναίκες που διαθέτουν μικρό στήθος και κάνουν τα πάντα για να το κάνουν να φαίνεται πιο μεγάλο και πιο ελκυστικό. Ακόμη κι αν χρειαστεί να καταφύγουν σε κάποια πλαστική επέμβαση αυξητικής στήθους.

Ωστόσο, αν είστε ευχαριστημένη με το μέγεθος του στήθους σας, τότε το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι κάποιες μικρές διατροφικές συνήθειες που μπορεί να αποβούν καταστροφικές για το μέγεθός και την μορφή των μαστών σας.

► Ποιες είναι όμως αυτές οι κακές γυναικείες συνήθειες που κάνουν το στήθος να «εξαφανίζεται»;

Ελλιπής κατανάλωση υγρών:

Ως γνωστόν το σώμα μας αποτελείται κατά πολύ ποσοστό από νερό. Όταν όμως η ποσότητα των υγρών που καταναλώνουμε είναι μικρότερη, τότε κάποιοι από τους ιστούς του οργανισμού μας που δεν διαθέτουν την απαραίτητη υγρασία συρρικνώνονται. Πολλοί από αυτούς τους ιστούς βρίσκονται στην περιοχή του στήθους, με αποτέλεσμα να μικραίνει και αυτό. Σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει να πίνουμε καθημερινά τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό. Επίσης, θα πρέπει να μειώσουμε τον καφέ ή το τσάι που είναι διουρητικά και απομακρύνουν από το οργανισμό μας τα απαραίτητα υγρά.

Κατανάλωση καφεΐνης σε μεγάλο βαθμό:

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη στην Σουηδία, η κατανάλωση περισσότερων από τρεις κούπες την ημέρα οδηγεί αισθητά στην μείωση του στήθους μιας γυναίκας. Αυτό συμβαίνει διότι αρκετές γυναίκες διαθέτουν ένα γονίδιο που ευθύνεται για την συρρίκνωση των ιστών του στήθους σε περίπτωση που γίνει μεγάλη κατανάλωση καφέ.

Πολύ μικρή κατανάλωση κρέατος:

Προκειμένου να διατηρήσουμε το μέγεθος του μπούστου μας θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας τις ίνες κολλαγόνου που αποτελούν ένα πολύ βασικό θρεπτικό συστατικό. Πιο συγκεκριμένα, οι ίνες αυτές έχουν την ικανότητα να βοηθούν στη δημιουργία του ιστού του στήθους, κρατώντας το ελαστικό και στητό και προστατεύοντας το από την γήρανση. Οι συγκεκριμένες ίνες βρίσκονται κατά κόρον στις φτερούγες του κοτόπουλου, αλλά και σε άλλα είδη κρέατος. Επίσης, προκειμένου να μην τρώμε συνεχώς κρέας μπορούμε να αυξήσουμε την κατανάλωση σε λαχανικά και φρούτα, όπου κι αυτά διαθέτουν ίνες κολλαγόνου.

Υπερβολική μείωση στην κατανάλωση λίπους:

Προκειμένου να χάσουμε βάρος ή να διατηρήσουμε αυτό που έχουμε κόβουμε τα λιπαρά φαγητά, κάτι που όμως πρέπει να γίνεται με μέτρο. Κόβοντας λοιπόν το πολύ λίπος, το στήθος μας επηρεάζεται τόσο σε μορφή, όσο και σε μέγεθος. Κι αυτό διότι το στήθος αποτελείται κατά κόρον από λίπος, το οποίο αποτελεί τη βασική σύνθεση του ιστού του στήθους. Επομένως, η κατανάλωση λίπους είναι απαραίτητη. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι η ποσότητα που θα καταναλώνουμε.

Κατανάλωση αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες:

Το αλκοόλ από μόνο του δεν επηρεάζει το μέγεθος του μαστού άμεσα. Ίσα ίσα που περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία μπορεί και να φανούν χρήσιμα στην προστασία των ιστών του μαστού. Όμως, σύμφωνα με κάποιες μελέτες, η κατανάλωση αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της πιθανότητας για εμφάνιση καρκίνου του μαστού. Αυτό θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του μεγέθους του στήθους τόσο λόγω της θεραπείας, όσο και της αφαίρεσης του επηρεασμένου από τη νόσο ιστού. Επομένως, αν έχετε στην οικογένειά σας κάποιο ιστορικό με καρκίνου του μαστού, φροντίστε να πίνετε με μέτρο.