Κλασσική Γαλλική πλεξούδα

Κλασσική Γαλλική πλεξούδα

Πολλές πιστεύετε πως η κλασσική Γαλλική πλεξούδα είναι δύσκολη και ότι δεν μπορείτε να την κάνετε σωστά μόνη σας, αλλά πρέπει να σας την φτιάξει κάποιος άλλος… Κι όμως, κάνετε λάθος!

Μπορείτε να την κάνετε, και μάλιστα πολύ εύκολα. Απλά πρέπει να γνωρίζετε ποιος είναι ο τρόπος δημιουργίας της και πως να ξεκινήσετε σωστά. Μάθετε λοιπόν τον τρόπο, εξασκηθείτε και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Η κλασσική γαλλική πλεξούδα που δημιουργήσατε μόνη σας θα είναι ένα άκρως εντυπωσιακό χτένισμα, ιδανικό για κάθε περίσταση!

Βήμα βήμα ο τρόπος δημιουργίας για μια κλασσική γαλλική πλεξούδα:

1. Ξεκινήστε έχοντας όλα τα μαλλιά σας κάτω.

2. Χτενίστε τα πολύ καλά με μια βούρτσα για να τα ξεμπερδέψετε και να μην έχουν καθόλου κόμπους.

3. Πιάστε το πάνω κεντρικό μέρος των μαλλιών σας και ασφαλίστε το με ένα λαστιχάκι, δημιουργώντας μια μικρή αλογοουρά και ένα απλό half up half down χτένισμα.

4. Στη συνέχεια, πάρτε μια τούφα από κάθε πλευρά και σταυρώστε τις με το κεντρικό κομμάτι που ήδη έχετε πιάσει με το λαστιχάκι.

5. Μετά προσθέστε λίγα ακόμη μαλλιά σε κάθε πλαϊνή τούφα και συνεχίστε να τις σταυρώνετε μεταξύ τους μέχρι να ολοκληρώσετε την πλεξούδα σας και να μαζέψετε όλα σας τα μαλλιά.

6. Έπειτα, φέρτε τα μαλλιά πάνω από τον ώμο σας και συνεχίστε το πλέξιμο μιας απλής πλεξούδας με τρεις τούφες.

7. Μόλις τελειώσετε, ασφαλίστε την πλεξούδα σας με ένα λαστιχάκι. Σε αυτή την φάση, αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε το 1ο λαστιχάκι που είχατε τοποθετήσει στο πάνω κεντρικό μέρος των μαλλιών σας ή να το κρύψετε.

8. Αυτό ήταν! Ακολουθώντας αυτά τα πολύ απλά και εύκολα βήματα μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας μια υπέροχη κλασσική γαλλική πλεξούδα.

Δείτε το παρακάτω βιντεάκι και θα καταλάβετε πως ακριβώς φτιάχνετε:

Γνωρίζοντας τον τρόπο για την δημιουργία της κλασσικής γαλλικής πλεξούδας μπορείτε να βάλετε την φαντασία σας να οργιάσει, φτιάχνοντας πολλά υπέροχα χτενίσματα.