Χωρίστρα στη μέση / άκρη ή αφέλειες; Τι σας ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα προσώπου

Τι να επιλέξεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου! (1)

Το σχήμα του προσώπου παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του κουρέματος και του χτενίσματος που θα κάνετε! Κι αυτό διότι μπορεί να «διορθώσει» μικρές ατέλειες του σχήματος του προσώπου σας. Για παράδειγμα μπορεί να δημιουργήσει γωνίες σε ένα στρογγυλό πρόσωπο και να κρύψει τα γεμάτα μάγουλα, όπως επίσης να κάνει πιο οβάλ ένα μακρόστενο σχήμα προσώπου. Επίσης, μπορεί να αναδείξει το πρόσωπο – καρδιά που έχει ένα αρκετά ιδιαίτερο σχήμα.

Δείτε λοιπόν μερικές απλές συμβουλές και επιλέξτε ποια μαλλιά σας ταιριάζουν ανάλογα με το σχήμα προσώπου:

Μακρόστενο πρόσωπο

Τι να επιλέξεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου! (3)

Αν διαθέτετε μακρόστενο πρόσωπο όπως η διάσημη ηθοποιός Liv Tyler καλό θα είναι να επιλέξετε ένα κούρεμα με φιλάρισμα, δηλαδή άνισα μήκη, που θα ξεκινάει από το πηγούνι σας και θα εκτείνεται προς τα κάτω. Έτσι, θα δώσετε όγκο στο κάτω μέρος του προσώπου σας, κάνοντας το να δείχνει πιο γεμάτο, κρύβοντας παράλληλα το μακρύ και στενό σχήμα του. Η χωρίστρα θα πρέπει να είναι στο πλάι και όχι στη μέση, ενώ ιδανικά χτενίσματα θεωρούνται αυτά που έχουν όγκο, όπως τα κυματιστά μαλλιά ή οι μπούκλες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να επιλέξετε ένα εντελώς ίσιο χτένισμα, διότι θα κάνετε το πρόσωπο σας να δείχνει ακόμα πιο μακρύ.

Οβάλ πρόσωπο

Θεωρείται τόσο από τους κομμωτές, όσο και τους makeup artists το ιδανικό σχήμα προσώπου. Γι’ αυτό και του ταιριάζει η χωρίστρα σε οποιοδήποτε μέρος, δηλαδή τόσο στη μέση, όσο και στις άκρες.

Στρογγυλό πρόσωπο

Τι να επιλέξεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου! (4)

Σε περίπτωση που το πρόσωπο σας είναι στρογγυλό και επομένως έχει περισσότερο όγκο στα ζυγωματικά, όπως της δημοφιλούς τραγουδίστριας Selena Gomez, επιλέξτε ένα χτένισμα με χωρίστρα στη μέση και όχι στο πλάι. Το ιδανικό κούρεμα είναι αυτό που δεν διαθέτει διαφορετικά μήκη, αλλά ένα ενιαίο μάκρος. Ενώ το χτένισμα που θα αναδείξει καλύτερα το πρόσωπο σας, καμουφλάροντας τα γεμάτα ζυγωματικά είναι αυτό που θα του δώσει μήκος και θα το κάνει πιο οβάλ. Και ποιο χτένισμα το καταφέρνει αυτό; Το απόλυτο μακρύ και ίσιο!

Τριγωνικό πρόσωπο

Ένα τριγωνικό πρόσωπο έχει πλατύ πηγούνι και στενό μέτωπο, γι’ αυτό και του ταιριάζει η πλαϊνή χωρίστρα. Όσον αφορά όμως το κούρεμα, προτιμήστε ένα σχέδιο με περισσότερο όγκο από το πηγούνι και κάτω. Με αυτό τον τρόπο θα κάνετε το κάτω μέρος του προσώπου σας να δείχνει πιο φαρδύ απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα, εξισορροπώντας τη διαφορά με το πάνω μέρος και κάνοντας το να δείχνει όμοιο.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Τι να επιλέξεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου! (2)

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο σχήμα προσώπου, το οποίο είναι πιο φαρδύ στο επάνω μέρος και στενεύει πολύ προς τα κάτω. Γνήσια εκπρόσωπος της showbiz είναι η ηθοποιός Reese Witherspoon, αλλά και πολλά διάσημα μοντέλα. Στο συγκεκριμένο λοιπόν σχήμα προσώπου ταιριάζουν απόλυτα οι αφέλειες, οι οποίες τονίζουν την προσωπικότητα τους. Καλό θα είναι να αποφεύγετε τη δημιουργία μιας χωρίστρας στη μέση ή στα πλάγια.