Πώς να διαλέξετε τις σωστές γόβες

Πώς να διαλέξετε τις σωστές γόβες

Οι γόβες με ψηλά τακούνια αναδεικνύουν τη θηλυκότητα και σαγηνεύουν τον ανδρικό πληθυσμό! Είναι ιδανικές για τις βραδινές ή επίσημες εξόδους σας και όχι μόνο.

Ωστόσο η επιλογή της κατάλληλης για κάθε γυναίκα γόβας έχει να κάνει με διάφορους παράγοντες. Μερικοί εξ αυτών είναι το σωστό μέγεθος, το ύψος του τακουνιού και το αν διαθέτουν ή όχι φιάπα.

Ποιες είναι όμως οι σωστές γόβες και πως θα τις επιλέξετε;

Επιλέξτε το σωστό μέγεθος γόβας

Για να επιλέξετε ένα ζευγάρι γόβες θα πρέπει να τις δοκιμάσετε και να δείτε αν σας κάνουν και που μπορεί να σας στενεύουν. Θα πρέπει πάντα να κοιτάτε το μεγάλο σας δάχτυλο να έχει ένα περιθώριο περίπου ενός δαχτύλου από το μπροστινό μέρος του παπουτσιού. Από εκεί και πέρα, μια γόβα που σας στενεύει μπροστά και πίσω, δεν σας κάνει και δεν πρέπει με τίποτα να την αγοράσετε. Αν πάλι σας στενεύει ελάχιστα στα πλαϊνά τότε θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως πάντα ένα παπούτσι ανοίγει – ξεχειλώνει μετά από μερικές φορές χρήσης. Μπορείτε επομένως να τις πάρετε και να τις φορέσετε μέσα στο σπίτι μέχρι να ανοίξουν. Αν όμως σας ενοχλεί αρκετά στα πλαϊνά, μην τις πάρετε διότι θα το μετανιώσετε.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι τις απογευματινές ώρες τα πόδια είναι πάντα λίγο πρησμένα. Αυτό σημαίνει πως οι ώρες αυτές είναι ιδανικές για να επιλέξετε ένα καινούργιο ζευγάρι γόβες. Αφού μπορείτε να τις δείτε πάνω σας όπως ακριβώς θα είναι σε πραγματικές συνθήκες.

Ποια είναι η κλίση που πρέπει να έχει το πόδι και ποιο το κατάλληλο ύψος του τακουνιού;

Προκειμένου μια γόβα να είναι άνετη, ξεκούραστη και σταθερή, θα πρέπει το πόδι σας να παίρνει τέτοια κλίση στην καμάρα έτσι ώστε το κέντρο βάρους του σώματος σας να ισορροπεί. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μπορείτε να περπατήσετε άνετα με τα ψηλοτάκουνα σας, χωρίς δυσκολίες και φόβο να πέσετε.

Σημαντικός παράγοντας που καθορίζει την κλίση του ποδιού είναι το ύψος του τακουνιού. Βέβαια από μόνο του δεν έχει μεγάλη σημασία, αφού το ύψος μπορεί να είναι καθαρά φαινομενική υπόθεση. Αν η γόβα διαθέτει φιάπα, δηλαδή το υπερυψωμένο μπροστινό μέρος της γόβας (εσωτερικό ή εξωτερικό), μπορεί να φαίνεται πολύ ψηλή. Όμως η κλίση του ποδιού σας είναι πιο ομαλή, αφού το κανονικό μέγεθος του τακουνιού προκύπτει αφαιρώντας το ύψος της φιάπας.

Επομένως, αν θέλετε να φοράτε πολύ ψηλά τακούνια, επιλέξτε αυτά που έχουν φιάπα στο μπροστινό μέρος τους. Με αυτό τον τρόπο ένα 12ποντο τακούνι με μια φιάπα 3 εκατοστών, έχει ως αποτέλεσμα το περπάτημα σας να είναι ίδιο με αυτό που θα κάνατε αν φορούσατε μια 9ποντη γόβα χωρίς φιάπα.