Πως να καθαρίζετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας

Πως να καθαρίζετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας

Το καθάρισμα των πινέλων μακιγιάζ είναι πολύ σημαντικό. Ακόμα πιο πολύ και από το καθάρισμα του προσώπου σας. Διότι τα πινέλα μαζί με τα προϊόντα τα οποία χρησιμοποιείτε τραβούν όλη τη λιπαρότητα και τη σκόνη του δέρματος σας. Αν λοιπόν αφήσετε βρώμικα τα πινέλα σας, την επόμενη φορά που θα τα χρησιμοποιήσετε θα μεταφέρετε στο πρόσωπο σας και τα διάφορα βακτήρια και μικρόβια που κουβαλάνε.

Γι’ αυτόν τον σκοπό υπάρχουν ειδικά προϊόντα καθαρισμού στα καταστήματα, τα οποία ωστόσο είναι ακριβά και ασύμφορα, ειδικά αν πρέπει να καθαρίζετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας σε καθημερινή βάση. Όμως αυτός δεν είναι ο μοναδικός τρόπος καθαρισμού, αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλό σαπούνι των πιάτων ή και σαμπουάν.

Δείτε το βιντεάκι με τον τρόπο για να καθαρίζετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας:

Περισσότερα tips για την σωστή καθαριότητα και φροντίδα των πινέλων και εργαλείων μακιγιάζ:

1. Μη δανείζετε σε άλλους τα καλλυντικά σας και ειδικά όσα προϊόντα έρχονται πολύ κοντά στα μάτια, όπως μολύβια και μάσκαρα.

2. Διατηρήστε τα σύνεργα του μακιγιάζ σας σε καθαρό μέρος. Μην ξεχνάτε ότι έρχονται σε επαφή με το δέρμα σας και φυλάξτε τα σε θερμοκρασίες δωματίου, χωρίς υγρασία ώστε να μην αλλοιώνονται.

3. Τα εργαλεία και τα πινέλα σας πρέπει να τα καθαρίζετε συχνά πλένοντας τα με ζεστό νερό και σαπούνι και να τα ξεπλένετε προσεκτικά πάλι με ζεστό νερό καθώς θα μπορούσαν να είναι φορείς πολλών μικροβίων που απειλούν την υγεία της επιδερμίδας σας.

4. Μετά το πλύσιμο τους, βυθίστε τα σε απολυμαντικό διάλυμα ή ακόμα καλύτερα σε οινόπνευμα για όση ώρα χρειάζεται και στη συνέχεια ξεπλύντε τα με άφθονο νερό και σκουπίστε τα με καθαρή πετσέτα.

5. Για να διατηρείτε απαλά τα πινέλα σας μπορείτε να τους βάζετε λίγη κρέμα μαλλιών και στη συνέχεια να τα ξεπλένετε με άφθονο ζεστό νερό.

6. Τα σφουγγαράκια που χρησιμοποιείτε για το άπλωμα της βάσης, της πούδρας ή του ρουζ σε μορφή κρέμας, πρέπει να τα πλένετε με σαπούνι και ζεστό νερό μετά από κάθε χρήση.

7. Για τα μολύβια των ματιών, αρκεί να ξύνετε τακτικά τη μύτη τους.