Πώς να περιποιείστε σωστά τα νύχια σας

Πώς να περιποιείστε σωστά τα νύχια σας

Τα περιποιημένα άκρα σε μια γυναίκα είναι πολύ σημαντικά. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν όλες οι γυναίκες πως να περιποιηθούν σωστά τα νύχια τους, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στα ινστιτούτα ομορφιάς.

Αυτό είναι όμως κάτι που κοστίζει και στις δύσκολες μέρες που διανύουμε μπορεί να θεωρηθεί πολυτέλεια. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να μάθετε πως να περιποιείστε σωστά τα νύχια σας μόνη σας!

Καλό θα είναι να επισκεφθείτε κάποια ειδικό 1-2 φορές μέχρι να δείτε και να μάθετε την όλη διαδικασία του μανικιούρ ώστε να μπορέσετε να την κάνετε μόνη σας.

Αφού λοιπόν ανακαλύψετε κάποια μυστικά, μπορείτε να κάνετε οικονομία, φτιάχνοντας μόνη σας τα νύχια σας στο σπίτι. Βέβαια θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτική για να αποφύγετε τυχόν λάθη στην περιποίηση των νυχιών που θα σας προκαλέσουν προβλήματα, όπως για παράδειγμα κάποια μόλυνση. Το βασικότερο που θα πρέπει να προσέξετε είναι η σχολαστική καθαριότητα των εργαλείων του μανικιούρ σας.

Διατροφή και γερά νύχια

Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία του μανικιούρ, καλό θα ήταν να προσέξετε και την διατροφή σας προκειμένου να κάνετε τα νύχια σας πιο γερά. Να μην ξεφλουδίζουν και να μην τσακίζουν. Ακολουθώντας λοιπόν μια ισορροπημένη διατροφή θα καταφέρετε να έχετε υγιή νύχια, αλλά και επιδερμίδα και μαλλιά.

Συνηθισμένα λάθη σχετικά με τα νύχια και τι πρέπει να προσέξετε

1. Θα πρέπει να προσέχετε να μην παίζετε με τα νύχια σας, έτσι ώστε να αποφύγετε το τσάκισμα τους που θα έχει σαν αποτέλεσμα το εύκολο σπάσιμο και ξεφλούδισμα.

2. Μην λιμάρετε τα νύχια σας πολύ έντονα, διότι το μόνο που καταφέρνετε είναι να τα κάνετε πιο λεπτά και εύθραυστα στην κάθε κίνηση.

3. Μην κόβετε τα πετσάκια, διότι το δέρμα γύρω από το νύχι σας θα μείνει απροστάτευτο και θα είναι πολύ πιο εύκολο να υποστείτε κάποια μόλυνση. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να τα σπρώχνετε προς τα κάτω έτσι ώστε να διατηρείτε την επιφάνεια του νυχιού καθαρή. Να κόβετε μόνο τις παρανυχίδες που είναι ενοχλητικές.

4. Μην αμελείτε την εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας στα χέρια σας, αλλά και ενός ελαίου γύρω από τα νύχια σας. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε το σκάσιμο του δέρματος και την δημιουργία παρανυχίδων.

5. Καλό θα είναι να μην έχετε συνεχώς βαμμένα τα νύχια σας. Να τα αφήνετε που και που φυσικά για μια εβδομάδα το λιγότερο προκειμένου να αναπνεύσουν σωστά και να μην κιτρινίσουν και να πρέπει να βρείτε τρόπους για να απαλλαγείτε από τα κίτρινα νύχια. Και βέβαια όταν τα βάφετε μην αμελείτε να εφαρμόζετε πρώτα μια θρεπτική βάση.

Η διαδικασία του μανικιούρ

1. Αρχικά λιμάρετε τα νύχια σας με την λίμα σε γωνία 45 μοιρών και όχι κάθετα, γιατί με την κάθετη εφαρμογή, μπορεί να κάνετε τα νύχια σας να ξεφλουδίσουν. Για το λιμάρισμα χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση μια χάρτινη λίμα η οποία είναι πιο μαλακή για τα νύχια και δεν τα τσακίζει και όχι μια μεταλλική λίμα.

2. Αφού λοιπόν τους δώσετε το επιθυμητό σχήμα, περάστε τα νύχια και την τριγύρω από αυτά περιοχή με το buffer.

3. Έπειτα, μουλιάστε τα δάχτυλά σας σε λίγο χλιαρό νερό με σαπούνι.

4. Στη συνέχεια, βγάλτε τα χέρια σας από το νερό και με το ειδικό ξύλινο ή μεταλλικό εργαλείο του μανικιούρ, σπρώξτε τα πετσάκια προς τα κάτω. Με αυτό τον τρόπο θα ελευθερώσετε την επιφάνεια του νυχιού σας από τα νεκρά κύτταρα.

5. Μετά απλώστε λίγο λαδάκι γύρω από τα νύχια σας, αφήστε το να δράσει για 1-2 λεπτά και απλώστε το απαλά με το δάχτυλο σας σε όλη την επιφάνεια.

6. Τέλος, βάλτε λίγη ενυδατική κρέμα στα χέρια σας και είστε έτοιμη!

Αν ωστόσο θέλετε να βάψετε τα νύχια σας μετά την διαδικασία του μανικιούρ, θα πρέπει πριν εφαρμόσετε την βάση να περάσετε την επιφάνεια του νυχιού με λίγο ασετόν για να αφαιρέσετε κάθε ίχνος λιπαρότητας.