Σωστός τρόπος λουσίματος

Σωστός τρόπος λουσίματος

Γνωρίζετε ποιος είναι ο σωστός τρόπος λουσίματος των μαλλιών σας, έτσι ώστε να μην καταστρέφετε το τριχωτό της κεφαλής σας; Δείτε τον βήμα βήμα και ανακαλύψτε αν το κάνατε σωστά μέχρι τώρα.

Ποιος είναι αυτός ο τρόπος;

1. Καταρχήν χτενιστείτε πριν μπείτε στο μπάνιο, έτσι ώστε τα μαλλιά σας να είναι ξεμπερδεμένα όταν θα τα λούζετε.

2. Μόλις μπείτε, βρέξτε τα πολύ καλά από τις ρίζες ως τις άκρες με άφθονο χλιαρό νερό.

3. Στη συνέχεια βάλτε στο χέρι σας το σαμπουάν, τόσο όσο χρειάζεστε, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας και κάντε καλό μασάζ στις ρίζες τους με κυκλικές κινήσεις των δαχτύλων σας.

4. Ξεπλύντε τα πολύ καλά, πάλι με άφθονο χλιαρό νερό και περάστε ένα δεύτερο χέρι σαμπουάν με τον ίδιο τρόπο που κάνατε και το πρώτο. Το δεύτερο χέρι είναι απαραίτητο.

5. Ξεπλύντε ξανά πολύ καλά τα μαλλιά σας και στραγγίξτε τα πιέζοντας με τα χέρια σας, αλλά προσεκτικά ώστε να μην τα τραβάτε.

6. Το επόμενο βήμα είναι η μαλακτική κρέμα ή η ενυδατική μάσκα θρέψης. Απλώστε την σε όλο το μήκος των μαλλιών σας αλλά όχι στις ρίζες τους και κάντε απαλό μασάζ. Αφήστε τη για λίγο πάνω στα μαλλιά σας για να δράσει. Εν τω μεταξύ μπορείτε να συνεχίσετε το μπάνιο σας τρίβοντας το σώμα σας.

7. Ξεπλύντε την κρέμα / μάσκα πολύ καλά και πιέστε πάλι τα μαλλιά σας προκειμένου να φύγουν τα περίσσεια νερά.

8. Τώρα μένει να βγείτε από το μπάνιο και να τα τυλίξετε με μια χνουδωτή πετσέτα ή καλύτερα ένα βαμβακερό ύφασμα. Αφήστε την πετσέτα ή το ύφασμα για λίγο, έτσι ώστε να απορροφήσει το νερό. Αλλά προσοχή! Μην την τρίψετε στα μαλλιά σας γιατί η πετσέτα τους κάνει κακό. Προτιμήστε να τα ταμπονάρετε.

9. Τέλος, χτενίστε τα μαλλιά σας με μια αραιή χτένα κάνοντας απαλές κινήσεις, διότι όταν είναι βρεγμένα σπάνε ευκολότερα.

Ο σωστός τρόπος λουσίματος γίνεται ακολουθώντας τα 9 αυτά βήματα.