Το θαυματουργό ρόδι!

Ρόδι

Σύμβολο της τύχης και της γονιμότητας, γνωστό από το έθιμο που σπάμε το ρόδι για να μας φέρει τύχη τη νέα χρονιά. Όμως οι θαυματουργές ιδιότητες του ροδιού δεν περιορίζονται εκεί. Είναι ευεργετικό για την υγεία μας και ένα μοναδικό φυσικό καλλυντικό!

Το ρόδι, αλλά και ο χυμός του, είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C, E, σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες αλλά και αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τανίνες, πολυφαινόλες, ανθοκυανίνες και τόσα ακόμα πολύτιμα συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό και την ομορφιά μας.

Εκτός από ιδανική τροφή, το ρόδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν καλλυντικό…

….στην επιδερμίδα:
Οι σπόροι του βοηθούν στην αντιγήρανση και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Επιπλέον, καθαρίζουν σε βάθος τους πόρους απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα, λειαίνουν τις ρυτίδες και ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Επίσης, είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση της ακμής.

…στα μαλλιά:
Οι κόκκινοι σπόροι του ροδιού βρίσκονται σε πολλά σαμπουάν και προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Βοηθούν στην ενυδάτωση των μαλλιών και αποτρέπουν το φριζάρισμα της τρίχας.

….στα νύχια:
Για να ανακαλύψτε της ιδιότητες του ροδιού και στα νύχια, αρκεί να αλείψετε λίγο λάδι ροδιού στα νύχια σας πριν και μετά το μανικιούρ. Τα νύχια σας θα δυναμώσουν και βελτιωθεί η φθαρμένη από τα βερνίκια όψη τους.

  • Χρήσιμες συνταγές οµορφιάς

Για τόνωση
Ποτίστε ένα βαµβάκι µε λίγο χυµό ροδιού, περάστε το πρόσωπό σας και ξεπλύνετε µε δροσερό νερό.

Για απολέπιση προσώπου και σώματος
Σε ένα μπολ αναμείξτε μισό φλιτζάνι σπόρους ροδιού και μισό φλιτζάνι ζάχαρη. Διαλύστε τα όσο μπορείτε με ένα κουτάλι. Προσθέστε 2 κουταλάκια έλαιο αβοκάντο και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας κι ανακατέψτε.

Για λάµψη
Αναµείξτε 2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους από ρόδι µε 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι και 1 κουταλιά της σούπας χυµό ρόδι. Απλώστε τη µάσκα στο πρόσωπο, αφήστε για 5 λεπτά και ξεπλύνετε µε δροσερό νερό. Εναλλακτικά αναµείξτε µισό ρόδι µε 2 κουταλάκια του γλυκού αµυγδαλέλαιο και µισή κουταλιά της σούπας µέλι. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με δροσερό νερό.