Πώς να φροντίζετε σωστά τα νύχια σας

Πώς να φροντίζετε σωστά τα νύχια σας

Μια γυναίκα οφείλει να φροντίζει και να περιποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νύχια της, αφού αποτελούν δείγμα θηλυκότητας και υγιεινής.

Τα όμορφα και δυνατά νύχια μπορούν να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εμφάνιση σας.

Πως όμως μπορεί να το πετύχετε αυτό; Ποια είναι τα μυστικά του μανικιούρ που πρέπει να γνωρίζετε για να φροντίζετε σωστά τα νύχια σας;

Μυστικά για την φροντίδα των νυχιών:

1. Σε περίπτωση που τα νύχια σας είναι μαλακά, εφαρμόστε ένα σκληρυντικό πριν περάσετε το βερνίκι των νυχιών σας. Και αφού τα βάψετε, φροντίστε να απλώνετε πάνω από το μανό, σε καθημερινή βάση, μια πολύ λεπτή στρώση σκληρυντικού.

2. Το ασετόν ή οποιοδήποτε ξεβαφτικό νυχιών πέρα από την προφανή χρήση του που είναι η αφαίρεση του μανό, έχει και μια δευτερεύουσα χρήση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθαρά νύχια για να απομακρύνει οποιοδήποτε ίχνος λιπαρότητας ή ρύπου. Με αυτό τον τρόπο, τα νύχια σας είναι πεντακάθαρα για να δεχθούν το βερνίκι και να διατηρήσουν το μανικιούρ σας για περισσότερο χρόνο.

3. Όταν βάφετε βιαστικά τα νύχια σας και κάνετε ένα γρήγορο μανικιούρ, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό – nude χρώμα βερνικιού. Με αυτό τον τρόπο οι ατέλειες δεν θα είναι εμφανείς. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να αγχώνεστε για το μανό που έχει ξεφύγει από την επιφάνεια του νυχιού και έχει βάψει τα πετσάκια. Και δεν θα χρειάζεται να βρείτε τρόπους για να καθαρίσετε εύκολα το βερνίκι τριγύρω από τα νύχια σας.

4. Για να εφαρμόσετε σωστά το βερνίκι στα νύχια σας θα πρέπει να απλώσετε πρώτα μια βάση ή ένα σκληρυντικό. Στη συνέχεια να επιλέξετε το χρώμα που θέλετε να κάνετε. Έπειτα, να απλώσετε 2 λεπτές στρώσεις από αυτό, αφήνοντας λίγα λεπτά ανάμεσα σε κάθε στρώση για να προλάβει να στεγνώσει ελαφρώς. Θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως είναι καλύτερο να εφαρμόσετε περισσότερες από 2 λεπτές στρώσεις για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, παρά μια χοντρή, η οποία θα αργήσει να στεγνώσει.

5. Τέλος, αν έχετε πρόβλημα και θέλετε να αποφύγετε το ξεφλούδισμα του μανό, εφαρμόστε κάθε μέρα μια στρώση διάφανου βερνικιού για να προστατεύσετε το χρώμα. Με αυτόν τον τρόπο το ξεφλούδισμα θα είναι πολύ πιο δύσκολο.