Εξοικονομήστε χρήματα από την περιποίηση των μαλλιών σας

Εξοικονομήστε χρήματα από την περιποίηση των μαλλιών σας

Οι καιροί είναι δύσκολοι κι αναμένονται δυσκολότεροι οπότε η εξοικονόμηση χρημάτων από οποιονδήποτε τομέα της ζωής μας είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους.

Ανεξάρτητα από τον προσωπικό σας προϋπολογισμό, διαβάστε παρακάτω μερικά χρήσιμα τρικ που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα από όλες τις διαδικασίες περιποίησης των μαλλιών σας.

  • Σαμπουάν

– Τα μαλλιά σας στην πραγματικότητα χρειάζονται μόνο ένα χέρι λουσίματος κάθε φορά. Δεν είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνετε, το δεύτερο πέρασμα έχει προωθηθεί από τις εταιρείες απλά και μόνο για να πουλάνε περισσότερο προϊόν.

– Μην εντυπωσιάζεστε από φανταχτερά και πολλά υποσχόμενα σαμπουάν και conditioner γιατί μπορείτε να βρείτε εξίσου καλά προϊόντα σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

– Αναζητήστε τις προσφορές που βγάζουν κατά καιρούς οι διάφορες εταιρείες.

– Να αγοράζετε μεγάλες οικογενειακές και ταυτόχρονα οικονομικότερες συσκευασίες αντί να προτιμάτε το μικρό μέγεθος της ίδιας φίρμας. Αν δε σας βολεύουν τα μεγάλα μπουκάλια μπορείτε στη συνέχεια να μοιράζετε το σαμπουάν σε κάποια μικρότερα.

– Μαζέψτε όλα τα μίνι διαφημιστικά μπουκαλάκια που έχετε συλλέξει από ταξίδια ή από ξενοδοχεία, τοποθετήστε τα σε ένα όμορφο μπολ στο μπάνιο σας και χρησιμοποιήστε τα μέχρι να εξαντληθούν. Η ποικιλία διαφορετικών σαμπουάν θα κάνει καλό και στα μαλλιά σας.

  • Κούρεμα

– Ένα πραγματικά καλό κούρεμα από κάποιον επαγγελματία διαρκεί το λιγότερο 3 μήνες. Ζητήστε από τον κομμωτή σας ένα κόψιμο που θα βοηθήσει ώστε να μακρύνουν ομοιόμορφα τα μαλλιά σας.

– Αν έχετε εύκολο κόψιμο, σκεφτείτε να αλλάξετε το πανάκριβο κομμωτήριο που πηγαίνετε εδώ και χρόνια με κάποιο άλλο συνοικιακό και φυσικά πιο οικονομικό. Ή ακόμα καλύτερα ζητήστε από κάποιον γνωστό σας που τα καταφέρνει σε αυτά τα θέματα να σας κουρέψει.

– Σκεφτείτε να μακρύνετε τα κοντά σας μαλλιά! Τα κοντά μαλλιά χρειάζονται κούρεμα κάθε 3-5 εβδομάδες, ενώ τα μακριά μπορούν να διατηρήσουν τη φόρμα τους για πολύ περισσότερο καιρό.

– Μη χρησιμοποιείτε το πιστολάκι πολύ συχνά γιατί καταστρέφει τα μαλλιά, δημιουργεί ψαλίδα και οι επισκέψεις στο κομμωτήριο γίνονται πολύ συχνότερες.

  • Βάψιμο

– Αν έχετε βαμμένα μαλλιά, να χρησιμοποιείτε ειδικά προϊόντα που προστατεύουν το χρώμα. Η απαλή σύστασή τους βοηθάει στη διατήρηση του χρώματος των μαλλιών σας για πολύ περισσότερο καιρό.

– Αν τα μαλλιά σας έχουν ένα ενιαίο χρώμα μπορείτε να παρακάμψετε την επίσκεψη στο κομμωτήριο και να πάρετε μία καλή βαφή μαλλιών που θα την εφαρμόσετε μόνη σας στο σπίτι.